A zöldszemű szörny


Nagy Erika  2008.6.18. 18:28

Talán nincs is olyan ember, akinek világában ne lenne ott a féltékenység, hiszen ragaszkodunk ahhoz, akit szeretünk.

Azonban rettenetes lehet naponta szembenézni a féltékenységből adódó problémákkal. Persze, jól esik az embernek, ha féltik. De egy bizonyos határon túl, mikor percről-percre el kell számolni cselekedeteivel és az idejével, megöli a legreménytelibb kapcsolatot is. Nincs annál szörnyűbb dolog, mint ha valaki azt hiszi, hogy joga van mindenhez a másik életében.

Legjobb esetben külön utakon folytatják az életet, de mi van akkor, ha az egyik fél képtelen feldolgozni, hogy az a személy, akit eddig birtokolt, más karjaiban keresi és találja meg a boldogságot? Jó esetben egy idő után, saját sebeit nyalogatva beletörődik a veszteségbe, de sajnos vannak elrettentő esetek is, mikor tragédiába torkollik az elfogadhatatlan szakítás.

Vegyük a példákat! Pár évvel ezelőtt, egy büszkeségében sértett rendőr szerelemféltésből megölte a feleségét, és kiskorú gyermekeit is, majd maga ellen fordította fegyverét. Nem sikerült tökéletes munkát végeznie, ugyanis megmentették az életét. Van ennél szörnyűbb tett? Vajon van-e bűntudata, s ha igen, fel tudja-e dolgozni a történteket, vagy az ő világa csak az agresszió körül forog?

Sok évvel ezelőtt megdöbbenve olvastam, hogy Franciaországban egy 87 éves férfi féltékenységből megölte négy évvel fiatalabb feleségét, mivel egy nyolcvan esztendős férfi szerelmes leveleket küldözgetett annak az asszonynak, akivel negyvenhat évet töltött együtt házasságban. Először csak rossz tréfának véltem, de sajnos nem az volt.

Az esetek is bizonyítják, a féltékenység nem kötődik az életkorhoz. A szerelem, a birtoklási vágy nagyon sok őrültségre vezette már az embereket a történelemben. A féltékenység alapja a bizalmatlanság, amit valami kivált. Csak a kiváltó okot kell megfejtenünk, és közelebb kerülhetünk a megoldáshoz. Ha pedig nem találjuk a megoldást, érdemes elgondolkodni azon, vajon van-e értelme tovább gyötrődni egy nem jól működő kapcsolatban.

A féltékenységre a legjobb gyógyír, ha megszüntetjük. Ugye milyen könnyű ezt leírni? De ki tudja rá a receptet? Ha akad jelentkező, tárja a nyilvánosság elé, és akkor lehet, hogy kevesebb olyan esettel találkozunk, amikor a szerelemféltés eszét veszi az embernek.

Még szerencse, hogy nem mindenkinek…Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Nem adom meg magam!

Puha Andrea

Furcsa dolog féltékenynek lenni. De mindenekelőtt fájdalmas.

2008.7.1.   


Semmi köze a szerelemhez!

Póda Erzsébet

A féltékenység abból a valós vagy képzelt meggyőződésből származik, hogy az ember úgy érzi, szereti a másikat, de az nem szereti viszont.

2008.6.30.   


Hisztéria

Puha Andrea

– Még hogy üzleti ügy!!! – háborgott az ismerősöm.

2008.6.30.   


Három az egyben

Lantódy Andrea

Egyre hevesebben ver a szív, hiába a próbálkozás megnyugtatására, újra csak dörömböl és dörömböl...

2008.6.24.   


Testvérharcok

Révész Enikő

A féltékenységnek több formája is létezik. Az egyik ilyen a testvérféltékenység.

2008.6.18.   


Féltékenység

Vég Erzsébet

Nincs ember a Földön, akit valaha ne csapott volna meg a féltékenység szele.

2008.6.13.   

A rovat további cikkei