Mit ajándékozzunk egy nőnek?


Fülöp Éva  2006.11.30. 20:16

Úgy gondoltam, írok pár ajándékvásárlási tippet, elsősorban a férfiolvasóinknak -- egyúttal mindenkinek kellemes ünnepvárást kívánok!

Uraim, ugye ez egy nyomasztó kérdés minden évben karácsony előtt? Pedig olyan sok minden van, amivel egy nőnek örömöt lehet szerezni!

Először is, tudni kell, hogy melyek azok az ajándékok, amik szóba se jöhetnek: ami nem személyre szóló, ami háztartási cikk, például egy új porszívó, vagy pohárkészlet, a legfőbb bűn pedig a mixer! De azért itt is akadnak kivételek: ha az érintett takarítási mániában szenved, biztosan díjazna egy szuper-modern vízzel tisztító masinát. Ha pedig egy megszállott konyhatündérnek választunk ajándékot, megvehetjük neki a mixert, amelyről már hallottuk áradozni.

Szerintem nincs olyan nő, aki nem vágyik semmire. Ha más nem, akkor már csak a meglepetés pillanata fog örömöt okozni számára, és a tudat, hogy valaki vette a fáradságot és megpróbálta kitalálni az óhaját.

Fontos a csomagolás – ha nem tudunk szépen csomagolni, kérjünk meg valakit, esetleg mindjárt az üzletben csomagoltassuk be az ajándékot. Ha nem biztos, hogy a pulóverrel eltaláltuk szívünk választottjának ízlését, beszéljük meg már a vásárláskor a boltban, hogy lehetséges-e karácsony után becserélni valami más fazonúra vagy színűre.

Annyi minden van, amire egy nő vágyhat! Például, aki rendszeresen jár kozmetikushoz, és naponta kétszer otthon is ápolja az arcbőrét, biztosan örülne egy jó minőségű arckrémnek. Nézzük meg, hogy mit használ, abból megtudjuk a bőrtípusát is. Tanácsot kérhetünk például a patikában, vagy az illatszerboltokban is. Ha biztosra akarunk menni, kérjünk tanácsot a legjobb barátnőjétől!

Ha a hölgynek kedvenc elfoglaltsága a ruhák vásárlása és van egy kedvenc márkája, semmit sem rontunk el, ha a boltban vásárolunk egy ajándékutalványt. A fa alatt az utalványt forgatva máris beindul a fantáziája, és elképzeli, amint egy újabb órát tölthet majd a ruhaköltemények válogatásával, így garantált az ajándék sikere!

A parfüm jól bevált, bár kicsit unalmas ajándék. Ha ugyanazt az illatot vesszük meg, amit már használ, hiányozni fog az ajándékból az „izgalom“. Ha pedig egy új illatot választunk, félő, hogy nem találjuk el az ízlését – úgyhogy ezt kétszer is érdemes átgondolni. Viszont amivel nem ronthatunk el semmit, az a ékszer. Lehet szó óráról, karkötőről, nyakláncról – az ékszerből sosem elég. Csak azt figyeljük meg, milyen nemesfémet visel a hölgy, nehogy olyasmit vegyünk, amire pont allergiás.

Ha egy nő esténként nem divatlapokat, magazinokat olvas, hanem könyveket, máris eszünkbe juthat egy tuti tipp a jó ajándékra. Ne tévesszen meg a könyvektől roskadozó könyvespolc – úgy, mint az ékszervásárlás esetében, itt is igaz, hogy a könyvekből sosem elég. De ha nem tudunk egy konkrét témakörről, ami az érintett kedvence, inkább vásároljunk könyvesutalványt, vagy vegyük meg annak az írónak a legújabb regényét, akinek több könyvét is megtalálható a polcon.

És még egy utolsó, nem hagyományos tipp. A sminkeket kedvelő nőknek jó ajándék egy sminkesdoboz. Ezt a jobb táskás üzletekben be lehet szerezni, és elegáns megoldást sugall a sminkkészlet rendezett tárolásához. Ha pedig már két egymás követő alkalommal ajándékoztunk ékszert, harmadszorra vehetünk egy ékszeres ládikát is, legyen hol tárolni a drága kincseket.

Vannak olyan ajándékok is, amelyeket nem ajánlatos egyedül megvenni. Ha a hölgy vágya egy új estélyi ruha, elegáns bőrtáska, vagy akár egy nőies pizsamaegyüttes, inkább együtt vásároljunk. Igen, így a meglepetés varázsa elszáll, viszont az öröm megmarad, és ez a fontos.

Remélem, tudtam pár tippet adni a kedves férjeknek és megelőztem néhány ideges karácsony előtti bevásárlást. Az sem baj, ha egyenesen rákérdeznek, minek örülne igazán, kitudja, lehet egész meglepő választ kapnak...

És most jó lenne, ha valaki megírná, milyen ajándékoknak örülnek a férfiak, mert egyenlőre nincs ötletem, mit kapjon a férjem a fa alá...Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Különös karácsony

Sábitz Katalin

Karácsony. Az év legszebb ünnepe. Mindannyiunk számára különleges nap.

2006.12.15.   


Váratlan vendég

Nagy Erika

Szenteste hajnalán nagy pelyhekben hullott a hó.

2006.12.14.   


Decemberi erők

Araczky Irén

Van-e az életünknek olyan része, amit szeretünk? Bizonyára igen.

2006.12.14.   


Karácsonyi anekdota

Jády Mónika

Ez a nyúlfarknyi történet egy rejtélyes csomagról szól. Elolvasása után érdemes elgondolkodnunk egy picit.

2006.12.10.   


Furcsa ajándékok

Kabók Zita

Vannak abszurd ajándékok, drága ajándékok, megfoghatatlan és élvezhetetlen ajándékok, és olyanok is, amelyek a szívünkből jönnek…

2006.12.10.   


Mivel szerezzünk örömöt?

Šipošová Miroslava

Belgiumi kolléganőnk az ajándékozásról, karácsonyról és ünnepről elmélkedik, miközben egészen újszerű dolgokkal ismertet meg bennünket.

2006.12.10.   

A rovat további cikkei

Haikuvariációk nyárra

Katona Nikolas

Most kezdődik csak igazán a nyár! Mi másról is szólhatna vasárnapi versünk?

2022.6.26.   


Teljes életet élni

Zana Anita

A boldog élet nem a test épségén múlik – interjú a Rozmis-házaspárral.

2021.6.1.   


Tavaszi divattrendek

Itt a tavasz, és vele együtt az új divattrendek is. Lássuk, milyen ruhadarabokban leszünk igazán trendik 2019 tavaszán.

2019.2.20.    5


Bárki lefogyhat!

Halász Kata

Dr Pierre Dukan, a híres-hírhedt Dukan-diéta atyja saját módszerének két lábon járó bizonyítéka.

2012.10.31.    5


A sárga démon

Csepy Enikő

Nincs olyan ember e kerek világon, akit nem kerített volna már hatalmába ez a bizonyos szörnyeteg, legalább egyszer.

2012.4.6.    6


Szerelmeim – Dallamok (5)

Madarász Ildikó

Amikor a szívben megszólal valami... valami halk moraj...

2011.9.8.  1