Csak egy nap a nőké?


Angyal Sándor  2010.3.8. 7:01

Vajon mióta létezik a nők napja? Nem tudom, de nem is igazán ezzel a kérdéssel fogok foglalkozni.

Koromat tekintve inkább érdekel a szóban forgó nem, mint a nőnap ünneplése. Persze a két dolog egyáltalán nem zárja ki egymást. Mert ki is a nő? Sokféle válasz létezhet erre a kérdésre, de én a saját gondolataimat fogalmaznám meg. Remélem, sikerül!

A nő az univerzum legszebb és legérzékibb teremtménye, akinek a lába elé kéne tenni a mindenséget! Minden hibájával egyetemben tökéletes. A régi korok legünnepeltebb „lénye”, aki a modern időkre vesztett presztízséből néhányunk számára. De csak néhányunk számára! Miért kell velük foglalkozni? Mert ők az anyák: ők az „egyetlenegy” mindenki számára! Ők teremtik az életet, ők nevelik a gyermeket. Mert lehet élni velük, de nélkülük sohasem! Minden férfi mellé kell egy nő, néha igenis azért, hogy rendre utasítsa, vagy annak okáért, hogy párja legyen. Minden téren társként viselkedjen, éppúgy a közéletben, mint a családi életben is.

A szexus! Melyik férfi tudna ellentmondani egy esztétikus mezítelen női testnek? Egyik sem, kivéve azt, aki más irányba húzódik. De egy hetero pasi biztosan nem utasít vissza egy mezítelen hölgyet. Nézzük csak meg a történelmet! Minden nagy ember mellett állt egy nő. Még Jézus mellett is Mária Magdolna. Ha objektívan szemléljük a dolgokat, akkor rá kell jönnünk, nekünk pasiknak, hogy igenis néhanapján kell, hogy irányítsanak bennünket! „Drágám, hol a zoknim?” – hölgyek/urak, ismerős a kérdés? Szerintem az élete folyamán majdnem mindenki kimondta ezt a mondatot legalább egyszer.

A nő a szépség megtestesítője. Maga az élő esztétikum. Vajon miért van az, hogy a szirének a mitológiába szintén nők? A világtörténelemben mindig a nő a szépség szimbóluma. A termékenység jelképének eredete is náluk keresendő. Mi jut eszébe az embernek akkor, ha valaki a „termékenység” szót említi? Bennem él a kép a Willendorfi Vénuszról. Nem falloszok ugrálnak az emlékezetemben, hanem női csípők ringanak, holott a fallosz is jelképezhet termékenységet, ugyanis néhány afrikai törzsnél használják annak jeleként.

S végül, miért ünnepeljük őket az évnek ennek a napján? Miért kiáltották ki március nyolcadikát a nők napjának? Mert kijár a nőknek, hogy legalább ez az egy nap az övék legyen az évben, sőt többet is érdemelnének! Pontosan ezért érzem feleslegesnek ezt az ünnepet. Miért skatulyázzuk be őket egy napra? Lehetne minden nap az övék. Sokan érzünk kényszert, hogy ezen a napon virágot vegyünk szeretett női családtagjainknak, netalántán munkatársnőinknek. Miért ne vehetnénk nekik az év bármely napján? Talán nem tennénk meg?Hozzászólások

, 08. 03. 2010 13:26:10
Köszönjük!
erika, 08. 03. 2010 18:55:05 RE
Drága Sanyika, ez egy csokor virágnak is megfelelt. Köszönöm.
Fincsike, 09. 03. 2010 16:01:24
Jól esett ezeket a kedves szavakat olvasni egy férfi tollából:). Köszi!
Sanyi, 09. 03. 2010 21:00:50 ...
Én köszönöm! :)
@


A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25


A változás szele

Póda Csanád

Kiabál. Megütött. Bánt... De szeret!

2012.1.4.    10


„Párkapcsolati” utazásaim

Póda Csanád

Misztériumok a Komárom-Csepel vonalon.

2011.12.22.  2    12


Óvakodj (ezektől) a férfiaktól!

Robert H.Raven

Ezer és ezer történetet hallottam már a szakításról. Majd´ mindegyik sztori azzal kezdődik, hogy a pasi olyan édesnek tűnt eleinte...

2011.7.22.  17    36


Kedves, elviszlek oda...

Robert H.Raven

Nemrégen a combfix harisnyák semmihez sem hasonlítható erejét énekeltem meg. Most a romantikával próbálkozom.

2011.6.27.  15   


A Kate Middleton-leckék

Robert H.Raven

Nemrég hosszabb időt töltöttem kedvenc városomban, és volt időm áttanulmányozni a sajtót az évszázad esküvőjéről.

2011.6.13.  6    20


Vissza a combfixbe!

Robert H.Raven

Mostanában a tévék műsorait figyelve észrevehettük, hogy a fiatal lányok a tetszetős tangáikat lecserélték vitorlavászon méretű csatabugyikra.

2011.5.11.  14    13