Bankett Bronxban


Mészáros Anita  2004.6.17. 5:47

Bronxi középiskolámban nemrég volt a végzősök bankettje. A diákok már hetekkel a nagy nap előtt elkezdték a készülődést.

A tanítási órákat és a tanárokat ignorálva azzal töltötték el az idejüket, hogy kiszámolják, mennyi pénzbe és időbe kerül majd, hogy ők nézzenek ki a legjobban, legszebben. Az első számú nagy feladat a ruha, amelyet meg kell tervezni. Mert nem lehet csak úgy, bármelyik üzletben megvásárolni egy estélyit, mert Isten ments, hogy még valakin ugyanaz a ruha legyen! (Utólag bizony mégis volt ilyen eset, és kommentálták is a diákok „Micsoda ego!”- felkiáltással!) Szóval mindenki igyekezett újat és egyénit varratni magának.

A következő feladat a cipő kiválasztása, majd a fodrászé, a kozmetikusé, mindené, ami szükséges és nélkülözhetetlen egy ilyen nagy eseményre való készülődéshez! A költségek csak halmozódtak azzal, hogy elterjedt szokásként a bálozók tízesével kibérelnek egy limuzint, ami hajnalig a rendelkezésükre áll. Ez nagy luxus, hiszen egy éjszakára 1200-1800 dollárba is belekerül az autóbérlet.

A Nagy Napon a gyerekek már nem is jöttek iskolába, mert este nyolc órára tökéletesen kellett kinézniük. A lányok csodálatos nagyestélyi ruhákban jelentek meg, mintha csak az Oscar-díjkiosztó gála színpadáról léptek volna le. A legtöbben a nagyon divatos korall-rózsaszínű kelmét választották ruhájuk alapanyagául. Földig érő ruhák uszállyal, csodálatos hajkoronák, stólák, kesztyűk, különböző kiegészítők díszítették őket. A fiúk sem akartak lemaradni! A farmernadrágot és sültös sapkát szmokingra és kalapra cserélték. Néhányan még sétapálcát is hoztak magukkal, aminek hasznát ugyan nem vették, de hát a fehér szmokinghoz az dukál! Volt olyan diák, akinek egész évben nem láttam a haját, mert mindig eltakarta valami harisnya-szerű fejkendővel -- a bál alkalmából azonban jobbnak látta ő is szépen kibodorítani.

Az este folyamán megválasztották a bankett királynőjét és királyfiát, valamint a legszebb ruha tulajdonosát. Nem hiszem, hogy pont a legszerencsésebb volt a választás, de a diákoknak bizonyára más az ízlésük, mint a tanároknak. És a tanárok sajnos nem szavazhattak – különben is, ez a diákok nagy napja volt! Aztán egész éjjel állt a bál. Az asztalok roskadoztak a finomabbnál finomabb ételektől, süteményektől. A diákok megállás nélkül járták a salsát, irigylésre méltóan táncolták a legkülönfélébb stílusú táncokat. Voltak olyanok is, akik magukra akartak hívni a figyelmet, és táncukkal imitálták J.Lo-t vagy Beyoncét. Sikerült is nekik.

Egész este kitűnő hangulat uralkodott a bálteremben, és a szép rendezvény minden nagyobb botrány nélkül zajlott le.Hozzászólások

Pret, 18. 06. 2004 22:10:39 koszi
Koszi a cikket Anita. Nekem tetszett :)
@


A rovat további cikkei

Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13


Asztaldíszek gyorsan

Palkó Emese

Szuper gyorsan elkészíthető adventi asztaldíszek mindenkinek!

2018.12.5.    22


Takarékos vásárlás

Így spórolj pénzt, miközben vásárolsz! Vásárlási szokásaink, motivációink meglehetősen szerteágazóak lehetnek...

2018.11.15.    2