Rezonancia kezelés -- új gyógymód


Dr. Tóth Erzsébet orvos  2007.6.20. 8:25

Régebben az orvosi kutatások javarésze főleg a biokémiai folyamatok megismerésére irányult.

A XX. században ezek a kutatások hatalmas ismeretekkel gazdagították az emberiséget, segítették a gyógyítást. Napjainkban szinte naponta bővülnek a tudományos ismeretek az élő szervezetekkel így az emberrel kapcsolatban is.

A folyamatosan bővülő ismeretek ellenére évről évre nő a krónikus betegségekben szenvedők száma. Gondoljuk csak meg, mi minden számít ma népbetegségnek: magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsírszint és más anyagcsere-betegségek, csontritkulás, daganatos betegségek és még sorolhatnám. Alig van civilizált társadalmunkban ember, aki valamelyik betegséget nem tekinthetné magáénak. Épp ezért változásokra van szükség az élet minden területén, a kutatás és gyógyítás területén is.

Az utóbbi években életünket leglátványosabban az elektronika és az informatika változtatta meg. A fent említett biokémiai kutatások egy része áthelyeződött a biofizikai kutatásokra. Biofizikai vizsgálat például a mindenki számára jól ismert EKG (elektrokardiográf), amely a szív által generált elektromos jeleket érzékeli, és görbe formájában papíron megjeleníti. Hasonló módszer az ún. EEG – mely az agy elektromos jeleit rögzíti. A Voll-féle elektroakupunktúra segítségével bizonyos pontokon bizonyos szervek működését tesztelhetjük.

A rezonancia-műszer segítségével a szervezet működését globálisan jelenítjük meg egy képernyőn vagy nyomtatott formában. Az érzékeny műszer segítségével ábrázoljuk a szervezet nagyon finom, mikrointenzitású jeleit, melyeket a komputer segítségével úgy jelenít meg a műszer, hogy az orvos értékelni tudja. A biorezonancia műszer része az ún. visszacsatolás, minek segítségével a regisztrált kapott jeleket a kívánt módon változtatjuk és visszavezetjük a szervezetbe. Tehát a gyógyításhoz a szervezet saját jó vagy rossz jeleit használjuk fel oly módon, hogy a jó jeleket felnagyítjuk, a rossz elektromos jeleket pedig kioltjuk.

Az életfolyamatok legalapvetőbb szintje az atomfizikai szint. A kémiai kötések létrejöttét mindig biofizikai változás előzi meg, amely vonzások és taszítások (plusz és mínusz töltés kölcsönhatása), és ezek kiegyenlítődése révén valósul meg. Például mikor egy hormonmolekula a sejt felszínéhez kapcsolódik, biokémiai kötéssel, ezt egy biofizikai változásnak kell megelőznie, mely a pozitív és negatív töltések találkozásával valósul meg. A szervezetben állandóan megszámlálhatatlan számban történnek ilyen vonzások és taszítások. Ezeknek a regisztrálására képes a rezonancia műszer.

Az általam használt IBR – SYSTEM berendezés szélessávú 0,01 Hz-től 10 MegaHz-ig terjedő tartományban regisztrálja a jeleket. A jelek alapján a műszer segítségével értékeljük a nyert görbét. Az üzemmódtól függően elektromos vagy mágneses jeleket közvetítünk a testre, melyek extrém alacsony intenzitásúak.

Az alkalmazott frekvenciatartomány 1-100 000 Hz között van a leggyakrabban, az elektromos jelek erőssége, a uV és mV tartományban – az élő szervezetben történő elektromos jelenségek ezekben a nagyságrendekben működnek. Így alakul ki kommunikáció a szervezet és a berendezés között. A kibocsátott jelsorozatok eljutnak a szervezet sejtjeihez és ott mikroingert, kis reakciót váltanak kis. Az érintett sejtek állapotuknak megfelelően reagálnak, válaszolnak. A bőrfelszínről ezeket a válaszjeleket tudjuk elvezetni, eltárolni, grafikusan megjeleníteni, feldolgozni, elemezni. A nyert jelsorozattal és annak átalakított, megszűrt formájával végezzük a kezelést. Az elvégzett kezelések hatására gyakran olyan panaszok is megszűnnek, melyek gyógyítása nem volt célja a kezelésnek. Ez azért van, mert a műszer nem egy szervről, hanem az egész szervezetről regisztrált jeleket értékeli, a kezelés során ezeket komplex módon változtatja és vezeti vissza a szervezetre.

Végezetül elmondhatjuk, hogy a kutatások nagy utat tettek meg az elmúlt évszázadokban. A modern kutatások arra irányulnak, hogy megvalósuljon az az álom, hogy az emberi szervezetet a maga összességében diagnosztizáljuk és kezelhessük. Az IBR-SYSTEM lehetővé teszi, hogy segítségével ismereteket szerezzünk a szervezet komplex működéséről, és magvalósítja a komplex kezelést is.

Az eljárás előnye, hogy teljesen fájdalommentes, olcsó, kisgyerekeknél is alkalmazható, mellékhatásoktól mentes.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Allergia ellen - biorezonanciával

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Manapság a szénanátha, a különböző pollenallergiák és az allergiás légcsőhurut a leggyakoribb betegségek közé tartoznak.

2004.6.4.   


Biorezonancia kezelés – a jövő gyógymódja (2)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

A vizsgálat lefolyása: először is diagnosztikai mérést végzünk a betegen, amelynek segítségével áttekintést kapunk a szervezet egészségügyi állapotáról.

2003.11.26.  3    2


Biorezonancia-kezelés – a jövő gyógymódja (1)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Szervezetünk egészséges működéséhez összhangra van szüksége. Ehhez gyorsan áramló és nagy mennyiségű információhalmaz szükséges.

2003.11.13.  1    4

A rovat további cikkei

Ekcéma, a gyerekkor bőrbetegsége

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

A kisgyemekes anyukák gyakori témája, hogy a gyermekük ekcémás.

2024.4.10.   


A számítógéphasználat ártalmai

PR-cikk

Betegségek és sérülések, amelyeket a számítógép intenzív használata okozhat. A számítógép rendszeres, napi több órás használata számos betegség kialakulásához vezethet...

2024.3.1.   


Előadás testmozgással

Sajtóhír

A közelmúltban Szolnokon Nagy-Bana Zsanett tartott előadást a demenciáról az érdeklődőknek. Részletek a cikkben.

2024.2.15.   


Alvászavarban küzdőknek

PR-cikk

Alvászavarban küzdőknek erősen ajánlott megismerkedni a CBD olajokkal

2023.11.25.   


A fehérbot világnapja

Sajtóhír

Zsúfolásig megtelt a terem a látássérültek rendezvényén Szolnokon.

2023.10.19.   


Hogy ne fájjon a fejünk!

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Tanácsok a fejfájás megelőzéséhez és gyógyításához.

2023.9.11.   


A McKenzie-torna jótékony hatása

PR-cikk

Tapasztalatok és eredmények a hátproblémák kezelésében.

2023.8.14.   


A mellciszta felszívódása

PR-cikk

Mi segítheti a mellciszta felszívódását? Manapság a mell cisztásodása egyre gyakoribb jelenség a nők körében.

2023.6.17.   


A torokfájás természetes gyógymódjai

Télen szinte folyamatosan jelen van az életünkben a torokfájás, amely leggyakrabban a megfázás és az influenza egyik tünete.

2023.1.10.