Ó, ti pasik!


Domán Jázmin  2010.1.4. 5:54

Tudom, fel fog hördülni egy egész tömeg, ha a véleményemet leírom, de hát szabad országban élünk, nemde?

Kezdjük a legelején! A legtöbben azt mondjátok, hogy a csajok hisztisek, kibírhatatlanok, sokat akarnak, és hogy nehéz egy jó nőt találni. Talán a pasik tökéletesebbek? Egyáltalán nem! Mert értem én: vagány és menő dolog, ha egy férfinak van kocsija és százhússzal repeszt az utcán, és ez sok nőnek imponál. Azt is értem, ha egymást próbálják ivásban túltenni. Lehet, hogy tényleg pasis dolog. Értem, hogy a férfiak között ez afféle vagánykodás, felvágás egymás előtt. Ám legyen!

De hol van a bátorságotok, mikor komoly dolgokról van szó? Hol van az őszinteség, egyenesség, amiről annyit beszéltek, mikor komolyra fordulnak a dolgok? Hová tűnik az a sok fogadkozás, mikor aztán szakításra kerül a sor? Miért olyan nehéz dolog tisztességesen a lány elé állni, és őszintén megmondani a dolgokat? Hol van olyankor a híres bátorságotok, mikor inkább esemesben bocsátjátok útjára a leányzót? A hűségről inkább ne is beszéljünk! Nem azt mondom – a lányok közt is akad ilyen jószerivel. De mikor a szátokba rágjuk, hogy: figyelj, légy őszinte, ha nem akarod a kapcsolatot, mondd meg, nem sikítunk, de értsd meg, ne hülyíts! Akkor, na akkor hol van bennetek a jóérzés, meg a valamikor tett sok- sok ígéret, hogy igen, persze, úgy lesz? Ennyit az ígéreteitekről!

Na és persze ne hagyjuk ki a szexet sem! Ha mindenkivel lefekszik az ember leánya, akkor könnyűvérű, de ha nem, ha éppen hogy megválogatja a partnereit, akkor prűd, meg biztosan frigid...

Tulajdonképpen akkor milyen számotokra a megfelelő nő?

Persze, többször megkaptam már: hiszen tudtam én, hogy milyen, akkor minek kezdtem ki vele? Hát nem! Nem tudtam milyen! Csak azt hittem, hogy tudom. Jól színészkedtek kedves férfitársaim, ezt el kell ismernem. Iszonyat jól adjátok a hősszerelmest, a rendest, a hűségest, aztán ott vágjátok át a nőket, ahol csak lehet, s utána nevettek, hogy sikerült. Meglehetősen meggondolatlanul dobálóztok a „szeretlek” szóval. Csak abba nem gondoltok bele, hogy valaki hitt bennetek, bízott bennetek, és megnyílt nektek. Ergo, szeretett titeket. De tényleg!

Másik kedvencem a határozatlanság. A „nem tudom, mit érzek” és a „legyünk addig barátok” – hogy a „nem hevertem ki az előző kapcsolatom”-at ki ne hagyjam! Ha határozatlan vagy, drága lelkem, akkor inkább bele se kezdj! Részemről az ilyeneknek rögtön ásom a sírjukat. Átvitt értelemben persze. Hogy miért? Mert ezek a kifogások tipikusan utánfutó szerepet osztanak ránk, nőkre. Tehát, míg nem találtok jobbat, addig jók vagyunk, ha akad más, akkor hirtelen „legyünk barátok!”

Elismerem, vannak lányok, akik szintén ilyenek. De hallottatok már arról, hogy ne általánosítsatok? És arról, hogy ha kivágott titeket az exetek, akkor ne egy ártatlan másikon verjétek le a bosszútokat? Tudtok róla, hogy a nők is éreznek, nemcsak ti? Ha igen, és mégis csináljátok, akkor gratulálok!

Aztán még csodálkoztok, hogy hiszti van...

Bocs, skacok, de ez az igazság! Persze, akinek nem inge, ne vegye magára...!Hozzászólások

Sanyi, 04. 01. 2010 11:02:29 Érdekes
Nagyon figyelemfelkeltő cikkecske ez, és azon gondolkodtam, hogy néhány szó kicserélésével a szövegnek éppúgy lenne értelme, mint most van, viszont a mondanivalója 180 fokban fordulna... Gondolok itt arra, hgy a "férfi" szó helyett "nőt" írnánk és így tovább...
picike, 04. 01. 2010 11:38:12
Azert a pasikra senki se mondja hogy konnyuveru, ha esetleg szexualisan aktivak... sot! es most csak enyhe kifejezest hasznaltam. A noket sokkal hamarabb megbelyegzik es sokkal inkabb kitolnak veluk a ferfiak mint forditva...
    
Sanyi, 04. 01. 2010 11:41:05 Re:
A néhány szó kicserélésével nem csak a férfi-nő felcserélésre gondoltam, csak azzal példáztam. Ha mindent felsorolnék, akkor eléggé hosszú lenne. A nőket pedig lehet, hogy sokkal hamarabb megbélyegzik, mint egy pasit, de kérdem én, kinek a hibája ez?
Pandi, 04. 01. 2010 14:21:06
De Sanyi..a cikk írója kétszer is megemlíti, hogy ez a nőkre is érvényes..:) Nem azt mondja, hogy csak a férfiakra, valamint a férfiak közül is azokra céloz, akik ilyenek.:) Azt hogy érted, hogy ki tehet arról, hogy a nőket megbélyegzik? Érdekelne..:)
    
Sanyi, 04. 01. 2010 16:18:36 Re:
Tudom, hogy megemlíti. Én csak arra próbáltam reflektálni, hogy ha azt a néhány szót felcseréljük, akkor is egy értelmes írást kapunk. Azt pedig, hogy ki tehet arról... azt a mondatot nyitva hagytam. Nem gúnyolódásnak, vagy válasznak szántam, csak elgondolkodtatásnak :)
        
Pandi, 04. 01. 2010 16:40:50 Re: Re:
És valljuk be, ha felcserélnénk a férfi szót nőre, éppúgy igaz lenne..bár a szexuális rész nem:) Hogy ki tehet arról? Elvileg a nő, hiszen megteszi, de ugyanakkor a férfi ugyanúgy megteszi, csak ő nincs úgy lenézve érte..sőőt..megkockáztatom, hogy vállon is veregetik:)
        
sfumatura, 05. 01. 2010 10:29:26 Re: Re:
kedves Sanyi, nagyon viccesek a válaszaid..olyan, mintha beakadt volna az agyadban a lemez, azt ismételgeted, hogy felcserélhetők a szavak..hát perszehogy azok. nem mindegy, hogy mire ülsz, nedves kőre vagy kedves nőre.
erika, 04. 01. 2010 18:22:33 RE
Sanyinak igaza van, ez a cikk megfordítva is megállja a helyét. De! Ezt most egy nő írta, aki nyilván saját bőrén érezte azt, hogy hazudtak neki, hogy átverték. Tehát, jogosan dühös. Kedves Jázmin, az én időmben sem volt ez másképpen, nekem is volt olyan barátom, aki velem párhuzamosan másik barátnőt tartott, olyan is, aki miután nem ért célt, azt mondta, hogy inkább legyünk barátok... Ezzel a cselekedetével bebizonyította, csak a szex kellett volna neki, és mert nem kapta meg, dobott. Ilyenkor boldog voltam, hogy nem a szívemre hallgattam. Nem volt egyszerű, én sem voltam fából. Egyet ne feledjünk, ha egy srácról tudni lehet, hogy a közelmúltban szakított barátnőjével, kerülni, vagy várni kell. Ilyenkor egyfajta bosszúból képes arra, hogy hülyítse a lányokat. Azok meg bedőlnek neki. mert tetszik, mert olyan jópofa, mert, mert, mert. Na jó, ezt néha a lányok is megteszik.
    
Sanyi, 04. 01. 2010 18:52:46 Re: RE
A hölgy felháborodása természetesen teljesen jogos, de én azért mondtam az ellenkezőjét, mert tapasztaltam :) Erika... te pedig szerezd meg annak a pasinak a címét, aki hülyített anno és ellátjuk a baját :))
erika, 04. 01. 2010 19:31:33 RE
Egy lovag vagy Sanyi, nem is vártam tőled mást. Az a baj, hogy ő ma már abba korba lépett, amikor elég büntetés az neki... Tudod, meséltem, én az idősebb fiúkat szerettem... Én se veled, se a cikk irójával nem tudok vitatkozni. Nagy igazsága van mind a két nemnek. De azért a pasik élvezik, ha a lányt fűzhetik, és a cél érdekében hatalmasakat lóditanak. Bár olyat is tudok, hogy a lány szinlel szerelmet, mert anyagilag megéri neki. Gazdag a srác családja... Na, hát ez az, amiről beszéltem. Az igazság odaát van.
Pandi, 04. 01. 2010 19:49:52
Igen, az igazsághoz hzátartozik, hogy a nők is nemegyszer megteszik, ami elég kiábrándító számomra. Sosem fogom megérteni, hogy ebben mi a jó. Vagyis értem, csak helytelenítem. Akár nőről, akár férfiról van szó.
erika, 04. 01. 2010 20:08:38 Végre ismét...
Hurrá, éljen! Ez az, amit mostanában hiányoltam. Sanyi cikke óta nem volt ilyen élményben részem. Örülök a cikknek Jázmin, csak így tovább. A fórum megint működik!!! Betyárkodás nélkül.
M.Nóra, 04. 01. 2010 21:43:43
Az lenne a nagy, ha erre a cikkre válaszolna Robert HR is! Lehetne, kérni, hogy így legyen? Azt is szívesen olvasnám!
Adminisztrátor, 04. 01. 2010 21:59:36 Hiánycikk...
Raven úr nagyon elfoglalt, és nem is igazán elhivatott fórumozó, így elég kicsi a valószínűsége, hogy a vitában megnyilvánul -- persze sosem lehet tudni. Ha szükségét érzi, bizonyára ő is beszáll majd a beszélgetésbe. Addig marad a remény, hogy mégis felbukkan -- és mint tudjuk, a remény hal meg utoljára... :)
Pandi, 04. 01. 2010 23:07:05
Lesz még ilyen cikk...Jázmint ismerve:)
    
erika, 05. 01. 2010 07:08:52 Re:
Várjuk Jázmin cikkeit, és már annyira szeretném megismerni Robertet is, mert akkora a tábora a nők között, hogy felcsigázott...
cindy, 05. 01. 2010 09:50:50
szerintem mi nok eleg butak vagyunk, ezert tolhatnak ki velunk a pasik ugy ahogy csak akarnak. ha egy nohoz csak baratilag kozelit a pasi, a no mar elolvad es azt hiszi, mostmar minden jo lesz. hat nem! neha a pasi csak szexet akar neha csak imponal neki hogy a csaj odavan erte de o maga nem gondol komoly kapcsolatra. hat a noknek meg sokat kell tanulniuk...
    
Pandi, 05. 01. 2010 10:07:23 Re:
Bizony, ez is igaz...az első szerelmeknél még ez normális, naivitás..de később már tanulnunk kéne belőle...
kedveske, 05. 01. 2010 10:56:23
Megfigyeltem, valaki mindig beleköt ebbe a Sanyiba... Te Sanyi van haragosod??? Netán egy ifjú "hölgy" akinek jó időben rosszat szóltál??? :))))
erika, 05. 01. 2010 11:11:16 Re
Most valahogy nem hinném, hogy ennek a cikknek kapcsán valaki Sanyit marta volna. Na az a Teri egykor, az igen! Arra, amit Kedveske kérdez, már mi is gondoltunk, és bizonyára van benne igazság. Sanyi, Sanyi, jó lesz vigyáznod, kinek csapod a szelet. De ne aggódj, mi szeretünk.
Dániel, 05. 01. 2010 12:19:38
Most nem a Sanyi szívatásáról van szó, de én végigolvastam a vitát a Sanyi cikke kapcsán. Amit ti csajok ezzel előadtok az a legnagyobb naívság. Terinek, meg az összes többinek igaza volt, ha Teri, ha nem, még akár a Kisjézuska is lehetett volna, mert NEM EZ VOLT A LÉNYEG.
cindy, 05. 01. 2010 12:30:54 ELEG
komolyan mondom agyamra mentek mar az itteni forumokon!!! senki nem a temaval foglalkozik hanem a szerzo szivatasaval. pontosabban egy ember szivatasaval ezt meg a vak is latja !!! valaki kozuletek biztos hogy beteg és betegesen utalja azt a szegeny angyal nevezetu illetot. eskuszom nem olvasom tovabb ezt a webolalt ha arrol fog szolni hogy kulonbozo alneveken csesztetitek ugyanazt az embert !!! mi kozom van nekem olvasonak ehhez ??? oldjatok meg egymassal eloegyenesben vagy emilezzetek le!!!! a forumban nem a szerzo az erdekes hanem a tema felfognatok vegre???!!!!!
Pandi, 06. 01. 2010 16:10:00
Hát itt, szerintem nem Sanyi szivatásáról van szó... A másik cikknél igen, de itt nem.
@


Kapcsolódó cikkek

Ó, ti csajok!

Robert H.Raven

Megszólíttattam a fórumban, még a főszerkesztői radarképen is megjelentem – hát jöjjön, aminek jönnie kell!

2010.1.5.  11   

A rovat további cikkei

Valakik és tényezők

Póda Erzsébet

Ma mindenki valaki akar lenni. Valaki, aki megmondja másoknak, hogy azok mit csináljanak, és azt hogyan tegyék.

2024.4.18.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2024.3.9.   


Előjogok

Nagy Csivre Katalin

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

2023.10.11.   


Gondolatok a szabadságról

Nagy Csivre Katalin

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

2023.9.13.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2023.5.16.   


Előregyártott jövő

Nagy Csivre Katalin

1950-es évek: a kezdetekben a faluban csak két ház volt „tele vízióval”. Oda gyűltek a szomszédok a rövid műsoridőben…

2023.5.15.   


Egy szakítás után

Poór Marianna

Egy szakítás után soha meg nem válaszolt kérdések sorozata tart éberen éjszakánként.

2023.4.28.    16


Hazudni szabad?

Nagy Csivre Katalin

Manapság nem szokás mélyebbre ásni, megszoktuk a felszínes életet. S ha valaki olykor elgondolkodásra buzdít, azonnal megbélyegzik: konteós. Vajon miért?

2023.4.9.   


Sokasodó furcsaságok

Nagy Csivre Katalin

Csengetnek. Ajtót nyitok. A szélesre tárt ajtóban Mari néni vacog. Mondom lépjen beljebb...

2023.3.7.