A Kate Middleton-leckék


Robert H.Raven  2011.6.13. 4:45

Nemrég hosszabb időt töltöttem kedvenc városomban, és volt időm áttanulmányozni a sajtót az évszázad esküvőjéről.

A vőlegény még férfiszemmel is jóképű gyerek, és ha a családját tekintjük, akkor pedig kivételesen jól sikeredett. Bár a nagymamával nem volt soha nagy probléma, ahogy múlik felette az idő, úgy válik egyre szebbé. Az örömapára viszont sosem osztották volna James Bond szerepét! A menyasszony nem tartozott a kedvenceim közé, de ahogy olvastam a sztorikat, úgy alakult ki egyre kedvezőbb benyomás róla. Ahogy viselkedett, ahogy viselte a kapcsolatából adódó helyzetet, az tanulságos lehet minden itthoni, herceg után vágyakozó hölgyeménynek.

A legfontosabb, hogy sosem volt egy „menyasszonyoholista”. Ha arról kérdezték, mit hozhat a jövő, mindig csak annyit mondott, majd idővel és a pasijával eldöntik. Soha egy esélylatolgatás, soha egy kiszivárogtatás a saját terveiről. Mindig nyugodtan és hűvösem hárította el a jövőre irányuló kérdéseket. Meglehetősen szem előtt volt, mégsem költött iszonyú összegeket drága dizájner ruhákra, inkább a meglévő ruháit variálta. A stílus nem kifejezetten pénz kérdése, hanem találékonyságé és ötletességé! Nem kell rögtön a boltba rohanni. Elő kell venni a kreativitást...!

Jól kijött az anyós-jelölttel. Gyakran látták Camillával együtt reggelizni, és azt gondolom, volt miről beszélgetniük, hiszen mindkettőnek elég hosszan kellett várnia, mire megkapták azt, akit szerettek volna.

A modern kapcsolatok hívei azt mondják, jó, ha mindkét félnek megvannak a saját privát körei, ahová időről-időre visszavonulhatnak, amikor egy kis szabadságra van szükségük. Nos, neki megvoltak. Ha a pasija nem ért rá, akkor ő simán szervezett magának programokat, és visszalépett a pre-William életébe.

Ennek folyománya, hogy ezt az életet láttatta is a jövendőbelijével, de tudta, hogy mikor kell azt is láttatnia, hogy a férfi nélkül nem kerek az élete. Ez az egyik leglényegesebb követnivaló. Sokan épp a két végletbe esnek. Vagy feladnak mindent, csak a pasijukkal tudnak létezni, és már akkor is jajgatnak, ha a pasi elmegy pisilni. Vagy annyira önállóak, annyira kerek az életük, hogy a férfi egy idő után azt látja: egyszerűen nem fér be a nő életébe a sok kozmetikus, aerobic és alakformáló óra, jóga, pszichológus, karrierépítés és shoppingolás mellé. Ez azt eredményezi, hogy lesz egy külsőleg jól kinéző nő, aki csodálkozik azon, hogy a pasik nem maradnak meg mellette. Kate mindig tudta, mikor kell kimutatnia, hogy szüksége van Williamre!

Továbbfűzve a dolgot: független volt. Volt munkája, volt önálló keresete, mert a Jigsaw-nak dolgozott, mint tervezési tanácsadó, ezért gyakran utazott. Ezeket az utakat mindig önállóan, egyedül tette meg. Mindig elutasította azt a feltételezést, hogy a vőlegénye pénzeli. Mindig saját hitelkártyával vásárolt, volt önálló lakása, aminek a számláit maga fizette.

Vigyázott az alakjára, de nem lett belőle Beckhamné! Az sosem izgatta, ha volt rajta némi felesleg, de rendszeresen látták futni. William nyilatkozta, hogy ő sosem hallotta Kate-et arról panaszkodni, hogy hol és mennyi felesleg van rajta. Ez lecke minden csajnak: ha már a férfi kiválasztotta magának, akkor azt szereti látni, hogy a nő tesz a jó alak érdekében (és ez viszont is ugyanúgy elvárható), de nem szereti azt hallani, hogy itt-ott mennyire..., és mennyit kellene még, hogy olyan legyen, mint..., és nézd meg, hogy milyen…stb Kalória-őrültek nem kellenek a férfiaknak!

Legjobban Kate viselkedése lett számomra szimpatikus. Gyakran bulizott, sosem volt szégyenlős, de arra vigyázott, hogy ne legyen részeg, ne kelljen támogatni, és egy londoni taxit sem kellett utána kipucoltatni. (Üzenet a közrendű csajoknak: ne rúgj be, ne kelljen a bokádnál fogva húzni, mint a hajókötelet, ne hányd össze az autót, ne légy közönséges, ne káromkodj! Ha minden este fogat mosol, akkor ugyanúgy ügyelj a mentális és verbális higiéniádra is!)

Engedte, hogy William nőként kezelje. A jegyesség idején természetesnek vette, hogy William védelmezze őt azzal, hogy ő nyilatkozik a sajtónak. Megmutatta a vőlegényének a női sebezhetőségét. Lánykáink gyakran esnek abba a hibába, hogy annyira emancipálttá válnak, hogy elveszik a férfiaktól a védelmező társ érzését. Van olyan barátném, aki azzal dicsekedett, hogy ő „antinő”, majd felsorolt egy csomó női tulajdonságot, ami rá nem jellemző. Félreértés ne essék, szeretjük, ha egy nő néha férfias vonásokat mutat, de ez maximum az legyen, hogy felfigyel az utcán egy Aston Martinra, és fel is ismeri.

Végül pedig Kate engedte, hogy a férfi tegye a kötelességét és hagyta, hogy amikor kell ráirányuljon a figyelem, mert tudta mikor kell kilépni kicsit a reflektorfényből. Szegény Diana ezt mindig rosszul csinálta, bár mondják, hogy akarata ellenére. Reméljük, ez nem ismétlődik meg.

A világ nem tökéletes, Kate sem tökéletes, de amit eddig csinált, azt jól csinálta! Tessék tanulni tőle, és nem elfelejteni az új szlogent:
Calm Down, You Can Still Marry Harry!Hozzászólások

T. Zsike, 13. 06. 2011 12:14:33
Jó látni, hogy lehet úgy is cikket írni, hogy nem sértegetünk senkit! Remélem nem úgy fogják végezni mint Diana és Károly!
A Bori, 14. 06. 2011 09:29:10
Remélem én is, hogy nem sikerül olyan rosszula házasságuk, mint az apjáé, aki az új feleségével jól elvan.
Grace.Kelly, 15. 08. 2011 22:24:27
igyekszem, igyekszem....
    
Lina, 19. 08. 2011 10:59:22 Re:
szeretnél....szeretnél.... haha...arra születni kell!
        
E. II., 19. 08. 2011 13:35:40 Re: Re:
Lina, sztem jó ráláttál a lényegre! Vannak itt olyanok akik nagyon azt szeretnék h róluk szóljonak a írások. Nézd csak meg kettőbel lejjebb és megértesz mindent!!
Lady D., 20. 08. 2011 20:30:24
Csajok, nem vagytok ti kicsit irigyek? :-)
@


A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25


A változás szele

Póda Csanád

Kiabál. Megütött. Bánt... De szeret!

2012.1.4.    10


„Párkapcsolati” utazásaim

Póda Csanád

Misztériumok a Komárom-Csepel vonalon.

2011.12.22.  2    12


Óvakodj (ezektől) a férfiaktól!

Robert H.Raven

Ezer és ezer történetet hallottam már a szakításról. Majd´ mindegyik sztori azzal kezdődik, hogy a pasi olyan édesnek tűnt eleinte...

2011.7.22.  17    36


Kedves, elviszlek oda...

Robert H.Raven

Nemrégen a combfix harisnyák semmihez sem hasonlítható erejét énekeltem meg. Most a romantikával próbálkozom.

2011.6.27.  15   


Vissza a combfixbe!

Robert H.Raven

Mostanában a tévék műsorait figyelve észrevehettük, hogy a fiatal lányok a tetszetős tangáikat lecserélték vitorlavászon méretű csatabugyikra.

2011.5.11.  14    13


„Milyen volt szőkesége...”

Robert H.Raven

A hosszú éjszakai repülőút kiszívja az összes energiát az emberből.

2010.11.29.  19    7