Elérhető álmaink


Orbán Viktória  2008.1.7. 19:35

„Először az agyadban kell milliomosnak lenned, hogy azután a valóságban is azzá válj!” (Jim Rohn)

Vagyis érthetőbben megfogalmazva, először az agyunkban kell megvalósítanunk azt, amit el szeretnénk érni, hogy majd a valóságban is úgy legyen. Tehát, ha szeretnénk milliomosok lenni, először el kell képzelnünk, és úgy kell gondolkodnunk, és el is kell hinnünk, hogy mindez lehetséges. Elképzelni, hogy egy luxusvillában ébredünk reggel, selyemágyneműben, hogy esüstvillával esszük a reggelit, hogy beülünk a luxus sportautónkba stb.

Ez így elég hihetetlennek tűnik, hogy elég „csak” arra gondolni, amit el szeretnék érni, és megkapom... Pedig igaz! Saját példát is tudok mondani. Lehet kicsit banális, de példának jó lesz. Amikor még gyerek voltam, lakott az utcánkban egy másik lány is, akinek többször is eltört a keze – hogy miért, azt nem tudom. Sokszor láttam őt az ablakunk alatt elmenni, és néztem a begipszelt kezét. Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen érzés lehet a gipszkötés viselése. Sokat gondoltam arra, hogy milyen jó lenne, ha nekem is eltörne a kezem, mert kíváncsi vagyok, hogy az milyen lehet. Aztán egy nap megtörtént. Igaz, hogy nem a kezem, hanem a lábam tört el, de megtudtam, amit akartam...

Pár hónapja láttam egy dokumentumfilmet, mely éppen arról szólt, hogy miként érhetjük el az álmainkat. Ekkor jöttem rá, hogy tulajdonképpen éppen a filmben elhangzottak szerint gondolkodtam, és ezért tört el a lábam.

A film ugyanis azt mondja, hogy a gondolatok mágnesként működnek. Vagyis, minden, ami történik velünk, azt mi magunk vonzzuk magunkhoz, a gondolataink által. Tehát, ha valaki állandóan azt hajtogatja, hogy milyen szerencsétlen, akkor az is lesz! Nagy ereje van a gondolatoknak, nem is tudatosítjuk mekkora! Ez után a film után döbbentem rá, hogy valójában pontosan úgy cselekedtem, ahogy a filmben elhangzott. Elképzeltem, amint el van törve a kezem és, hogy az milyen érzés – és egyszer csak megtörtént.

De, hogy egy „normálisabb” példát is mondjak, ugyanez történt Amerikával is. Nagy vágyam volt, hogy egyszer eljussak ebbe a hatalmas országba. Hogy hogyan, mi módon, kivel, miért az nem volt fontos, csak az, hogy láthassam. Nagyon szerettem volna, nem görcsöltem miatta, de sokszor gondoltam rá: és teljesült!

Talán hihetetlennek tűnik, de nem az! Aki nem hiszi, és annak is, aki igen, ajánlom figyelmébe „A Titok” című filmet – érdemes megnézni, rendkívül elgondolkodtató! Mindaz, amit megtudunk a filmből, akkor is igaz, ha nem hiszünk benne: nálam is működött!

„Az álmokhoz hasonlóan a jól megfogalmazott célok is mágnesként viselkednek. A maguk irányába vonzanak bennünket, mégpedig annál erősebben, minél jobban meghatározzuk, leírjuk azokat, és minél keményebben dolgozunk megvalósításukért” – Jim Rohn.

(Jim Rohn Amerika egyik legismertebb üzleti filozófusa. Nemzetközileg elismert és befolyásos szaktekintélye az önfejlesztésnek és az egyéni teljesítmény fokozásának. Az interneten bármelyik keresőbe beírva, többet is megtudhat róla az érdeklődő.)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Álom és valóság

Póda Erzsébet

Az álmodozás az élet megrontója – tartja egy mondás, és a nők köztudottan sokat álmodoznak.

2008.1.28.   


Valóra válhat

Jády Mónika

„Ahol a kívánságok valóra válnak” – ez a mottója egy honlapnak, amely nem olyan régóta működik.

2008.1.27.   


Álmodozás

Vég Erzsébet

„Álmodtam egy világot magamnak…”

2008.1.27.   


Beteljesült álmok

Nagy Erika

Mikor évekkel ezelőtt hosszú, súlyos betegségből lábadoztam a kórházi ágyon, nem bíztam abban, hogy fel tudom nevelni a gyermekeimet.

2008.1.23.   


Pofonok és kapaszkodók

Sábitz Katalin

Ahogy lehuppantam a metró egy szabad ülésére, és elrendezgettem magam körül a batyumat, könnyes gyermekhangra lettem figyelmes.

2008.1.21.   


Álmodj velem!

Puha Andrea

Ívelt tópart. Lágyan fodrozódó víz. Az erdő ölelésében egy kis faházikó, ahhoz közeledek.

2008.1.21.  2   

A rovat további cikkei

Álmok nélkül

Kabók Zita

Az álom egy bűvös szó, hiszen ha vágyainkat álmoknak tituláljuk, rögtön azt hisszük: soha nem fognak teljesülni.

2008.1.19.   


Esély önmagunknak

Nagy Erika

Álmokat szőni nemcsak lehet, de kell is!

2008.1.11.