Valóra válhat


Jády Mónika  2008.1.27. 19:00

„Ahol a kívánságok valóra válnak” – ez a mottója egy honlapnak, amely nem olyan régóta működik.

Nem hiszem, hogy létezik olyan ember, aki soha ne álmodozott volna. És bárki örömmel fogadná, ha elé állna egy tündér, és teljesítené legalább egy kívánságát. Minden bizonnyal ezért is olyan népszerű az említett német honlap – címe www. wishdom.com – (havonta több mint 1 millióan is felkeresik), és amely ahhoz próbál segítséget nyújtani, hogy a felhasználók óhajai ne csak álmok maradjanak.

Minden résztvevő megírhatja a kívánságát, amely aztán lehet, hogy előbb-utóbb teljesül. A „Wisher” óhajára talán felfigyel egy „Giver”, azaz adományozó, aki valóra tudja váltani az álmot, és később együtt örülnek – egyikük annak, hogy megkapta, amire vágyott, másikuk pedig annak, hogy olyasmit adhatott, ami valakinek nagyon sokat jelent. A honlap működtetői is teljesítenek havonta egy kívánságot. Hogy éppen milyet, azt szavazással döntik el. Minden felhasználó szavazhat.

Különféle ajánlatok is megjelennek a honlapon – például nyerni lehet egy, a működtetők vagy más cégek finanszírozta Las Vegas-i kiruccanást vagy egy menyasszonyi ruhát. Itt azoknak van esélyük, akik fantáziadúsak, és jó okot tudnak felhozni, miért is nekik kellene megkapniuk az ajándékot. Magánszemélyek is kínálhatnak fel adományokat. (Egyedül ebben az esetben kell fizetni a megajándékozottnak, nem egészen 3 eurót.)

Eddig még több kívánság szerepel a weboldalon, mint felajánlás. Úgy néz ki, hogy mindenki kapni szeretne, adni viszont csak kevesen. Pedig nem egy embert sokszor a legapróbb dolgok is boldoggá tennének. Sokan nem is sejtik, hogy ami számukra már csak kacat, mások számára igazi kincs, és már régóta álmodoznak róla…Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Álom és valóság

Póda Erzsébet

Az álmodozás az élet megrontója – tartja egy mondás, és a nők köztudottan sokat álmodoznak.

2008.1.28.   


Álmodozás

Vég Erzsébet

„Álmodtam egy világot magamnak…”

2008.1.27.   


Beteljesült álmok

Nagy Erika

Mikor évekkel ezelőtt hosszú, súlyos betegségből lábadoztam a kórházi ágyon, nem bíztam abban, hogy fel tudom nevelni a gyermekeimet.

2008.1.23.   


Pofonok és kapaszkodók

Sábitz Katalin

Ahogy lehuppantam a metró egy szabad ülésére, és elrendezgettem magam körül a batyumat, könnyes gyermekhangra lettem figyelmes.

2008.1.21.   


Álmodj velem!

Puha Andrea

Ívelt tópart. Lágyan fodrozódó víz. Az erdő ölelésében egy kis faházikó, ahhoz közeledek.

2008.1.21.  2   


Álmok nélkül

Kabók Zita

Az álom egy bűvös szó, hiszen ha vágyainkat álmoknak tituláljuk, rögtön azt hisszük: soha nem fognak teljesülni.

2008.1.19.   

A rovat további cikkei

Esély önmagunknak

Nagy Erika

Álmokat szőni nemcsak lehet, de kell is!

2008.1.11.   


Elérhető álmaink

Orbán Viktória

„Először az agyadban kell milliomosnak lenned, hogy azután a valóságban is azzá válj!” (Jim Rohn)

2008.1.7.