Bankett Bronxban


Mészáros Anita  2004.6.17. 5:47

Bronxi középiskolámban nemrég volt a végzősök bankettje. A diákok már hetekkel a nagy nap előtt elkezdték a készülődést.

A tanítási órákat és a tanárokat ignorálva azzal töltötték el az idejüket, hogy kiszámolják, mennyi pénzbe és időbe kerül majd, hogy ők nézzenek ki a legjobban, legszebben. Az első számú nagy feladat a ruha, amelyet meg kell tervezni. Mert nem lehet csak úgy, bármelyik üzletben megvásárolni egy estélyit, mert Isten ments, hogy még valakin ugyanaz a ruha legyen! (Utólag bizony mégis volt ilyen eset, és kommentálták is a diákok „Micsoda ego!”- felkiáltással!) Szóval mindenki igyekezett újat és egyénit varratni magának.

A következő feladat a cipő kiválasztása, majd a fodrászé, a kozmetikusé, mindené, ami szükséges és nélkülözhetetlen egy ilyen nagy eseményre való készülődéshez! A költségek csak halmozódtak azzal, hogy elterjedt szokásként a bálozók tízesével kibérelnek egy limuzint, ami hajnalig a rendelkezésükre áll. Ez nagy luxus, hiszen egy éjszakára 1200-1800 dollárba is belekerül az autóbérlet.

A Nagy Napon a gyerekek már nem is jöttek iskolába, mert este nyolc órára tökéletesen kellett kinézniük. A lányok csodálatos nagyestélyi ruhákban jelentek meg, mintha csak az Oscar-díjkiosztó gála színpadáról léptek volna le. A legtöbben a nagyon divatos korall-rózsaszínű kelmét választották ruhájuk alapanyagául. Földig érő ruhák uszállyal, csodálatos hajkoronák, stólák, kesztyűk, különböző kiegészítők díszítették őket. A fiúk sem akartak lemaradni! A farmernadrágot és sültös sapkát szmokingra és kalapra cserélték. Néhányan még sétapálcát is hoztak magukkal, aminek hasznát ugyan nem vették, de hát a fehér szmokinghoz az dukál! Volt olyan diák, akinek egész évben nem láttam a haját, mert mindig eltakarta valami harisnya-szerű fejkendővel -- a bál alkalmából azonban jobbnak látta ő is szépen kibodorítani.

Az este folyamán megválasztották a bankett királynőjét és királyfiát, valamint a legszebb ruha tulajdonosát. Nem hiszem, hogy pont a legszerencsésebb volt a választás, de a diákoknak bizonyára más az ízlésük, mint a tanároknak. És a tanárok sajnos nem szavazhattak – különben is, ez a diákok nagy napja volt! Aztán egész éjjel állt a bál. Az asztalok roskadoztak a finomabbnál finomabb ételektől, süteményektől. A diákok megállás nélkül járták a salsát, irigylésre méltóan táncolták a legkülönfélébb stílusú táncokat. Voltak olyanok is, akik magukra akartak hívni a figyelmet, és táncukkal imitálták J.Lo-t vagy Beyoncét. Sikerült is nekik.

Egész este kitűnő hangulat uralkodott a bálteremben, és a szép rendezvény minden nagyobb botrány nélkül zajlott le.Hozzászólások

Pret, 18. 06. 2004 22:10:39 koszi
Koszi a cikket Anita. Nekem tetszett :)
@


A rovat további cikkei

Belső vallomás

Aranyossy Judit

Ezen a világon a szerelem egyike a legszebb dolgoknak és nincs korhoz kötve.

2021.5.13.   


Kilók le, bikini fel!

PR-cikk

Nemsokára ismét érkezik a nyár! Ha a bikini viselésének már a gondolata is aggodalmat kelt benned, itt az ideje elkezdeni a felkészülést.

2021.5.12.   


Legyen rend a táskában!

PR-cikk

Köztudott, hogy a nők szeretnek úgy elindulni otthonról, akárhová mennek is, hogy szinte minden helyzetre fel legyenek készülve.

2020.9.16.   


Tíz érdekesség a kézilabdáról

A kézilabda, mint labdajáték egy népszerű sport.

2020.1.2.   


Az online társkeresés előnyei

Milyen előnyei vannak az online társkeresésnek? Az ismerkedés világa igen nagyot fordult az elmúlt évtizedekben.

2019.12.19.   


Kell-e nekünk? (X)

PR-cikk

Kell-e nekünk a karácsonyi ajándékvásárlási láz?

2019.12.19.   


Miként segíthet a párterápia?

Egy párkapcsolat rendkívül érzékeny dolognak számít. Elég egyetlen negatív tényező és máris kibillenhet még a legharmonikusabb kapcsolat is az egyensúlyából.

2019.9.11.   


Hüvelykujj

Póda Erzsébet

Vajon melyik a kezünk leggyakrabban használt ujja manapság?

2019.5.5.   


Művészek vagyunk

Oriskó Renáta

Egy valami közös bennünk, művészek vagyunk, az élet művészei.

2019.4.29.   


Esély a jófiúknak

Joó Fruzsina

A női szívekért versenyző pasik közül általában a rosszfiúk kerülnek ki győztesen.

2019.4.28.   


A nők közötti barátság

Póda Erzsébet

A női barátságok különleges kapcsolatok: áthatja őket a jellegzetes női gyengédség. Nem is csoda, hiszen számukra fontosak az érzelmek.

2019.3.22.    24


Kiszállni a komfortzónából!

Dienes Mirtill

Sok munkáltató panaszkodik, hogy a fiatalabb generáció csak 1-2 évig marad egy munkahelyen, majd továbbállnak. Ha nem találnak már motivációt, nem sokat tétováznak.

2019.1.10.    13