Erősítsen meg!


Angyal Sándor  2009.10.14. 20:21

Miért van az, hogy a filmekben minden jól végződik? Jön a „hepiend”...

...és a néző elégedetten konstatálja, hogy a szereplők „boldogan-élnek-amíg-meg-nem-halnak”, ráadásul még a gonosz is elnyeri méltó büntetését.

Az életben ez nem így működik. Mindig pofára esünk, mert semmi sem mehet zökkenőmentesen, sokszor kapjuk meg azt a bizonyos nem várt pofont az Élettől, amit annyian emlegetnek, de általában csak legyintünk, hogy „ugyan már”. Sokáig azt hisszük, mi nem kaphatjuk meg azt az arculcsapást, de aztán mégis. Talán az első egynéhány után még úgy tűnhet, biztosan véletlenül csapott le ránk a sors ökle és legközelebb elkerül bennünket – de ez nem igaz. Jön a következő ütés, és még mindig próbáljuk hitegetni magunkat, hogy ez biztosan véletlen, és nem történhet meg harmadszor is. Aztán még egyszer! És bumm! Ilyenkor kezdi azt hinni az ember, hogy ez már nem vicc. Jönnek a „miért-pont-velem?”, vagy a „miért-pont-én?” kérdések, és nem tudunk mit kezdeni a helyzettel.

Biztosan mindenkivel megesett már hasonló dolog. Ez így van jól – vagy nem jól. Mindenkinek jár egy kis pofonocska, hogy néha észhez térjen, hogy aztán később rájöjjön, hogy jó volt ez így… vagy nem. Ezt úgy nevezik, hogy a szükséges rossz, aminek lennie kell, mert az mindenhol ott van. Ha klisékkel szeretnék élni, akkor azt írnám, hogy a „jing és a jang” vagy az „élet és a halál”. Most tényleg hülyén hangzik, de ez így van, és így is kell lennie. Ezek a pofonok visznek előre bennünket. Találkoztak már olyan emberrel, akinek mindene megvan és soha az életben egyetlen pofont sem kapott még? Mert én nem, de biztosan van ilyen. Nem cserélnék vele. Nem cserélnék senkivel.

Ha valamit visszamenőleg megváltoztathatnánk, mi lenne az? Biztosan mindenkinek a fejében megfordult már a gondolat, hogy nem vesztené el „azzal” a szüzességét, esetleg „nem kellett volna meginnom az utolsó felest” és hasonlók. Nekem is eszembe jut ez néha, de bátran merem állítani, hogy csak egy ilyen pillanat van, és csak azért tennék akkor másképpen, hogy tudjam, van-e értelme. Egyetlen szakításomat csinálnám vissza, mert azt valahogy rettenetesen megbántam. Az első és egyetlen pillanat volt, amikor én mondtam ki a végszót. Őszintén mondom, hogy nincs több ilyen pillanat, de lehet, hogy az is jól alakult úgy, ahogy alakult és nem kéne megváltoztatni. Ezt sosem tudom már meg, pedig nem lenne rossz…

Azt mondják, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Vajon lehet ebben valami? Vagy csak ezzel és az ehhez hasonló mondásokkal próbáljuk magunkban tartani a lelket, hogy lesz még jobb is. Elmennek a felhők és vége lesz ennek a viharnak, amely az életünkben tombol, és gyökerestől tép ki minden útjába kerülő „lélekfát”. Ki tudja! Az a nagy kérdés, hogy az ember mennyi pofont bír elviselni. Bizonyos, hogy vannak, akik keveset bírnak, de jó néhányan egész soká talpon tudnak maradni.

Bízzunk benne, hogy mi, akik ezeknek a soroknak az olvasói vagyunk, az erősebb gárdát gazdagítjuk, és ránk legyen igaz a mondás: Erősítsen meg!Hozzászólások

Ágika, 15. 10. 2009 15:04:07
Szerintem igaz az, hogy a pofonok megerősítenek. Csak a saját példámból tudom mondani. Nem kell mindjárt padlóra esni és feladni. Hiszen a sok ütéstől edződik az ember nem? Nem kell hagyni magunkat. És ami a múlté az a múlté, azt már ott kell hagyni a múltban :) Még az első szerelmünket is. :)))) Köszönöm az írást.
    
Sanyi, 15. 10. 2009 16:39:05 Re:
Én köszönöm a reagálást :)
KL, 15. 10. 2009 17:48:46
Érdekes egy férfi "tollából" olvasni, hogy megbánta a szakítást... Úgy tudtam ők nem szokták megbánni a döntéseiket... :)
    
Sanyi, 15. 10. 2009 21:19:32 Re:
Az a baj, hogy nem tudom, ez a monogram milyen nemű egyént takar... Ha férfi, akkor saját nemét ássa alá! Ha pedig nő, akkor az előítélet beszél belőle... Szóval?
K.Lola, 15. 10. 2009 22:14:07
Kedves Sanyi milyen előítéletre gondol?Mi volt előítéletes a hozzászólásomban? Nem mellesleg nő vagyok. Lola
    
Sanyi, 15. 10. 2009 22:18:23 Re:
"Úgy tudtam ők nem szokták megbánni a döntéseiket." - szerintem ez egyértelmű, bár a mosolyjel megtévesztő :) PAsi is megbánhat dolgokat, mert ugyen nekünk is van lelkünk... mondták :p
KL, 17. 10. 2009 17:03:08
Hát persze... De azért előítélet ide vagy oda a férfiak akkor is könnyebben viselik a lelki dolgokat. Kitudja miért van ez így. Én csak úgy látom nekik könnyebb. Érdekes volt olvasni hogy egy férfi másként is láthatja a dolgokat mint ahogy azt eddig én tapasztaltam. Van remény???:))))) Lola
    
Sanyi, 17. 10. 2009 19:10:58 Re:
"De azért előítélet ide vagy oda a férfiak akkor is könnyebben viselik a lelki dolgokat." - Hát, kedves Lola, én is szeretnék úgy belelátni a nők lelki világába, ahogy Ön a miénkbe, mert ezt csak onnan lehet tudni... Engem kicsit dühít, hogy ilyen csökönyösen ragaszkodik ehhez az állításához. A nők általában más pasi után néznek, míg a pasik tovább hordozzák a fájdalmat - ezt nem csak én mondom, de már olvastam is. Szerintem nem lehet általánosítani semmiképpen! Az általánosítás szüli a konfliktusokat. S.
@


A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25


A változás szele

Póda Csanád

Kiabál. Megütött. Bánt... De szeret!

2012.1.4.    10


„Párkapcsolati” utazásaim

Póda Csanád

Misztériumok a Komárom-Csepel vonalon.

2011.12.22.  2    12


Óvakodj (ezektől) a férfiaktól!

Robert H.Raven

Ezer és ezer történetet hallottam már a szakításról. Majd´ mindegyik sztori azzal kezdődik, hogy a pasi olyan édesnek tűnt eleinte...

2011.7.22.  17    36


Kedves, elviszlek oda...

Robert H.Raven

Nemrégen a combfix harisnyák semmihez sem hasonlítható erejét énekeltem meg. Most a romantikával próbálkozom.

2011.6.27.  15   


A Kate Middleton-leckék

Robert H.Raven

Nemrég hosszabb időt töltöttem kedvenc városomban, és volt időm áttanulmányozni a sajtót az évszázad esküvőjéről.

2011.6.13.  6    20


Vissza a combfixbe!

Robert H.Raven

Mostanában a tévék műsorait figyelve észrevehettük, hogy a fiatal lányok a tetszetős tangáikat lecserélték vitorlavászon méretű csatabugyikra.

2011.5.11.  14    13