A nők többet vásárolnak


Angyal Sándor  2013.6.4. 4:57

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

De mégis ezt a címet adtam az írásomnak, ugyanis ez ékelődött be a köztudatba.
Nemdebár?
Ám inkább azt kellett volna írnom, hogy a „Férfiak is vásárolnának”. S hogy miért is, azt mindjárt kifejtem.

Már többször előfordult velem, hogy fel kellett újítanom a ruhatáramat. Azért írom így, mert ez nem csak velem fordul elő, de én kifejezetten gyűlölök vásárolni, ha ruháról van szó. Ugye, a szükség nagy úr...

Több alkalommal megesett már, hogy a barátnőmmel elmentünk ruhaneműt vásárolni és minden egyes esetben dühös lettem. Az ember bemegy egy boltba és a női ruháktól szinte alig tud hátramenni az üzlet végébe a férfiruházathoz.
Miért is?
Mert minden boltban a női ruhaneműk vannak az ajtóban, az emberek szájába villogó, szemet kiverő feliratokkal hívva fel a figyelmet a különböző újdonságokra, az évszakok szerinti kollekciókra. S ez csak az egyik indok arra, hogy dühös legyek.

A másik, amikor meglátom a különböző akciókról szóló feliratokat, az árengedményeket hirdető táblákat. Erre persze mindenki felkapja a fejét, hisz manapság ott spórolunk, ahol csak lehet, s ahol csak tudunk. Szóval én is keresem az árengedményes cetlivel ellátott ruhákat. De valahogy nem találom.

S hogy ez miért van így?

Mert sok esetben kizárólag a női ruházatra ragasztják rá a figyelemfelkeltő hirdetéseket. A férfiak fizessék csak ki a teljes árat! Na jó, ez durva sarkításnak tűnhet, mert tényleg lehet találni akciós férfiruházatot is, de akkor az biztos, hogy a női részlegen egytől egyig minden akciós.

Így hát arra jutottam, teljesen jogos a cím, mivel a nők tényleg többet vásárolnak, de miért is? Mert a női ruhák mindig a kirakatban, a bolt elejében virítanak és azért is, mert sokkal több akciós áruból válogathatnak.

Vajon, ha a férfiak is ekkora figyelmet kapnának a ruhaipartól, illetve az üzletektől, ugyanilyen keveset vásárolnának, mint most?Hozzászólások

Halász Kata, 04. 06. 2013 15:59:00 szerintem
Hmmm, szerintem ez nem teljesen igaz. Sokszor előfordult, hogy rácsodálkoztam, egy pár centi anyagot tartalmazó női felső miért kapható hasonló vagy magasabb áron, mint egy férfi ing, ami jellegéből adódóan is több anyagot tartalmaz. Nem beszélve arról, hogy a női ruhák agyon vannak csicsázva, szaggatva, csillámozva, koptatva, míg a férfiruhák őrzik azt az egyszerűséget, amit sokszor én is keresek. És akkor még a praktikum oldalról nem is beszéltem, a ruhatervezők miért gondolják azt, hogy egy női blézeren vagy nadrágon nincs helye a zsebnek? Nem rohangálok álló nap a ridikülömmel, néha olyan jó lenne akár egy zsebkendőt is zsebre rakni. De tény, hogy a legnagyobb kereskedelmi célközönség a nő, úgy látszik genetikailag kódolt a nagyobb vásárlási hajlandóság. Már az őskorban is jobban szerettünk gyűjtögetni, mint vadászni. :)
    
Sanyi, 10. 06. 2013 09:35:57 Re: szerintem
Persze, a pár centis anyagokból álló ruhadarabok után kért összegeket én sem értem... a ruhadarabokat már igen :) Az ember pedig, ha egy normálisabb inget akar venni, ami nincs tele csicsával, azért jó kis összeget kell perkálnia. ...és bocsi, de nem csak a női ruhák vannak túlcsicsázva, mert a férfi cuccok közt is számos olyan van, amitől agyvérzést kap egy normális ízléssel rendelkező hímnemű. A zsebnélküli ruhákat én sem értem, semmi praktikus nincs bennük. Szóval egyet is értünk meg nem is :) Ugye?
horváthévi, 23. 06. 2013 20:51:01 Igen
Én eleve nem értem azt, hogy a divat pl miért inkább a nőket érdekli. A piac is elsősorban rájuk összpontosít. Azt sem értem, hogy miért olyan drágák a női ruhák, még a vacakabb, kevésbé jó minőségűek is túl vannak árazva. Aztán azt sem értem, miért inkább a nőknek van kedvük vásárolni. Szinte nevetséges, amannyit shoppingolnak. Mintha ragadós lenne a dolog, egyik a másikától hülyül meg és mászkál a boltokban össze-vissza. A cikkírónak úgy vélem igaza van.
    
Sanyi, 16. 09. 2013 22:45:38 Re: Igen
Kedves Évi, örülök, hogy egyet értünk :)
@


A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25


A változás szele

Póda Csanád

Kiabál. Megütött. Bánt... De szeret!

2012.1.4.    10


„Párkapcsolati” utazásaim

Póda Csanád

Misztériumok a Komárom-Csepel vonalon.

2011.12.22.  2    12


Óvakodj (ezektől) a férfiaktól!

Robert H.Raven

Ezer és ezer történetet hallottam már a szakításról. Majd´ mindegyik sztori azzal kezdődik, hogy a pasi olyan édesnek tűnt eleinte...

2011.7.22.  17    36


Kedves, elviszlek oda...

Robert H.Raven

Nemrégen a combfix harisnyák semmihez sem hasonlítható erejét énekeltem meg. Most a romantikával próbálkozom.

2011.6.27.  15   


A Kate Middleton-leckék

Robert H.Raven

Nemrég hosszabb időt töltöttem kedvenc városomban, és volt időm áttanulmányozni a sajtót az évszázad esküvőjéről.

2011.6.13.  6    20


Vissza a combfixbe!

Robert H.Raven

Mostanában a tévék műsorait figyelve észrevehettük, hogy a fiatal lányok a tetszetős tangáikat lecserélték vitorlavászon méretű csatabugyikra.

2011.5.11.  14    13


„Milyen volt szőkesége...”

Robert H.Raven

A hosszú éjszakai repülőút kiszívja az összes energiát az emberből.

2010.11.29.  19    7