Nyuszi hozta, nem a gólya


Kulcsár Tímea Ágnes  2013.4.8. 4:01

Nemrég még sürgettem, hogy: gyere! Most pedig már itt van.

Otthon töltöttem a húsvétot. Itt hagytam a zsúfolt Budapestet és Ráckevére utaztam, a szülői házba. Az ünnepségek gyorsan elteltek, bár nagy részét ólmos fáradtság okozta ábrándban töltöttem el. Hogy az egyetem, az idő, vagy csak a rengeteg esemény miatt, nem tudom. Talán csak éreztem, hogy valami történni fog.

Mikor április elsején reggel valaki bejött a szobámba, tudtam, hogy megint annyi a pihentető alvásnak. Bár a léptek óvatosak voltak, már akkor meghallottam, mikor még csak a lépcsőn jött fölfelé. Beidegződött már a gimis évek alatt, hogy ez ébresztőt jelent.

Amikor felnéztem, anyukám ideges, várakozó, és egyben boldog arcával találtam szemben magam. Megindult a szülés! A gondolattól rögtön felvillanyozódtam, nem is kellett keltegetni. Végre megismerhetem az unokahúgomat! Na persze, arra nem gondoltam, hogy az a pillanat még kicsit odébb lesz. Ráckevéről fél négy körül indultunk csak el a fővárosba. Persze addig sem unatkoztunk. Mindenki egy furcsa izgalomtól hajtva végezte a dolgát, próbálva fenntartani a nyugalom látszatát.
Sikertelenül…
Még én is furcsán béna poénokat dobtam fel, hogy enyhítsem a hangulatot.

Fél négykor beültünk a kocsiba. Irány Budapest! Apa gyorsan hajtott, de vigyázva. Biztosan oda akart érni a kórházba. Közben a lassan haladó, totojázó autósokat szidtuk, a még nem frissített térkép miatt a GPS folyamatosan azt rikácsolta: Túl gyorsan mész. Túl gyorsan mész. De a nővérem holmijáért sokkal lassabban tudtunk volna elmenni, ha a GPS nem segít megtalálni a legrövidebb utat a belvárosban.

Végre megérkeztünk! A család tűkön ült a kórterem előtt. Anya már a hírrel várt: császár lesz. Persze tudtuk, hogy jó kezekben van a nővérem, mégis féltünk egy kicsit. Reggel óta azt tettük. Alig telt el negyed óra, és odabentről halk, de erős gyereksírást hallottunk. Nagynéni lettem! Fellélegezhettünk kicsit.
Még tíz perc és megtudtuk, hogy a nővérem is jól van. Teljes megkönnyebbülés. Végre felhőtlenül örülhettünk, így mikor még tíz perc múlva megpillanthattam a kis tündérkét, már le sem lehetett vakarni a mosolyt a képemről. Az orra az apjáé, ezt már most látni.
Ritka az a pillanat, mikor nem tudok megszólalni. Ez az a pillanat volt. Csak néztem az újdonsült kisbabát, és könny szökött a szemembe. Megérte a túró rudi csata, a szobám elárasztása, a kisebb-nagyobb viták, minden!

Egy új élet kezdődött el április elsején, húsvéthétfőn. Mondhatni: az unokahúgomat a nyuszi hozta. Egy fokkal közelebb kerültem mindahhoz, amire vártam. A játékhoz, a macskák megmentéséhez, na meg a pelenkázáshoz is.

Na jó, azt mégsem várom annyira...Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Gyere!

Kulcsár Tímea Ágnes

Amikor megtudtuk, hogy a nővérem babát vár, elöntött minket a felhőtlen öröm és boldogság.

2013.3.26.    71

A rovat további cikkei

Az anyatej a legjobb

Kovács Márta

A szoptatás, különösen az első időkben, nagyon fontos mind a baba, mind az anya számára.

2018.8.2.    42


Ikres szülőnek lenni (3)

Pénzes Tímea

Dupla mosoly és dupla gügyögés, na de valójában mennyire nehéz ikres szülőnek lenni?

2015.2.5.    18


Ikres szülőnek lenni (2)

Pénzes Tímea

Nap mint nap újabb öröm ér, mert ikreket hoztam világra.

2015.1.29.    22


Ikres szülőnek lenni (1)

Pénzes Tímea

Kolléganőnk nemrég ikerbabáknak adott életet. Rendhagyó kismamanaplójában betekintést ad az ikres szülők hétköznapjaiba és gondolataiba.

2015.1.22.    28


Az újszülött további jellemzői (4)

Kovács Márta

Milyen a baba haja, bőre, szeme, fejecskéje – és miért.

2013.8.15.   


Meddig szoptassunk? (2)

Jády Mónika

Van, aki szigorúan három, később négyórás ritmusban eteti a babát, mások az igény szerinti szoptatás hívei, és akár óránként is megszoptatják a picit.

2013.7.25.   


Az újszülött jellemzői (3)

Kovács Márta

Mekkora az újszülött normális súlya és hossza, kicsi vagy nagy...?

2013.7.12.   


Meddig szoptassunk? (1)

Jády Mónika

A fenti kérdésre különféle válaszokat kapunk, attól függően, éppen kit kérdezünk meg.

2013.7.4.   


Első vizsgálatok a babán (2)

Kovács Márta

Az újszülött első kivizsgálása a gyermekorvos által még a szülőszobán megtörténik...

2013.6.13.  1   


Megszülettem! (1)

Kovács Márta

Mi történik az újszülöttel közvetlenül a szülés után?

2013.6.6.   


Ha nem alszik a baba (2)

Jády Mónika

A fáradt szülők számára nagyon frusztráló, ha kisbabájuk nagy nehezen elaludt, ám rövid idő múlva felébred.

2010.10.21.