Rezonancia kezelés -- új gyógymód


Dr. Tóth Erzsébet orvos  2007.6.20. 8:25

Régebben az orvosi kutatások javarésze főleg a biokémiai folyamatok megismerésére irányult.

A XX. században ezek a kutatások hatalmas ismeretekkel gazdagították az emberiséget, segítették a gyógyítást. Napjainkban szinte naponta bővülnek a tudományos ismeretek az élő szervezetekkel így az emberrel kapcsolatban is.

A folyamatosan bővülő ismeretek ellenére évről évre nő a krónikus betegségekben szenvedők száma. Gondoljuk csak meg, mi minden számít ma népbetegségnek: magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsírszint és más anyagcsere-betegségek, csontritkulás, daganatos betegségek és még sorolhatnám. Alig van civilizált társadalmunkban ember, aki valamelyik betegséget nem tekinthetné magáénak. Épp ezért változásokra van szükség az élet minden területén, a kutatás és gyógyítás területén is.

Az utóbbi években életünket leglátványosabban az elektronika és az informatika változtatta meg. A fent említett biokémiai kutatások egy része áthelyeződött a biofizikai kutatásokra. Biofizikai vizsgálat például a mindenki számára jól ismert EKG (elektrokardiográf), amely a szív által generált elektromos jeleket érzékeli, és görbe formájában papíron megjeleníti. Hasonló módszer az ún. EEG – mely az agy elektromos jeleit rögzíti. A Voll-féle elektroakupunktúra segítségével bizonyos pontokon bizonyos szervek működését tesztelhetjük.

A rezonancia-műszer segítségével a szervezet működését globálisan jelenítjük meg egy képernyőn vagy nyomtatott formában. Az érzékeny műszer segítségével ábrázoljuk a szervezet nagyon finom, mikrointenzitású jeleit, melyeket a komputer segítségével úgy jelenít meg a műszer, hogy az orvos értékelni tudja. A biorezonancia műszer része az ún. visszacsatolás, minek segítségével a regisztrált kapott jeleket a kívánt módon változtatjuk és visszavezetjük a szervezetbe. Tehát a gyógyításhoz a szervezet saját jó vagy rossz jeleit használjuk fel oly módon, hogy a jó jeleket felnagyítjuk, a rossz elektromos jeleket pedig kioltjuk.

Az életfolyamatok legalapvetőbb szintje az atomfizikai szint. A kémiai kötések létrejöttét mindig biofizikai változás előzi meg, amely vonzások és taszítások (plusz és mínusz töltés kölcsönhatása), és ezek kiegyenlítődése révén valósul meg. Például mikor egy hormonmolekula a sejt felszínéhez kapcsolódik, biokémiai kötéssel, ezt egy biofizikai változásnak kell megelőznie, mely a pozitív és negatív töltések találkozásával valósul meg. A szervezetben állandóan megszámlálhatatlan számban történnek ilyen vonzások és taszítások. Ezeknek a regisztrálására képes a rezonancia műszer.

Az általam használt IBR – SYSTEM berendezés szélessávú 0,01 Hz-től 10 MegaHz-ig terjedő tartományban regisztrálja a jeleket. A jelek alapján a műszer segítségével értékeljük a nyert görbét. Az üzemmódtól függően elektromos vagy mágneses jeleket közvetítünk a testre, melyek extrém alacsony intenzitásúak.

Az alkalmazott frekvenciatartomány 1-100 000 Hz között van a leggyakrabban, az elektromos jelek erőssége, a uV és mV tartományban – az élő szervezetben történő elektromos jelenségek ezekben a nagyságrendekben működnek. Így alakul ki kommunikáció a szervezet és a berendezés között. A kibocsátott jelsorozatok eljutnak a szervezet sejtjeihez és ott mikroingert, kis reakciót váltanak kis. Az érintett sejtek állapotuknak megfelelően reagálnak, válaszolnak. A bőrfelszínről ezeket a válaszjeleket tudjuk elvezetni, eltárolni, grafikusan megjeleníteni, feldolgozni, elemezni. A nyert jelsorozattal és annak átalakított, megszűrt formájával végezzük a kezelést. Az elvégzett kezelések hatására gyakran olyan panaszok is megszűnnek, melyek gyógyítása nem volt célja a kezelésnek. Ez azért van, mert a műszer nem egy szervről, hanem az egész szervezetről regisztrált jeleket értékeli, a kezelés során ezeket komplex módon változtatja és vezeti vissza a szervezetre.

Végezetül elmondhatjuk, hogy a kutatások nagy utat tettek meg az elmúlt évszázadokban. A modern kutatások arra irányulnak, hogy megvalósuljon az az álom, hogy az emberi szervezetet a maga összességében diagnosztizáljuk és kezelhessük. Az IBR-SYSTEM lehetővé teszi, hogy segítségével ismereteket szerezzünk a szervezet komplex működéséről, és magvalósítja a komplex kezelést is.

Az eljárás előnye, hogy teljesen fájdalommentes, olcsó, kisgyerekeknél is alkalmazható, mellékhatásoktól mentes.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Allergia ellen - biorezonanciával

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Manapság a szénanátha, a különböző pollenallergiák és az allergiás légcsőhurut a leggyakoribb betegségek közé tartoznak.

2004.6.4.   


Biorezonancia kezelés – a jövő gyógymódja (2)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

A vizsgálat lefolyása: először is diagnosztikai mérést végzünk a betegen, amelynek segítségével áttekintést kapunk a szervezet egészségügyi állapotáról.

2003.11.26.  3    2


Biorezonancia-kezelés – a jövő gyógymódja (1)

Dr. Tóth Erzsébet orvos

Szervezetünk egészséges működéséhez összhangra van szüksége. Ehhez gyorsan áramló és nagy mennyiségű információhalmaz szükséges.

2003.11.13.  1    4

A rovat további cikkei

A fülzúgásról hangosan

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Sokak életét keseríti meg az állandó jellegű fülzúgás. A folyamatos csengő, morajló, kattogó, sípoló hang...

2021.2.15.   


Gyógyító növényeink 3.

Póda Csenge

A gyógynövényeket alapanyagként világszerte alkalmazza például a gyógyszeripar, a szépségipar és az élelmiszeripar is.

2020.11.17.   


Megelőzhető a mensturációs kín

Szakértők szerint tízből négy nő napjait keseríti meg minden hónapban a menstruáció, melyet a szakma a csalódott méh könnyeként is nevez.

2020.11.15.   


Csökkenthető a gyógyszerfogyasztás?

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Vajon változtak az e-recept bevezetésével a gyógyszerfogyasztási szokásaink?

2020.11.7.   


Gyógyító növényeink 2.

Póda Csenge

Lássunk néhány növényt, melyek a konyhában fűszerként is megállják a helyüket!

2020.10.25.   


Október az idősek hónapja

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Nekik még fontos a személyes kapcsolat, a nagy beszélgetések.

2020.10.10.   


Gyógyító növényeink 1.

Póda Csenge

Ismerkedjünk meg a felmenőink által olyan jól ismert és használt gyógynövényeinkkel!

2020.10.6.   


Vírus kontra vírus

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az idén, mint minden más, bonyolultabb lesz az influenza lecsengése is. Egyszerre van ugyanis jelen a koronavírus és az influenzavírus is az életünkben.

2020.9.28.   


Ne pánikoljunk!

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Pánikban a viselkedési normákat felülírja a túlélési ösztön, az ember, magatartása teljesen megváltozik. Sokan a hisztériához hasonlítják.

2020.9.9.