Rezonancia kezelés -- új gyógymód


Dr. Tóth Erzsébet, orvos  2007.6.20. 8:25

Régebben az orvosi kutatások javarésze főleg a biokémiai folyamatok megismerésére irányult.

A XX. században ezek a kutatások hatalmas ismeretekkel gazdagították az emberiséget, segítették a gyógyítást. Napjainkban szinte naponta bővülnek a tudományos ismeretek az élő szervezetekkel így az emberrel kapcsolatban is.

A folyamatosan bővülő ismeretek ellenére évről évre nő a krónikus betegségekben szenvedők száma. Gondoljuk csak meg, mi minden számít ma népbetegségnek: magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsírszint és más anyagcsere-betegségek, csontritkulás, daganatos betegségek és még sorolhatnám. Alig van civilizált társadalmunkban ember, aki valamelyik betegséget nem tekinthetné magáénak. Épp ezért változásokra van szükség az élet minden területén, a kutatás és gyógyítás területén is.

Az utóbbi években életünket leglátványosabban az elektronika és az informatika változtatta meg. A fent említett biokémiai kutatások egy része áthelyeződött a biofizikai kutatásokra. Biofizikai vizsgálat például a mindenki számára jól ismert EKG (elektrokardiográf), amely a szív által generált elektromos jeleket érzékeli, és görbe formájában papíron megjeleníti. Hasonló módszer az ún. EEG – mely az agy elektromos jeleit rögzíti. A Voll-féle elektroakupunktúra segítségével bizonyos pontokon bizonyos szervek működését tesztelhetjük.

A rezonancia-műszer segítségével a szervezet működését globálisan jelenítjük meg egy képernyőn vagy nyomtatott formában. Az érzékeny műszer segítségével ábrázoljuk a szervezet nagyon finom, mikrointenzitású jeleit, melyeket a komputer segítségével úgy jelenít meg a műszer, hogy az orvos értékelni tudja. A biorezonancia műszer része az ún. visszacsatolás, minek segítségével a regisztrált kapott jeleket a kívánt módon változtatjuk és visszavezetjük a szervezetbe. Tehát a gyógyításhoz a szervezet saját jó vagy rossz jeleit használjuk fel oly módon, hogy a jó jeleket felnagyítjuk, a rossz elektromos jeleket pedig kioltjuk.

Az életfolyamatok legalapvetőbb szintje az atomfizikai szint. A kémiai kötések létrejöttét mindig biofizikai változás előzi meg, amely vonzások és taszítások (plusz és mínusz töltés kölcsönhatása), és ezek kiegyenlítődése révén valósul meg. Például mikor egy hormonmolekula a sejt felszínéhez kapcsolódik, biokémiai kötéssel, ezt egy biofizikai változásnak kell megelőznie, mely a pozitív és negatív töltések találkozásával valósul meg. A szervezetben állandóan megszámlálhatatlan számban történnek ilyen vonzások és taszítások. Ezeknek a regisztrálására képes a rezonancia műszer.

Az általam használt IBR – SYSTEM berendezés szélessávú 0,01 Hz-től 10 MegaHz-ig terjedő tartományban regisztrálja a jeleket. A jelek alapján a műszer segítségével értékeljük a nyert görbét. Az üzemmódtól függően elektromos vagy mágneses jeleket közvetítünk a testre, melyek extrém alacsony intenzitásúak.

Az alkalmazott frekvenciatartomány 1-100 000 Hz között van a leggyakrabban, az elektromos jelek erőssége, a uV és mV tartományban – az élő szervezetben történő elektromos jelenségek ezekben a nagyságrendekben működnek. Így alakul ki kommunikáció a szervezet és a berendezés között. A kibocsátott jelsorozatok eljutnak a szervezet sejtjeihez és ott mikroingert, kis reakciót váltanak kis. Az érintett sejtek állapotuknak megfelelően reagálnak, válaszolnak. A bőrfelszínről ezeket a válaszjeleket tudjuk elvezetni, eltárolni, grafikusan megjeleníteni, feldolgozni, elemezni. A nyert jelsorozattal és annak átalakított, megszűrt formájával végezzük a kezelést. Az elvégzett kezelések hatására gyakran olyan panaszok is megszűnnek, melyek gyógyítása nem volt célja a kezelésnek. Ez azért van, mert a műszer nem egy szervről, hanem az egész szervezetről regisztrált jeleket értékeli, a kezelés során ezeket komplex módon változtatja és vezeti vissza a szervezetre.

Végezetül elmondhatjuk, hogy a kutatások nagy utat tettek meg az elmúlt évszázadokban. A modern kutatások arra irányulnak, hogy megvalósuljon az az álom, hogy az emberi szervezetet a maga összességében diagnosztizáljuk és kezelhessük. Az IBR-SYSTEM lehetővé teszi, hogy segítségével ismereteket szerezzünk a szervezet komplex működéséről, és magvalósítja a komplex kezelést is.

Az eljárás előnye, hogy teljesen fájdalommentes, olcsó, kisgyerekeknél is alkalmazható, mellékhatásoktól mentes.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Allergia ellen - biorezonanciával

Dr. Tóth Erzsébet, orvos

Manapság a szénanátha, a különböző pollenallergiák és az allergiás légcsőhurut a leggyakoribb betegségek közé tartoznak.

2004.6.4.   


Biorezonancia kezelés – a jövő gyógymódja (2)

Dr. Tóth Erzsébet, orvos

A vizsgálat lefolyása: először is diagnosztikai mérést végzünk a betegen, amelynek segítségével áttekintést kapunk a szervezet egészségügyi állapotáról.

2003.11.26.  3    2


Biorezonancia-kezelés – a jövő gyógymódja (1)

Dr. Tóth Erzsébet, orvos

Szervezetünk egészséges működéséhez összhangra van szüksége. Ehhez gyorsan áramló és nagy mennyiségű információhalmaz szükséges.

2003.11.13.  1    4

A rovat további cikkei

Utazók betegségei 2.

Dr. Tóth Erzsébet, orvos

Még tart a kirándulások ideje, érdemes megismerkedni az utazókra leselkedő betegségekkel. Két betegség, ami megkeserítheti az utazók életét.

2017.7.12.    5


Utazók betegségei 1.

Dr. Tóth Erzsébet, orvos

Javában tart a kirándulások ideje, de még mindig érdemes megismerkedni az utazókra leselkedő betegségekkel. Két betegség, ami megkeserítheti az utazók életét.

2017.7.6.    4


A mozgás pozitív hatásai

Tagadhatatlan, hogy a mozgás egészségünk záloga. Ha csak hetente párszor sétálunk, biciklizünk vagy kocogunk egy kicsit, már azzal sokat tettünk azért, hogy jobban érezzük magunkat.

2016.10.10.    3


Orvosságok és mellékhatásaik (3)

Dr. Tóth Erzsébet, orvos

Sorozatunk következő részében a vérzsírcsökkentő orvosságokról és azok kölcsön- valamint mellékhatásaival foglalkozunk.

2016.10.4.    5


Orvosságok és mellékhatásaik (2)

Dr. Tóth Erzsébet, orvos

Folytassuk a sort a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító ibuprofen tartalmú gyógyszerekkel!

2016.6.29.    4


Orvosságok és mellékhatásaik (1)

Dr. Tóth Erzsébet, orvos

Megcáfolhatatlan tény, hogy az orvosságok hatalmas változást hoztak életünkbe. Ha például fáj valamink, gyógyszer segítségével rövid időn belül megszabadulhatunk a fájdalomtól. (Bevezető rész)

2016.6.16.  10    5


Zsírégetés (2)

Földes Gyöngyi

Akár fogyni akarunk, akár alakot formálni, izmosodni, a nem kívánt párnácskák ellen mindenképp fel kell venni a harcot.

2016.5.27.    5


Zsírégetés (1)

Földes Gyöngyi

A zsírégetés az, amit egyszerűen senki nem kerülhet ki, aki változtatni akar a testén.

2016.5.10.    8


A fiatalosság titka

Jády Mónika

Az emberek már az ókorban is mindent megtettek volna azért, hogy minél tovább megőrizzék fiatalságukat és vitalitásukat.

2016.5.6.    9