A jó közérzet és egészség forrása


Dr. Tóth Erzsébet orvos  2003.9.2. 20:25

Mindenki szeretne egészséges, fiatalos és edzett maradni. Sajnos a legtöbben nem tudjuk, hogyan érhetjük ezt el.

Bizonyított tény, hogy az öregedést és az ezzel járó változásokat, a betegségek megjelenését is, a salakanyagok felhalmozódása okozza. Életünk során több tonna ételt és italt fogyasztunk el, rengeteg levegő áramlik át légzőszerveinken, nagyon sok negatív külső hatás éri szervezetünket.

Az elfogyasztott ételből és italból nemcsak a jótékony anyagok maradnak szervezetünkben -- a károsakból is elraktározunk bizonyos mennyiséget. Egy idő után a káros anyagok befolyásolni kezdik szervezetünk működését. Ez a negatív hatás a test hormonok által szabályozott folyamatait, vagy az immunrendszerünk nagyon érzékeny irányító mechanizmusát is megváltoztatják. Nem csoda, hogy ezekre az agresszív hatásokra a szervezet betegséggel reagál. A betegség mindig a test jelzése: figyelmeztetés arra, hogy a lehető leggyorsabban változtassunk. Ez a jelzés lehet észrevehetetlen (tüsszentés, átmeneti bőrpír stb.), vagy életveszélyes (fulladás, szívroham stb.) jelzés. Vegyük komolyan szervezetünk kis jelzéseit is, figyeljünk önmagunkra, életmódunkra és táplálkozási szokásainkra, így megelőzhetjük a komolyabb betegségeket!

Néhány betegség kialakulásának okai között a helytelen táplálkozás foglalja el az első helyet. Ezek közé a betegségek közé tartoznak az emésztőrendszeri betegségek, több daganatos megbetegedés, anyagcsere-zavarok stb. Mivel bélrendszerünk baktérium összetétele szoros kapcsolatban van immunrendszerünk működésével, a felvett táplálék közvetlenül is befolyásolja azt. A bél baktérium összetételét lényegesen befolyásoló faktorok: a táplálkozás, az antibiotikum és hormontartalmú gyógyszerek szedése, a stressz stb.

Sorozatunkban tanácsokat szeretnénk adni arra, hogy szervezetünkben megfelelő egyensúlyt tartsunk, tehát ügyeljünk jobban egészségünkre!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A három fehér méreg

Kabók Zita

Vajon mennyien tudjuk, hogy a táplálékunk hatással van a közérzetünkre, kedélyállapotunkra és az erőnlétünkre is?

2006.7.14.    12


Ajánlott táplálék-kiegészítők

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Ahhoz, hogy szervezetünk védekező mechanizmusát karbantartsuk, az egészséges életmódon, táplálkozáson és mozgáson kívül természetes immunerősítők is szükségesek.

2003.10.21.   


Életmód változtatási tanácsok

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Ahhoz, hogy elkerüljük a betegségeket, nemcsak az egészséges táplálkozásra kell odafigyelnünk.

2003.10.8.   


Egészséges táplálkozás

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Hogy káros szokásainkon változtatva egészségesebb és teljesebb életet tudjunk élni, nem árt, ha megfogadjuk és beiktatjuk az életünkbe a következő alapvető jó tanácsokat. Rövid sorozatunkban ezeket részletezzük.

2003.9.23.   


Egészségünk érdekében

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Rövid sorozatunkban sorba vesszük helytelen és káros szokásainkat, hogy ezeket leküzdve, vagy ezeken változtatva egészségesebb és teljesebb életet tudjunk élni.

2003.9.9.   

A rovat további cikkei

Ekcéma, a gyerekkor bőrbetegsége

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

A kisgyemekes anyukák gyakori témája, hogy a gyermekük ekcémás.

2024.4.10.   


A számítógéphasználat ártalmai

PR-cikk

Betegségek és sérülések, amelyeket a számítógép intenzív használata okozhat. A számítógép rendszeres, napi több órás használata számos betegség kialakulásához vezethet...

2024.3.1.   


Előadás testmozgással

Sajtóhír

A közelmúltban Szolnokon Nagy-Bana Zsanett tartott előadást a demenciáról az érdeklődőknek. Részletek a cikkben.

2024.2.15.   


Alvászavarban küzdőknek

PR-cikk

Alvászavarban küzdőknek erősen ajánlott megismerkedni a CBD olajokkal

2023.11.25.   


A fehérbot világnapja

Sajtóhír

Zsúfolásig megtelt a terem a látássérültek rendezvényén Szolnokon.

2023.10.19.   


Hogy ne fájjon a fejünk!

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Tanácsok a fejfájás megelőzéséhez és gyógyításához.

2023.9.11.   


A McKenzie-torna jótékony hatása

PR-cikk

Tapasztalatok és eredmények a hátproblémák kezelésében.

2023.8.14.