A nőkről...


Robert H.Raven  2010.2.16. 5:02

Megígértem és most el is jutottam odáig, hogy…

…megírjam azt a gondolatsort, ami részben némi tükör lenne, másrészt pedig arról szólna, hogy amikor a csajok/lányok/hölgyek pasit/fiút/férfit választanak, akkor mire kell(ene) nekik odafigyelni!

Tudom, azzal, amit írni fogok, biztos magamra zúdítok hideget, meleget, jégesőt, záport, zivatart. Ugyanis lesz, hogy anyagi vagyis kézzelfogható dolgokról fogok írni. Vannak olyan nők, akik elolvastak pár Jane Austen regényt, vagy csak helyből úgy születtek és örökös regisztráltjai az álomvilágbanélek.hu weboldalnak. Ők azok, akik szerint csak a szerelem és az érzelmek fontosak és semmi egyéb, semmi más nem számít. Nos, ezzel a megállapítással egyetértek egészen odáig, amíg az ember óvodás, vagy alsótagozatos korú. Ötévesen tényleg nem számít semmi, csak az, hogy Juliska Jancsival osztja meg a lekváros kenyerét és együtt játszanak papást-mamást. Aztán amikor az általános iskolában valami szerepjátékot kell játszani, és Juliska azt mondja Jancsinak, hogy menjenek el színházba, erre a Jancsi értetlenkedve kérdezi meg, hogy ugyan minek, amikor otthon is lehet tévét nézni (ugyanis a gyerek azt mondja, amit otthon lát), akkor talán Juliska elgondolkodik azon, hogy valóban Jancsival kell-e neki papást játszania…?

Vannak olyan nők, akik nem növik ki ezt az ötéveskori szent együgyű állapotot, és úgy szaladnak neki a huszas éveiknek. Egy részük ebben a korban elveszíti ezt a fajta naivitását, azonban jelentős részük továbbcipeli ezt keresztet a harmincas éveire is. Őket hívjuk megkeseredetteknek.

Nézzük azokat a tipusokat, akik sosem fognak rendes pasit találni!

Elsőként van az az álomvilágban élő típus, akinek az álomvilágát az adja, hogy nincs tisztában magával. Tehát, mosatlan hajjal, lerágott körmökkel, pattanásos, zsíros bőrrel, széttaposott cipőben, és olyan farmernadrágban, aminek a szárából tíz centit az utca köve koptatott le, simán elvárja, hogy őt hercegnőként kezeljék, mert látott valami cuki, édes filmet, ahol kiderült a kiscsajról, hogy ő valami trón várományosa, és olyan vicces és romantikus volt, ahogy beletanulhatott a hercegnői szerepbe. Hercegnőket lehet hercegnőként kezelni, az ápolatlan, gőgös, gágogó libákat pedig vesszővel terelgetik.

A másik az önostorozó biotípus, aki állandóan a testzsírszázalékát figyeli, és minden marhaságot kipróbál, hogy a 3-4 kilós, ritkán valós, leginkább vélt súlyfeleslegét leadja, és gyakorlatilag 15 éve folyamatosan éhes. Várom azt a pillanatot, amikor eljő a megvilágosodás ideje, és a nők végre belátják, hogy a pasik nem a piszkafákat és a ropilábakat szeretik. A súlyfelesleg nem annyira nagy ügy! A biotípusban még az is bosszantó, hogy nem lehet vele étterembe menni, mert ő csak és csakis egyfajta „mentes” ásványvizet iszik, és meg kell kérdezni, hogy van-e olyan víz, és ha nincs, akkor keresni kell egy másik vendéglőt. Egy férfi ilyenkor ezt gondolja: „Víz, víz, nem mindegy? Kiöntik, megiszod!”

Aztán jön a mindenbe mindent beleképzelő típus, akinek ha a férfi a kezébe nyomja a pénztárcáját, hogy tartsa egy pillanatig, amíg az megtalálja a sluszkulcsot, akkor ő rögtön azt gondolja, hogy ez már a feltétlen bizalom jele, és ezzel a férfi azt akarja kifejezni, hogy össze kéne költözni mihamarább, és „álljunk meg az újságosnál és vegyünk Esküvő magazint, és este nálad nézegessük, jó?!”

Ne feledkezzünk meg a teaházas típusról, a karmikus elemzőről, akit az evilági dolgok nem érdekelnek, csak a művészetek, és láttad ezt, olvastad azt, hallottad már, és Müller Péter, és Feldmár, és ah…. ah… ! A végén aztán olvasnak, látnak, hallanak mindent, csak nem lesz semmi értelme. Ilyen hölgyeknek ajánlom Hankiss János, Hajnali három című, nehezen megszerezhető könyvét, s abból is ezt: „Beteljesedett rajta a női sors: addig védekezett, míg nem támadták!”

Ejtsünk szót az igazi vadászról is, aki állandóan keresésben van. Mindig az igazit keresi és ha meglát valakit, akkor:
a.) már az első másodpercben tudja, hogy ő az igazi,
b.) már az első másodpercben látja, hogy nem ő az igazi.
Ezzel a dilemmázással él egész életében, és akit igazinak gondol, arról kiderül, hogy egy figyelmetlen, érzéketlen állat, aki még a szekrényajtót sem csukja be soha. Akit pedig dob az első másodpercben, azzal ugye esély sem keletkezik semmire. Ennek a típusnak a minősített, súlyos esete az, aki a macskája reakciójából vonja le ugyanezeket a következtetéseket.

Itt csatlakoznék az ugyanezen weboldalon olvasható „Hol a szőke herceg?” íráshoz. Hölgyek, tessék elolvasni, megtanulni kívülről!

Klasszikus típus az egykori babaház tulajdonos, akinek kislányként volt babaháza, ahol berendezhette a saját, rózsaszín álomvilágát. Ez megmarad felnőttkorára is, és van egy tökéletes, részletes kép a fejében arról, hogyan kéne egy eseménynek lezajlania, milyen mondatokat kéne a férfinak mondania, milyen ruhában kéne megjelennie, és ha ettől egy picit is eltér a valóság, akkor már húzza a száját, és már „nem jó az egész!” Ilyenkor a klasszikus férfi kérdés: „Mi a baj?” Mire a válasz ettől a típustól: „Nem tudooom, olyan nem jó minden!” Itt kell még megemlítenem, hogy hölgyek, ha kaptok négy köbméter ajándékot, akkor helytelen azt a kérdést boci szemekkel feltenni, hogy: „De mentolos-kapros csokit nem hoztál?”

Végül – mert meguntam, és nem azért, mert nem tudnám folytatni – itt a Drama Queen típus. Neki lételeme a feszültség. A kapcsolat vele vagy a szakítófélben vagy a kibékülésben lévő szakaszok láncolata. Szeret szenvedni, mártírkodni. Ők annyiban nem illenek a sorba, hogy vannak olyan férfiak, akik mentális perverziójuk miatt úgy is tudják élni az életüket, hogy folyamatosan attól rettegnek, nehogy a párjukat felbosszantsák. Nekik jó az ilyen tipus!

Eddig a nők!

Folytatom a férfiakkal!Hozzászólások

Éva, 16. 02. 2010 09:24:36
A nyavaja törné ki az ilyent, aki ilyeneket ír! Nehogy már egy pasi, egy hím, kritizálni merje a nőket akik nélkül meg se születhetett volna!!! Sokkal inteligensebbek és jobbak vagyunk mint ők, hogy jön ez ide, hogy kritizálni merjen! Szégyellhetné magát az aki ezt az oldalt írja, hogy ilyenek megjelennek!!!
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 19:32:31 Bocsi...:)
...de nekem igenis tetszett!!! Elsô cikk volt,amit valaha is olvastam e szerzôtôl,de ahhoz mindenképp elég volt h. megjegyezzem a nevét :))) Látszik,hogy már eddig sem élt hiába e Foldon - szerintem :)))
Cruella DeVille, 16. 02. 2010 10:02:56
Ejnye Éva! Miért ne lehetne kritizálni a nőket! Ez nem is kritika, hanem leírás! Lehet, hogy magadra ismertél valamelyikben? :-)
Cecília, 16. 02. 2010 11:50:06
Sztem meg vicces! Nem kell ezt túl komolyan venni! Van is benne igazság és túlzás is! De ez a jó. Én szeretem ez a pasit olvasni. Üdv mindenkinek!
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 19:35:14 itt és most...
...piciny személyem osszekacsintott épp veled :) vagy inkább rázzunk kezet? :)))))
Manny, 16. 02. 2010 13:52:35
Haha...érdekes, hogy milyenek tudunk lenni! A babaházas tipus ismerős: én voltam az, de kigyógyultam! Azért köszi a megemlítést! Szval, van kiút, de a pasikról is olvasnék ilyet!
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 19:37:49 én meg...
...épp rájottem,hogy nekem nem is volt babaházam :))) de soha nem is hiányzott,sôt :) csak gazdagabb/jobb/értékesebb/okosabb.... :-) lettem ezáltal, be jó! :)))
Sz. Nikolett, 16. 02. 2010 18:57:22
Ez csak vicces. Persze azért igazság van benne, különösen a "művészkedőkről". Van ilyen a barátaim között.
    
Panka, 16. 02. 2010 19:04:20 Re:
Én meg azt mondom, hogy lehangoló, hogy a nők azért, hogy imponáljanak egy hímnemű lénynek, viccesnek találják a leirtakat. Még akkor is, ha sokan magukra ismernek.
        
Fantagiro, 02. 11. 2010 19:48:14 csak nekem tunik úgy...
...hogy nem látod a fától az erdôt???? :(...jah,bocs,de nem mi tehetunk róla,ha képtelen vagy/nem akarod észrevenni saját szavaid súlyát, melyekkel burkoltan bár,de nagyon is magadról beszélsz. Semmi gond azzal,hogy a te optikádon keresztul látva még a rémesen egyszeru tény is mélybarázdásan osszebonyolódik,pontosabban torzítottan képezôdik le :(. Mindig voltak és lesznek is kozottunk Teféléd is,ez így a legtermészetesebb,legszínesebb. Hurrá! .... Ez a cikk egyszeruen onmagában jó humorú, érett iróniájú leképezése csak a valóságunknak :)))....Szerintem is,gratula és koszonet érte. Orulok,hogy járkálnak még kozottunk R.H.R. kasztjába valóak is :)
Sz.Nikolett, 16. 02. 2010 19:13:25
Panka, miről beszélsz? Ki akar imponálni? Honnét szeded ezt a sületlenséget? :-)
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 19:50:29 hoppá :)
no nini! :)))...másképpen bár,de ugynarról beszélunk,Nikolett :)...inkább nem is folytatom...:)...minek? :D
Adél, 16. 02. 2010 19:22:50
ne feledjétek, amit az ember leir az a saját gondolatvilága! Jelen esetben ez azt jelenti hogy ilyen a szerző nőképe! Torz és súlyosan sérült!! Ezért csak sajnálni tudom. őt is, de mindenekelőtt azt a nőt aki a párja!
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 19:53:10 szerintem meg...
a szerzo,ha épp ezt olvasta,akkor max. egy belsô, értékes mosolyra húzta el a száját és megjegyezte magában, "No,ennek sem esett le a tantusz :( de ez már legyen az ô baja :))"...
Enci, 16. 02. 2010 19:33:13
Úristen, Panka és Adél!! Nektek semmi humorérzéketek nincs? Ezt nem kell komolyan venni! Adél, te ismered, hogy ilyen súlyos dolgokat írsz? Én még olyanról sem mernék ilyet állítani akit ismerek! Szerintem az a sajnálnivaló aki ennyiből ítélkezik! HUMORÉRZÉK!!
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 19:56:41 :)
Enci,miért szeretnéd,hogy a Nap susson,ha az épp aludni készul? :) hhmmm, humorérzékbôl meg oniróniából sem járt ki mindannyiunknak egyformán,de így kerek a világunk - nekem legalábbis mindenképp :)))
Ági, 16. 02. 2010 20:03:51 :-)
Működnek bennünk a sztereotípiák, belénknevelődtek a családban, a tágabb közegben... Humorérzék mindenhez kell :-) és én is szívesen olvasnék hasonló írást a férfiakról :) Tetszenek a jelzők!
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 20:00:17 :-)
...talán csak annyit toldanék meglátásodhoz,hogy az onismeret eléggé magas foka is hasznos segítônk,jó társa a humorérzékunknek :) hisz AZ AZ EGY biztosan ott van velunk - szuntelen :)
aNasty, 16. 02. 2010 20:17:31
:-) Szinte érzem, hogy fortyog a düh Adélban! Hidd el, Adél, nem ér annyit! Humorérzék! Ez legyen a jelszó! Hát, megígérte, hogy jön a férfiakról a folyrtatáss!
aNasty, 16. 02. 2010 20:18:09
Akartam írni: folytatás!
Kriszta, 16. 02. 2010 20:19:59
Adél, legfőképpen nem azt sajnálod, hogy NEM te vagy a párja? :-))))))))))))) Én is várom a folytatást!
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 20:02:43 :-)
Ez jó volt,Kriszta! :)...én is kivi vagyok az ellenpárra is,megyek is, végigmazsolázom :)
Sába, 16. 02. 2010 21:07:44 ...
Jó ez az összefoglalás,.... csak számomra hiányos. Így azt hihetnénk, minden ezen felül, kívül álló hölgy tökéletes párkapcsolatban él. Ha mégis ez lenne az oka a felsorolás abbamaradásának, én szívesen hallanám az érem másik oldaláról szóló beszámolót.... a nőkről..:))
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 20:06:55 nem elírás ez?
nem azt akartad írni,hogy a ..."nôktôl"?..magyarán a "nôktôl nôkrôl"....áh,az engem nem érdekel,valszeg azért,mert nekem inkább férfiagyam van :))) elunnám magam valszeg a második bekezdésnél :))) agyamra menne,hogy semmirôl sem szólna,max. átlengené minden második szavát a Kis Zold Szornyecske szelleme :(((
B. Szabi, 17. 02. 2010 10:40:22 Lányok, egy szó: IRÓNIA! ;)
Hát ez valami óriási volt, néhány mondaton hangosan nevettem! És nem azért, mert szeretek gúnyolódni a nőkön (épp ellenkezőleg: tisztelem a nőket, egyet még istenítek is - hihi), hanem mert egészséges humorral, kellő iróniával volt megírva. Várom a férfiakról szóló verziót, viszont ennek a folytatása se lenne rossz! :)
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 20:12:41 Re: Lányok, egy szó: IRÓNIA! ;)
:) végre valaki lerántotta itt nyilvánosan is a leplet! :) számból vetted ki a szavakat,kedves Szabi :) ....Megsúgjuk a szerzonek reklamációnkat? én is olvastam volna még a fiókolgatásait,mert szerintem sem merített kis mindenkit...hoppá,bár ha meggondolom,hogy adott fôfiókkal(pártában maradás ténye:)) kezdte e takaros kis rendezgetésunket,akkor vlaszeg túl messze nem is járt már a Végtôl :)))
egyszervolt, 26. 02. 2010 10:02:25
Szerintem a Nő is,mint mindenki folyamatosan változik. Ezért- bár értékelem a humort-nem tetszik az, hogy dobozokba zárja a jellemünket. Én kitörő típus vagyok :) (keretekből kitörő) Emellett élvezetes és jó a stílusa. Érthető voltam?
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 20:19:32 akkor torjunk ki! hajrá! :)
Szerintem elég érthetô voltál:) de azért tuzbe ne tedd inkább a kezed! :) Meglátásom szerint nem csak Tóthék dobozoltak,magam is ágálok ilyen lealacsonyítások ellen. Maradjon meg már az én bajomnak,hogy én talán épp -az általad is említett:) - élvezetes,jó stílusa miatt nem éreztem ki ezt a dobozolást. Hja,az bizony a jobbik eset,ha a nô folyamatosan változik,de ez sem torvényszeru ám...:)
Molly, 21. 10. 2010 16:16:41
Nekem nagyon tettszenek ezek a cikkek, jó olvasni magunkról, hogy milyenek is vagyunk...és valóban... Jókat nevetek miközben olvasom, egészen kikapcsolódtam...
@


Kapcsolódó cikkek

Hogyan vonzzuk a nőket?

Robert H.Raven

Ez az írás az igen sok kommentet megélt előző, a férfiak elcsábításáról szóló, cikk folytatása…

2010.3.23.  13   


...és a férfiakról

Robert H.Raven

Folytatom a férfiakkal.

2010.2.19.  93   

A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25


A változás szele

Póda Csanád

Kiabál. Megütött. Bánt... De szeret!

2012.1.4.    10


„Párkapcsolati” utazásaim

Póda Csanád

Misztériumok a Komárom-Csepel vonalon.

2011.12.22.  2    12


Óvakodj (ezektől) a férfiaktól!

Robert H.Raven

Ezer és ezer történetet hallottam már a szakításról. Majd´ mindegyik sztori azzal kezdődik, hogy a pasi olyan édesnek tűnt eleinte...

2011.7.22.  17    36


Kedves, elviszlek oda...

Robert H.Raven

Nemrégen a combfix harisnyák semmihez sem hasonlítható erejét énekeltem meg. Most a romantikával próbálkozom.

2011.6.27.  15