A férfi szerint...


Robert H.Raven  2009.3.25. 21:34

Létezik-e a férfiak számára a „Nagy Ő”?

Ha az ember nőknek akarja erre a kérdésre a választ megadni – méghozzá férfiúi szempontból nézve a kérdést –, akkor két lehetősége van. Elsőre elsüti a legismertebb kliséket, közhelyeket, hogy például a Nagy Ő számára egyet jelent azzal a nővel, aki kitart mellette, akiben meglátja gyermekei anyját, aki a társa és egyben a barátja, stb. Ezek akár még igazak is lehetnek, ám értőbb körökben az ilyen információt a „sajtónak kiadott hivatalos közlemény”-nek tartják, ami a huszonegyedik századi emberben nem hagy kétséget afelől, hogy ez bizony csak legjobb esetben is részigazság.

Vagy a másik lehetőség az, hogy feltárja a valós helyzetet, miszerint:

Hölgyeim, a Nagy Ő létezik, és mellette, természetesen, léteznek még a Nagy Ők is.

Boncolgassuk kicsit ez az állítást! Egy klasszikus vicc arról szól, hogy egy férfinak két dolog fontos igazán.

1. Partnere, aki (a.) legyen szép, (b.) legyen házias, (c.) legyen okos, akivel beszélgetni is lehet.
2. Ez a három nő soha ne találkozzon, soha ne is tudjon egymásról.

Ebben van valami, bár a közhiedelemmel ellentétben a férfiak javarésze nem műveli ezt, a velejáró hatalmas logisztikai-szervezési feladatok és a felmerülő jelentős költségek miatt.

Ebben a pillanatban nőként le lehet zuhanni a legmélyebb kút legeslegfenekére, keseregvén-kesergve, és átkozni a férfiakat, valamint mindent és mindenkit, aki eltérő kromoszómaállománnyal rendelkezik.

Ám ha megértik, hogy hogyan működik valójában ez a Nagy Ő-szindróma, tudják majd kezelni a problémát!

Elsőként foglaljuk össze, hogy ki is az ellenfél!

Alapigazság, hogy a Nagy Ő ellen nem lehet védekezni, hadakozni. Nem is érdemes. Ő egy drog, egy álomkép, ami hajt minket mindig máshoz, hogy talán ő lesz az, akire vágyunk. S hogy ez mennyire így van, arra a bizonyíték az internetes társkeresés. Van, aki rabjává lesz. Hiába talál magának partnert, aki kedves, szép, jól érzi magát vele, mégis nyíltan vagy titokban visszamegy, más néven regisztrál, keres, abban a reményben, hátha jobbra akad. Számtalan kapcsolat ment emiatt tönkre, mert valamilyen szinten már a nőknél is létezik, ők is megteszik, és a zsák a foltjára pedig előbb-utóbb újból ráakad. Kész lebukás.

A férfiak esetében beszélhetünk egy „Általános Nagy Ő”-ről, aki csupán a képzeletünkben él, még meg sem született és valószínű, hogy soha nem is fog, mert ő egy nem valós személy. A titkos vágyaink, az elrejtett James Bond énünk partnere. Az arca elmosódott, nem is tudnánk meghatározni, hogy milyen, csak azt tudjuk, hogy nagyon szép. Az alakja bombasztikus, ezt azonban a legakkurátusabb részletességgel látjuk – bármikor, bárhol, bármilyen testhelyzetben, álmunkban és ébrenlétünkben is. Az általános Nagy Ő-től nem kell igazán tartani, mert az mindig egy elérhetetlen idol és jómagunk is tudatában vagyunk annak, hogy nem tartozunk Őfelsége Titkosszolgálatának állományába, tehát James Bond partnere nem ránk vár.

Itt lép be a képbe a másik Nagy Ő, az általánosból átalakult „Specifikus Nagy Ő”. Aki az egyik pillanatban olyan Halle Berry – Sophie Marceau-szerű álomlény volt, az egy másodperc alatt képes átváltozni azzá a lánnyá, akinek reggel olyan szép arca volt, és kiszabadult egy hajtincs a hajából, amivel minduntalan küzdött miközben a villamoson ült. De főleg, és leginkább, és mindenek felett és előtt, amikor megigazította azt a rendetlen fürtöt, megláttunk a nyakából hét négyzetmilliméternyi területet, ami ott, helyben, azonnal, már reggel hazavágta az egész napunkat, mert egyébre nem is tudtunk gondolni. Illetve, ez az érzés annak a nőnek a felbukkanásáig tartott, akinek olyan barna bokája... Szóval, nem folytatnám. Ő már veszélyesebb, de legalább egyenrangú partner.

A Nagy Ő-szindrómát kezelni kell. Eltüntetni nem lehet, de kordában tartani igen. Ami még fontosabb, a nőknek magukra kell(ene) irányítani az Ő-kereső antennákat. A specifikus Nagy Ő semmivel nem jobb, mint akárki! Bennünk, férfiakban tombol a vágy a Nagy Ő megtalálására, nos, hölgyek, segítsenek nekünk! Nem kell mást tenni csak továbbfejleszteni, aminek úgyis a mesterei: a marketingnek (smink, testformálás, stílus, öltözködés... Hát én tudjam?!).

Úgy kell intézni, hogy Önök legyenek a specifikus Nagy Ő-k, vagy legalábbis azt higgyük, hogy az a hölgy az, akivel épp vagyunk! Tudvalévő, hogy mindig a nők választanak és a férfilélek pedig egyszerű, tehát könnyű rabul ejteni. Bár aki azt gondolja, hogy egy férfit a hasán keresztül lehet megfogni, khm, nos, az rossz testrészt választott!

Ha ügyesek, és belátják, hogy ki ellen nem érdemes hadakozni, és kivel szemben érdemes felvenni a kesztyűt, akkor nyerhetnek maguknak egy Nagy Ő-t! Vagy valami hasonlót.

A mártír szerepét pedig át kéne engedni másoknak.Hozzászólások

Dutchess, 26. 03. 2009 10:04:02 Végre, egy őszinte hang
Nagyon tetszik a szöveg! Végre egy őszinte hang ami mentes mindenféle képmutatástól. Remélem lesz még több is!
    
Adminisztrátor, 26. 03. 2009 10:21:55 Re: Végre, egy őszinte hang
Kedves Dutchess! Remélem, ezen a weboldalon csak őszinte hanggal találkozott eddig is... Ha nem, akkor kérem jelezze nekünk az álságosakat, hogy kiirthassuk mindet! Üdvözlettel: az Adminisztrátor.
Philia, 26. 03. 2009 10:15:56 Vicces
Vicces és jó! Van benne igazság!
Timcsi, 26. 03. 2009 11:07:36
most leszek bajban! ki kell deritenem, hogy a baratomnak milyen Nagy O-i vannak! Amugy jo, tetszik, lehet benne valami!
marketinges, 26. 03. 2009 11:15:57 Az érem másik oldala???
A nő szerint: 1. általánosságban egyetértek, hogy egyetlen férfi sem tud csak egyetlen nő mellett kikötni, bármilyen jó is az a marketing:-))) mindig van szebb, jobb, stb. ezzel nem lehet mit tenni. 2. másrészt pedig azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy míg egy kapcsolatban a nőnek állandóan marketingelnie kell magát, hogy nagyjából és egyészében elhitesse a férfival, hogy ő a "specifikus" nagy Ő, a férfiak ugyanezért - tisztelet persze a nagyon elenyésző számú kivételnek - visszafelé nem tesznek semmit. megelégednek azzal, hogy megszerezték a zsákmányt, elmúlik a "beetetés" időszaka is, néznek újabb préda után. És ez újból és újból megismétlődik, a férfi ()lép, a nő meg marad. Hol itt az igazság? 3. lenne még harmadik pont is.... kíváncsi lennék arra is, szerinted mi ezt hogyan éljük meg:-))) mármint a nagy ő keresgélését.... és hogy egy nő hány férfiban taláná meg azt, amit egy pasi 3 nőben:-)))
    
Marishka, 26. 03. 2009 11:35:11 Re: Az érem másik oldala???
Sziasztok! Én nem értek egyet azzal, hogy 1.egyetlen férfi sem tud csak egyetlen nő mellett kikötni, mert van ilyen. Egyetértek azzal, hogy 2.a pasik bezzeg elhanyagolhatják magukat, na de van egy ellenpéldám is. egyik kedvenc barátnőm úgy elhanyagolta magát, hogy egy kis elefántka lett belőle, míg a férje "kipúderezett" hiú metroszexuális, aztán barátosném csodálkozott, hogy közbejött egy harmadik... de ez csak egy példa, mert legtöbbször szőrös, bűzös elhanyagolt a férj, és még a feleségét piszkálja, hogy hogy néz ki. és néha még az ilyennek is akad szeretője - ezen persze vitázhatnánk. én is kíváncsi lennék arra, hogy: 3.egy nő hány férfiban találná meg azt, amit egy pasi három nőben...???! Marishka
picicica, 26. 03. 2009 11:54:40
Hogy én hányszor voltam már mártír! :)) Tetszik! Akarok még!
    
férfike, 26. 03. 2009 12:00:26 Re:
Jesszus!!! Hát ittis vannak mazochisták??? Szegény nők, na ezért tartotok ott, ahol... !
Lara Copf, 26. 03. 2009 13:21:16
Ez tényleg őszintének tűnik! Remélem, hogy lesz még folytatása! Lehet majd kérdezni is?
nutika, 26. 03. 2009 15:15:57 De azért......
De azért..... mégiscsak az van, hogy a férfiaknak is egy nőt kell választaniuk, aki mellett élnek és, aki a társuk, gyermekeik anyja lesz. Így aztán ha az ember családot akar, akkor jobb ha nem megy vissza a netre, hogy még hosszabb combú lányt találjon! Ilyet egyébként is csak az alapból "csibésznek" született kategória csinál, akinek az arab világban lett volna ildomosabb megszületnie, ugyanis nem is érti, hogy vajon mért kellene neki egy nőben társat találni, miközben ez képtelenség. Így jobb híján választ bár társat, de bizony aztán tartja magát elveihez és kedden szőkével randizik, csütörtökön igazi dögössel ebédel, szombaton a sportos, kicsit férfiassal teniszezik, de közben persze odaadó családapa, és anyagilag háttere a családnak, hát milyen kivetnivalót is lehetne találni az életstílusában???? Amit pedig a marketingről írtál, hát azt hiszem manapság a nők igazán mindent elkövetnek, hogy "eladják" az árut, de ha bátortalanok a vevők?? Hát táblával mégsem mehet egy lány az utcán, hogy "Ha szimpi vagyok hívj meg egy kávéra! Ne gondolj rosszra, én csak a párom keresem!" Tessék meghívni egy kávéra a buszmegállóban, könyvtárban, mozi előterében, bárhol!
det, 26. 03. 2009 18:52:37 üdv
Szia! Minden oké, bár mi nők gyakran "megtaláljuk" a nagy Ő-t. Legalábbis pont akkor azt hisszük Kb. 60 körül viszont már jobban tudjuk, ki is lehetett az. Ha volt...és jó esetben ha van. Viszont az utolsó mondat nem egészen tiszta. det
DSteel, 27. 03. 2009 09:21:27
Ez rendszeres lesz itt? Mert ha igen, akkor vannak kérdéseim!
    
Adminisztrátor, 27. 03. 2009 10:39:36 Re:
Mire vonatkozik a kérdés, DSteel? Bármikor fel lehet nálunk tenni kérdéseket. Adminisztrátor
DSteel, 27. 03. 2009 11:46:29
A kérdés az, hogy ennek a cikknek lesz-e folytatása, vagy csak egy egyedi, valahonnét fordított cikk. Aki írta az elérhető-e, vagy létező személy-e, lehet-e neki ötletet adni arról, hogy miről írjon? Ez azért jónéhány kérdés! :-)
    
Adminisztrátor, 27. 03. 2009 12:45:45 Re:
Igen, ez már tényleg jó néhány és konkrét kérdés. A cikk szerzője élő személy, nem kitalált, magyar férfiú, csak nem akarja felfedni a kilétét, ezért a szerzői álnév. Bizonyára ő is olvassa a hozzászólásokat:), remélem, majd ő is bekapcsolódik. Több cikke is van a tarsolyunkban, valamennyi hasonlóan érdekes, és vitakeltő. Szerintem nagyon örülne az ötleteknek is. Üdvözlettel: Adminisztrátor
Hamma, 27. 03. 2009 15:07:06
A pasik szerintem a buta nőket kereseik és nem a nagy Őjüket. Ha már érzik, hogy nem vagy szőke rögtön lelépnek, vagy el akarnak nyomni!
Manics, 27. 03. 2009 20:21:35
És honnét tudom, hogy mikor vagyok Általános és Specifikus? Vagy ez már legyen az én problémám? :-)
Jucis, 27. 03. 2009 22:50:26 Isten barma
Majd jön az írás ide is, ugye! Már reklámozom a barátaimnak! Sziasztok!
Robert H. Raven, 30. 03. 2009 13:00:56 Köszönet
Kedves Hozzászólók! Köszönöm, hogy kommentálták az írást! Igyekszem majd olyan témákról írni, amelyek sokakat érintenek. ebben nagy segítségemre lennének ha elküldenék a konkrét kérdéseiket, hogy kifejtsem a véleményem róluk. Nem tudom megígérni, hogy mindig mindenkinek tetsző véleményt fogok hangoztatni, erre egyáltalán nem törekszem. :-) Viszont arra sem fogok törekedni, hogy szándékosan provokáljak! Az eddig bejövő hozzászólások olyan problémákat feszegetnek, amire nincs egyértelmű jó, vagy rossz, igaz, vagy hamis válasz. Ha csak fekete és fehér válaszokat kersünk, akkor a történelem figyelmeztet minket: amikor ilyen válaszokat találtak csaknem mindig háború lett! Jaaaa, hogy a nemek közt örök idők óta dúl a háború? Nos, ez igaz! :-)
Senya, 31. 03. 2010 18:05:03 a férfi
Hát igen jelen esetben a férfi ha gond és probléma van,az én kedves párom a kényelmesebb és egyszerűbb megoldást keresi.(Gyesen vagyok)Az asszony menjen el dolgozni.Vagy kölcsönt vesz fel!Ezzel nem volna gond ha mindazt megcsinálná amit egy gyerek és háztartás körül el kell végezni egy nőnek.Eszébe se jutott,hogy fizetős munkát keressen.A kölcsönt amikor felvette nem osztotta meg velem csak amikor hetente fizetni kell a törlesztőt.És ezek után türje el az ember,hogy más nőknek csapja a szelet??Munka után egész napos házi munka megcsinálása éjszaka 3-szor gyerekhez felkelni???
@


Kapcsolódó cikkek

Néha értelem, és sok érzelem

Robert H.Raven

Nemrég a kedvenc kávézómba ücsörögtem egy lusta, délutáni olvasgatás alkalmával.

2009.7.9.  14    1


Null-null, az idegen téma

Robert H.Raven

Elnézést, hogy egy nőknek szóló szekcióban ezzel a témával állok elő, de a téma kikerülhetetlen...

2009.6.21.  7   


A férfi félelmei

Robert H.Raven

Eddig a nőkről írtam, de most nézzünk át kicsit a férfiak oldalára!

2009.6.2.  16    2


Női balfogás, reglap a neved!

Robert H.Raven

Ha már az internetes társkeresésnél tartottam a múlt héten, hadd folytassam is azzal!

2009.5.13.  13   


Női naivság, internetre fel!

Robert H.Raven

Állítólag az illuzionisták nem különösebben ügyes emberek. Viszont egy dologban nagyon jók, és erre épül a sikerük is.

2009.5.5.  10   


Az exeket elfelejtik, ugye?

Robert H.Raven

Amikor az egyik lakásból egy másikba költözünk, akkor nagyon figyelmesen kell eljárnunk.

2009.4.25.  14   

A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25