A randizás


Robert H.Raven  2010.4.17. 11:13

A hadsereg mellet van még egy másik őrült dolog is amire az emberek önként szoktak vállalkozni: ez pedig a randizás!

A randizásnak két egyforma mértékben félelmetes része van. Az egyik az, amikor randira hívunk valakit, a másik pedig tulajdonképpen maga a randevú! Ne feledjük, bármennyire rossz és esetlen érzés is az, amikor randevúra hívunk valakit és ő visszautasít, a jó hír ezután az, hogy így már nem kell magára a randevúra elmenni.

Ami a randevúkat szinte elviselhetetlenül nyomasztó teherré változtatja, az a hozzá kapcsolódó elvárás mértéke. Ugyanis, minden esély megvan arra, hogy életünk párjával, gyermekeink anyjával, apjával fogunk találkozni, akivel galambként turbékolva fogunk élni, és egymás mellé fognak minket eltemetni. De ugyanennyi esély van arra is, hogy olyannal fogunk találkozni, aki olyan, mintha már egy ideje el lenne temetve, csak a kedvünkért jött elő nyughelyéről... Egy randevú legnehezebb, legkritikusabb része az első pár pillanat, amikor az első mondatokat kimondjuk. Ha az szalad ki a szánkon, hogy: „Fantasztikusan nézel ki”, akkor jó kezdést tudhatunk magunkénak, ellenben a: „Hát, kövérebb és alacsonyabb vagy, mint amire számítottam!” jelentősen beárnyékolja az elkövetkezendő este glamúros hangulatát.

Annak az eldöntése, hogy mit viseljünk az első randi alkalmával, a férfiaknál kétszer, nőknél négyszer annyi időbe telik, mint maga a randi. Az aranyszabály az, hogy olyan öltözetben kell megjelennünk, amiben igen kényelmesen érezzük magunkat, de a kitérdelt, szöszi mackónadrág kifejezetten rossz választás, bármennyire is kényelmes! Hölgyek, figyelem! Az idő arra, hogy valami végtelenségig kihegyezett, dögös szerkót öltsenek magukra, a második randin jön el, mert akkor már tudhatják, hogy megkülönböztetett figyelemben lesz részük. Kifejezett hiba az első randira nagyon kiöltözni, mert akkor a második randin már csak alul tudják múlni előző önmagukat, és ilyenkor a férfi lelki szemeivel már látja az agyonmosott és varrott pamutbugyit száradni a radiátoron, ami higgyék el, elijesztő! Ha azt a kérdést tennék fel, hogy ha a második randira szexisebben kell felöltözni, mint az elsőre, akkor hogyan kell öltözni a harmadik, negyedik, ötödik randira – a válasz igen egyszerű: a férfiak csaknem száz százaléka azt vallja, hogy a nők legszebb ruhadarabja az Éva-kosztüm.

Szintén tanács nőknek. Ha az első randevú egy étteremben történik, illik felajánlani a költségek megfelezését. Ezt általában a férfiak nem utasítják el (helyesen), és ezt EL KELL fogadni, és nem a feminizmus szentségére hivatkozva fizetési papírt lobogtatni és jelenetet rendezni. Persze előfordulhat, hogy a férfi is „feminista” és engedi a költségek felezését – hát ezért sem kell megharagudni. Az már intő jel mindkét oldalnak, ha a másik fél pontos statisztikával áll elő abban a tekintetben, hogy a kétszemélyes tálból ki, mennyi burgonyakrokettet fogyasztott, és ennek hányadában képzi a felekre eső összeget. Férfiak, ha olvassátok ez az írást, sose mondjátok egy nőnek, hogy micsoda nagyevő, ezért neki pár garassal többet kéne bedobnia az este költségeibe…!

Moziba menni kérdéses. Egyrészt jó, mert a film alatt van idő megszokni a másik jelenlétét. A viselkedéséből, vagy a mozipénztár előtt elejtett mondataiból olyan következtetéseket vonhatunk le, ami később, a film utáni beszélgetésben hasznunkra lehet. Másrészt viszont rossz, mert a randi célja az, hogy megismerjük egymást – és nem az, hogy egy őrült iramú autósüldözés után végre megtudjuk, hogy ki ölte meg a trafikost.

Figyeljünk a film kiválasztására és ne feledjük, hogy a párok közötti veszekedések 8%-a abból adódik, hogy nem tudják eldönteni, hogy melyik filmet nézzék meg. Egy vicces, könnyedebb film jobb választás, mint a „Schindler listája”, de óvakodjunk a „Shortbus” stílusú filmektől is, nehogy keringőre való felhívásnak vegyék!

Randi előtt, vagy közben, bedobni egy italt segíthet abban, hogy ellazuljunk, megnyugodjunk. Szigorúan csak addig a szintig lehet elmenni az italok fogyasztásában, míg nem érezzük úgy, hogy még egy italtól könnyebben és bátrabban el tudnánk mondani, ami valójában az eszünkben jár. Illetve addig a szintig, amíg nem érezzük úgy, hogy az elfogyasztott italok számával egyenes arányban növekszik a partnerünk külső vonzereje. S amikor a mi oldalunkon elért bátorság szintje találkozik a másik oldalról jövő, minket valamennyire attraktívnak való tartás szintjével, akkor mintegy 30 másodpercre kinyílik a testiség ajtaja, és ilyenkor próbálkozhatunk egy gyengéd arc-, vagy kézsimogatással, esetleg puszival.

Alapvetően az a leghelyesebb, ha a testiséget teljesen levesszük az első randi menüjéről. Ez férfiak esetében kedvező is lehet, hisz visszafogottnak és hűvösnek tűnhetnek, ami akkor jelentkezik előnyként, ha előtte szügyig megalázták magukat a nő előtt azért, hogy elmenjenek velük egy randira…Hozzászólások

Era, 17. 04. 2010 23:46:42
Kösz, már vártam!
Era, 17. 04. 2010 23:50:49
Kösz, már vártam!
Anica, 18. 04. 2010 09:59:57
"Ezt általában a férfiak nem utasítják el (helyesen), és ezt EL KELL fogadni, és nem " ez értelmetlen. van valami elírás?
    
Matyó, 20. 04. 2010 04:47:19 Re:
Tényleg értelmetlen, vagyis inkább ellentmondó. Javítani kéretik...
Péter Á., 19. 04. 2010 11:32:47
Ez jó! Már vártam! Szerintem a randi nem "félelmetes" hanem izgalmas, mert megismerhetsz új embereket, és nem kell mindenkivel lefeküdni akivel randizol!
Jutka, 19. 04. 2010 13:27:56
Na kösz! Most nézhetem meg a Shortbust! :-)
biciklistanő, 19. 04. 2010 13:36:41
óóó, mennyi várakozó fórumos...!!!! de tényleg, péter á, annyira kínos amit írtál... hát hol élsz te? valami tanyavilágban? vagy ezt viccesnek szántad? mert akkor jó akkor oké. bár annak is gyengécske. szánalmas hozzászólások érkeznek, ahogy így olvasom. ha valakinek nincs mondanivalója talán nem kéne beírni aj ennyire vártam aj annyira vártam a cikket aj de jó hogy a randi után nem kell lefeküdni. ugyanaz vagy???? :)))))))))
    
Matyó, 20. 04. 2010 04:46:01 What's wrong with you?
Egy biciklistanőt hallottunk a tanyavilágbú... :)
enikő, 20. 04. 2010 21:33:13 Randizzál!
Randizzatok sürgősen, mert úgy látom nem tesz jót a magány! Vagy bicajozzátok ki magatokból ezt a stílust...
D. Ildikó, 28. 04. 2010 10:33:19
A hozzászólást a moderátor törölte.
@


A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25


A változás szele

Póda Csanád

Kiabál. Megütött. Bánt... De szeret!

2012.1.4.    10


„Párkapcsolati” utazásaim

Póda Csanád

Misztériumok a Komárom-Csepel vonalon.

2011.12.22.  2    12


Óvakodj (ezektől) a férfiaktól!

Robert H.Raven

Ezer és ezer történetet hallottam már a szakításról. Majd´ mindegyik sztori azzal kezdődik, hogy a pasi olyan édesnek tűnt eleinte...

2011.7.22.  17    36


Kedves, elviszlek oda...

Robert H.Raven

Nemrégen a combfix harisnyák semmihez sem hasonlítható erejét énekeltem meg. Most a romantikával próbálkozom.

2011.6.27.  15   


A Kate Middleton-leckék

Robert H.Raven

Nemrég hosszabb időt töltöttem kedvenc városomban, és volt időm áttanulmányozni a sajtót az évszázad esküvőjéről.

2011.6.13.  6    20


Vissza a combfixbe!

Robert H.Raven

Mostanában a tévék műsorait figyelve észrevehettük, hogy a fiatal lányok a tetszetős tangáikat lecserélték vitorlavászon méretű csatabugyikra.

2011.5.11.  14    13