...és a férfiakról


Robert H.Raven  2010.2.19. 6:17

Folytatom a férfiakkal.

Férfiként én nyugodtan követhetem Ady Endre Az én menyasszonyom című versében megfogalmazottakat, mert ha belehabarodom valakibe, ő is énbelém, akkor lehet akármilyen, a szerelmen túl megadok neki mindent. Nőként talán más a helyzet és az lehet a nagy kérdés, hogy: „De akkor milyen pasit válasszak magamnak?”.

Szerintem nem öreget, nem fiatalt, nem szegényt, nem gazdagot, nem sportosat, nem mackóst, nem izgágát, nem otthonülőst, nem okosat, nem butát kell választani, hanem olyat, akinek van stílusa! A stílus nem más, mint a helyes arányban eltalált önmagunkkal való törődés. Stílusa csak annak lehet, aki sikeresnek érzi magát abban, ami fontos neki. Aki úgy érzi, hogy megtalálta a helyét a világban és jól érzi magát a világban. Hogy ez az üzleti élet, vagy a versírás, teljesen mindegy!


A stílusos férfi egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy informált, érdeklődő és nyitott. Megteremti a saját világát, amiben jól érzi magát, de képes új elemeket is beilleszteni.

A nőknek könnyű! Nekik számtalan módjuk van arra, hogy kifejezzék egyéniségüket. Színek, sálak, táskák, cipők, flitterek, kalapok, vagy elég ha a fülükbe akasztanak egy gyöngycsillárt, és máris kész! A férfiaknak viszont jóval kevesebb eszköz áll a rendelkezésükre. Az öltönyük, az autójuk, a karórájuk – és gyakorlatilag csaknem ennyi! Egy egyedülálló férfinak fontos az autó. Aki azt mondja, hogy az autó számára eszköz, hogy eljusson A-ból B-be, az vagy már nagycsaládos, vagy Opel Astra tulajdonos. Itt nem az autó nagyságán vagy az árán van a hangsúly. A fekete BMW menő lehet a susogó macinacis, állandóan terpeszállásban állók között, de sokkal stílusosabb egy Alfa Romeo GT, vagy egy kis Mini Cooper.

Stílustalan az a férfi, aki annyi pénzért vásárol magának valamilyen divatmárka karórát, amennyiért már vehetne egy korrekt japán, vagy egy középkategóriás svájci órát is. Stílustalan az a férfi, aki már elmúlt 30 éves, és titokzoknit visel. Ennyire egyszerű dolgok ezek! Hölgyek, figyeljék meg, hogy a választottjuk mennyit foglalkozik önmagával! A túl sok épp olyan baj, mint a túl kevés. Figyeljék meg, hogy van-e rajta, benne valami átlagostól eltérő! A túl sok épp olyan baj, mint a túl kevés.

Az egészet meg is lehet fordítani és megközelíteni a földönjáróbb oldalról is. A férfiakat igazán egyszerű megkapni, elcsábítani, vagy akármi.

A férfiak egy mopsz szexuális- és érzelmi kifinomultságával bírnak, így megszerezni őket igen egyszerű. Figyelemfelkeltés céljából, csakúgy, mint a mopsz esetében, egy fütty is bőven elég, aztán amikor közelebb jönnek, elég csak megvakarni a hasukat vagy a fülük tövét és ennyi – megvannak örökre! Hogy az optimális szintű vonzódást fennmaradjon, rendszeresen kell őket etetni és időközönként bizonyos fizikai feladatokkal ellátni, azért, hogy úgy érezzék, hogy valamiben jók, és szükség van rájuk. A kiskutyának elég, ha egy botot eldobnak, és visszahozhatja – a férfiakra például rá lehet bízni egy befőttesüveg tetejének a lecsavarását, vagy egy pók kivégzését. Vagy, épp azt is le lehet tesztelni, hogy mennyire lelkesedik a férfi egy eldobott bot visszahozatala miatt. Akár még működhet is! A modern gondolkodású, felvilágosult férfi a nőket morálisan és szociálisan egyenrangú félnek tartja és tiszteli. És minél nagyobb melle van egy nőnek, annál nagyobb ennek a tiszteletnek a mértéke. Jó hír, hogy az ízléses módon prezentált, és az átlagnál egy icipicivel többet mutató dekoltázs elegendő ahhoz, hogy odavonzzon minden férfit, akinek a pulzusát még tapintani lehet. A rossz hír ugyanez! Ennek a folyománya, hogy a nőknek csak egyetlen dologban akad nehézségük: hogy csak azokat a pasikat vonzzák magukhoz, akiket ők is vonzónak tartanak!

Szerencsére, amikor a férfiakról beszélünk, két tényező van, ami a vonzódás egyenletében meghatározó szerepet játszik: az egyik a nő külső megjelenése, a másik a férfi egója. A nők mindig a megjelenésbéli hiányosságaik miatt aggódnak. De semmi gond: minden vélt mínuszt ezen az oldalon a férfi egójának oldalán jelentkező vélt plusz tud simán kompenzálni!

További kulcs a sikerhez, hogy a nők kiengedjék a palackból a hízelgés szellemét. Például, ha azt mondják egy férfinak, hogy „Neked veszélyes és felkavaró szexuális kisugárzásod van!” akkor ezt a férfi nemcsak, hogy ott, akkor, azonnal a helyszínen elhiszi, hanem egész életében ebben a tudatban fog élni, még akkor is, ha minden bizonyíték cáfolja ezt kijelentést.

A férfiak szeretik az energiájukat és a szeretetüket párkapcsolaton kívüli dolgok felé is irányítani. Ez a hobbi! Jó módszer a férfiak elcsábításához, ha a nők érdeklődést imitálnak a hobbijuk iránt, legyen akár autó, galamb, denevértenyésztés, modellvasút, jachtok.... bármi!

Elméletileg a férfiak a bombanők után vágyódnak. Gyakorlatilag azonban elfogadnak bárkit, aki hajlandó eltávolítani a bombaköpenyt és megmutatni a meztelen valóságot. Igazából a férfiak javarésze nem is tudna hogyan viszonyulni a bombanőkhöz. A férfiak érzékelnek bizonyos apró dolgokat, tulajdonságokat, ami számukra a nőt ellenállhatatlanul vonzóvá teszi. Hogy mi ez, nem érdemes firtatni, mert a végén kiderül, hogy az a nő, akit a férfi a jelenlegi partnere miatt hagyott el, ugyanúgy birtokában volt ennek a tulajdonságnak. Aztán jöhet a női aggódás! Ááá, ez rossz!!!

Hagyományos módja a férfi megszerzésének, ha a nők azt játsszák, hogy nehéz őket megkapni. Néhány férfi élvezi a vadászat és az üldözés izgalmát. Viszont meg kell ismételnem a figyelmeztetést: ”...addig védekezett, míg nem támadták!” Viszont elérhetetlenséget mutatni egy olyan férfi felé, aki abszolút nem érdeklődik – nagyon ciki! Vannak nők, akik eldöntik, hogy egy bizonyos pasi meg akarja szerezni őket, és fogják magukat és gőzerővel ellenállnak teljesen függetlenül attól, hogy szegény pasinak esze ágában sincs értük epedezni. Miért? Mert egyszerűen kell nekik az a tudat, hogy valaki akarja őket, de ők ellenállnak. Önámítás picit! Az ilyen viselkedés nagyon fura!

(Csöppet sem) érdekes módon, ilyenkor ezek a nők ellenállhatatlanul vonzóak lesznek a lúzer pasik számára...Hozzászólások

Tanács nÓra, 19. 02. 2010 10:08:23
Tetszik a stílusosság megfogalmazása, így még nem láttam definiálva! A mopszos hasonlat megnevettetett! Csak így tovább! Jó ez a férfiús önirónia!
Pampallina, 19. 02. 2010 10:26:12
Ezt most nem értem! Ez most a csajokat kritizálja? Sztem nem, hanem a pasikat! Akkor jó!
    
tamcsi86, 19. 02. 2010 10:32:29 Re:
igazad van pampallina :)
    
K.B. én, 19. 02. 2010 10:50:18 Re:
Pampallina, kb. az ilyen hozzászólások miatt lehet van annyi kritika a csajokról! :-) Akkor jó? :-)
tamcsi86, 19. 02. 2010 10:30:54 erdekes
Valahogy megse lepodok azon,hogy a ferfiakrol nem irsz annyi "mocskot" mint a nokrol,oket letudod irni,de a ferfiakrol mit is tudtunk meg???!!!!
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 21:15:38 ...a lényeget :)
vagyis (azt tudtuk meg a férfiakról),hogy a farkuk mozgatja ôket,még ma is :))) ...de csendesen megjegyezném:csak addig,ameddig hagyjuk,hogy így forgassák maguk korul a világot :))) rugaszkodj neki megint, hátha akkor már átlátsz (te is) rajtuk :-) nosza rajta,mindent bele!
Pici, 19. 02. 2010 10:52:48
Na azért a férfiak is megkapják! A mopsz :-))))))))))))))))))))))))))
Alma, 19. 02. 2010 12:00:28
Kövezzetek meg, de nekem a stílus tetszik! Pl. "A modern gondolkodású, felvilágosult férfi a nőket morálisan és szociálisan egyenrangú félnek tartja és tiszteli." - azt gondolnánk, hogy egy angyalsanyis általános közhely jön. Aztán - "És minél nagyobb melle van egy nőnek, annál nagyobb ennek a tiszteletnek a mértéke." -és az egész visszájára fordul és kiderül, hogy minden maradt a régiben :-))))! Üdv, Alma
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 21:20:36 :))) maradt biza...hja,...
...végtére is (ma is) csak emberek vagyunk, ma is rójuk azokat a koreinket, melyeknek lényegét már Maupassant, Dosztojevszkij, Shakespeare rég´meglátták/átlátták...:) csak a díszletek és a szereplôk változnak szuntelen, a torténet ugyanaz :D
korcsolyázó, 19. 02. 2010 16:36:19
angyalsanyi még nem is írt "nőügyben"... vagy rosszul figyelem az oldalon zajló eseményeket??? se közhelyesen, se anélkül nem nyilatkozott még meg a nőkről... a szerző viszont érdekes módon még a pasikról szóló írásában is a nőket szívatja... na szép!...:(... gondolom valami frusztráció lehet a háttérben! :P
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 21:25:57 :)))) kérdezzuk meg ôt!
Szarintem,kérdezzuk meg a szerzôt, miért kanyarodott eszmefuttatása végén ici-picit vissza Evához, lehet el is árulná motivációját :) azt tippelem,ez egy ugyes csel (akár tudatos,akár tudattalan:)) volt részérôl. Ha így van,gratula! Szerintem nem csak én láttam át/léptem túl rajta..:-)
Ancsa, 19. 02. 2010 17:45:43
Egyetértek veled korcsolyázó!
    
Alma, 19. 02. 2010 18:20:08 Re:
Igaz, hagyjuk Sanyit ott ahol van, olyannak amilyen, kap ő eleget! Csak olyan kontrasztos a két "mondanivaló". Én úgy vélem, hogy itt most pasik is megkapják a magukét. Vagyis a pasik kapják meg a magukét. Én ebben nem érzek kritikát a nők felé. Hol lennének ezek, áruljátok már el?
Ancsa, 19. 02. 2010 18:55:01
Szövegértés Alma, szövegértés! Nem csak a szavak beszélnek! Nézd meg az arányokat is: egyharmada öntömjénezés, másik egyharmada a férfiak (rejtetten a szerzö) vélt "stilusosságáról" szol, tehat öntömjénezés 2! nöi stilusosságrol az elozoben olvastál valamit? A többi rész arrol szol hogy a nök hogyan hodithatjak meg a ferfiakat, ebben talan van nemi kritika, de szohasznalatban nem volt annyira kreativ a szerzo. A nökröl szolo cikkben talaltal barmi pozitivat a nökröl ???
    
Teri mama, 19. 02. 2010 19:02:44 Re:
Ancsa, veled értek egyet. Nézzük ezt a mondatot: A modern gondolkodású, felvilágosult férfi a nőket morálisan és szociálisan egyenrangú félnek tartja és tiszteli. És minél nagyobb melle van egy nőnek, annál nagyobb ennek a tiszteletnek a mértéke. Hááát! Ez szomorú. A nő mellének méretétől függ a tisztelet. Azt a szegény Sanyi gyereket, meg miért kevertétek bele? Kérdezhetném azt is, hogy hogy került a csizma az asztalra?
    
Ilona, 19. 02. 2010 20:26:11 Re:
Nekem a nő kinézete és a férfi egója rész jött be! Ez is a pasik ellen szól, mert azt mondja, hogy a pasiknak akkora nagy az egójuk indokolatlanul, hogy észre sem veszik a nőt! Ez nagy igazság, tudnék mesélni! És nagy kritika a pasiknak! Jó ez az írás!
Lilla, 19. 02. 2010 19:14:12
Szerintem Sanyinak nincsenek problémái sem a férfiasságával, sem a nőkkel ezért nem ír ilyeneket!
    
Viki, 19. 02. 2010 19:32:12 Re:
Ez jó végszó, tetszik. Ez azért olyan fura, hogy ott is farkast emlegetnek, ahol nincs. A farkas ebben az esetben az angyalsanyi.
K.Dóra, 19. 02. 2010 19:34:15
"És minél nagyobb..." - Jézusom, ez nem lehet igaz! :-) TI NEM ÉRZITEK AZ IRÓNIÁT??? Leírom, jó?!Az idézetet megelőző mondat egy mai divatos lózung! Az ezt követő -A MELLES MONDAT- pedig arról szól, hogy a férfiak milyen primitívek, hogy még mindig a mellméretnél tartanak! Ez egyértelműen a férfiakat kritizálja!! HOGY LEHET EZT NEM ÉRTENI?? TANULTATOK OLVASNI? Elképesztőek vagytok! Én nevetek rajtatok, és remélem, hogy a szerző se vesz titeket komolyan!
    
Viki, 19. 02. 2010 20:03:46 Re:
...te nevetsz rajtunk, mi nevetünk rajtad, ő pedig kit nevet ki? Azt a buta nőt, aki nem veszi észre, hogy a melles szöveggel mennyire leértékelik egyesek a nőt?
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 21:36:10 :)))
:))) Orommel olvasom,hogy te is teljesen okés vagy és benned is minden a legnagyobb rendben a legjobb helyen van!!! :) Szerintem is minimum olyan jókat "sóhajtozik" R.H.R.,ha belekukkant ezekbe a fadbackekbe,mit mi :))) ...Dóra,de azért úgy ôszintén, neked nem lenne folottébb uncsi,ha egybehangzóan mindenki (meg)értené...hoppá,min. úgy értené meg a Lényeget,ahogy az Neked is spontán lejott?....:) No,az aztán valóban elképeszto(bb) lenne...:D
        
Fantagiro, 02. 11. 2010 21:42:21 bocsi...
...de szívesen megkérdezném,te meg mire alapozva emeled (a nôt) ekkora piedesztálra? valóban, ôszintén érdekelne. tényleg. elôre is koszi,ha válaszra méltatsz. eszem ágában sincs errôl álmodni. Ne legyenek álmatlan éjszakáid, én téged (sem) bátorkodom kinevetni,mert erre semmi sem jogosít fel engem. Ellenbem magamon akár naponta is szívesen rohogok,még ám jókat,de azt hiszem,te ezt soha nem fogod tudni el sem fogadni,nem hogy megérteni :))) De azért fel a fejjel,Viki!
Agnes, 19. 02. 2010 20:04:37
Ancsa, én nem értek veled egyet. Miért kellett volna pozitív tirádákat zengeni a nőkről? Nem azért vagyok itt, hogy valaki elmondja amit eddig is éreztem és tudtam, hanem azért, mert azt akarom látni, hogy milyennek tűnök vagy tűnhetek a másik fél szemében. Arra pedig jó volt! Az is igaz, hogy a melles mondat egyértelműen a férfiakat kritizálja, mert arról szól a gondolat, hogy ezer év alatt sem sikerült eljutni oda, hogy a nőket ne a mellekkel azonosítsák. Ez akár sértésként is felfogható lenne a férfiaknak!
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 21:51:01 mno...:)
most akkor dontsuk már el,ki is tehet (inkább????!!!!) arról,hogy -bizonyos szempontból - szinte még mindig ugyanarról szólnak a férfiak számára a nôk. :) A mai nôk inkább/hamarabb esnek át a lónak a másik oldalára,mint hajlandóak lennének meglátni (végre) a fától az erdôt...Eszembe ugrik egy témába vágó alapmu, rita kincs! A nyolcvanas években rongyosra olvasgattam: B.Ělthes Eszter - Óda az erotikához c. vékony kis konyvecskéjét (foleg vizsgaidôszakban :))
Lilla, 19. 02. 2010 20:08:09
... egy olyan cikkben, ami a férfiak kritikája hivatott lenni!!!
Kri, 19. 02. 2010 20:08:30
Hú, ez kezd izgalmas lenni! :-) Már megtörtént egymás megsértése, a szerző lefikázása, most már elkezdhetnénk komolyan beszélgetni! :-) Szval, a melles szövegnél sztem is a sorok mögé kell látni és nem a felszíni jelentésénél megmaradni! Én arra lennék kíváncsi, amire még senki nem akadt ki! MILYEN autója van a szerzőnek?! Vki ismeri?
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 21:55:51 szerintem...
...neki (a szerzonek) Bogara van :)))) én még ezt is el tudnám hozzá képzelni,végtére is(nálam:)) ennél kevés kicsi kocsi stílusosabb :)))...ez volt az elsô asszociációm,de ez persze messze nem azzal egyenlô,hogy nyerô is (lenne) :))))
Ancsa, 19. 02. 2010 20:32:02
Ágnes! Nem kellett volna pozitiv tiradakat zengeni! De olvasd el a KÉT cikket, amit a nökröl irt kritikakent majd hasonlitsd össze azzal a FÉLLEL amit a ferfiakrol! Nezd meg az arányokat es a szohasznalatot is! Egy ferfi aki tiszteli a noket pozitiv gondolatokat is irt volna a nokrol! Talaltal ilyet???? Te martir vagy?? Szukseged van arra, hogy a ferfiak ilyen megalazo modon beszeljenek a nokrol ugy, hogy nem egyenlo modon teszik azt a ferfiakrol? Es a melles mondat... Ertjuk! Es a többit kritikat is! De nezzetek meg az összkepet, te is Dora!!!
    
Mara, 19. 02. 2010 20:43:49 Re:
Ancsa, nagy taps!!!
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 22:10:29 Re:
hm,nekem itt valami sántít, Ancsa. Még tudnám is értelmezni folottébb háborgó feminista szagú meglátásodat,ha elôtte megkérdezted volna magát a szerzót,vajon ez volt-e minden,amit itt rólunk, gy.k. nôkról,férfiakról el szeretett volna mondani!!!!! Ez (ahogy elnézem) részedrôl nagyon nem tortént meg, felhatalmaztad magad a joggal,hogy vélt valóságról nyilatkozol - onkényesen. Még véletlenul sem kérek tôled olyasmit,hogy próbált esetleg azt is elfogadni,amit most mondok: tudod,számomra a tisztelet alappillére az egészséges onértékelés,ennek folyamodványa pedig az éberség és restség meglétébôl eredô realitás érzék. S ennek bizony részhalmaza a jó mellett a rossz is, a kevésbé szép is. Magadnak hazudhatsz,de nekem ugyan nem,hogy ez nincs meg a nôkben is :)...hjjja,mi az,hogy! Pár sor csak tôled,de szinte szétszaggatja itt a képernyômet az a rengeted dogma, elôítélet,vakság, agresszió,amit tudattalanul bár,de bizony belesurítettél. Ezt csak egy belsô mosollyal vagyok hajlandó ellensúlyozni, hmmm
        
Fantagiro, 02. 11. 2010 22:17:33 épp csak 1 apró pontosítás...
....az elôzô soraimhoz: a VÉLT VALÓS8Got úgy értettem,hogy nálad az egész a 2 nôkrôl írt cikke plusz ez a fél férfiakról írt...magyarán: honnan tudod te,hogy még nincs R.H.R.nek a tarsolyában minimum 1,5 adagnyi férfiakról szóló írása is (így matematikailag 1:1 is lehetne akár az - hangsúlyozom!- optikádon keresztuli "állás"...hoppá!csak hogy ám akkor valszeg hoppon maradnál :(.../R.H.R., ha olvasod ezt,vedd fontolóra és csatára fel,ha Férfi vagyol! :)/
Ágnes, 19. 02. 2010 20:51:31
Ancsa, én értelek, de akkor sem adok igazat, hiába a taps. Igazából nem ír rosszat a nőkről, csak ha valaki találva érzi magát. Az meg nem a szerző baja, hanem inkább azt bizonyítja, hogy igaza van. Nem a szerzőt védem, mert nincs is közöm hozzá, de ha nem sértenek, akkor ne sértődjünk meg! Ne védekezzünk, ha nem támadnak! Ne légy mártír ha senki nem akar bántani! (Erről is ír :-))Olvasd el az elejét és olvasd el az Ady verset! Én nem vagyok mártír, nem is akarok az lenni, de nem érzem magam lealázva!
    
Adrienn, 19. 02. 2010 20:53:51 Re:
Ágnes, nagy taps! :-)
korcsolyázó, 19. 02. 2010 22:51:55
ja a férfiaknak kevesebb lehetőség áll rendelkezésükre kifejezni önmagukat... a sálnál, kendőnél sokkal kevesebb a márkás óra meg az alfarómeó...? de nem folytatom a felsorolást. annyi butaságot mint ebben a cikkben kevés helyen olvasni de szép kis rajongótábora alakult ki a szerzőnek. aki bizony az állítólag férfiakról szóló részben is a nőket hülyézi le. persze igaza van sok mindenben. csajok ilyenek vagyunk nagyon sok esetben!!! hagyjuk magunkat megalázni a sokszor ikú és ekú mínusz pasasoktól. na nem...??? mindegy csak pasi legyen...!!! így viselkedünk mi nők!!! itt is csak himnuszokat gágognak a szerző, aki nem mellesleg ugye pasi, humoráról. ez humor? de azt mondom csajok megérdemeljük... csak olvassátok végig a hozzászólásaitokat!!!!
Alfa Female, 20. 02. 2010 09:36:52
Jaj csajok hagyjuk már! Ezt az írást humorérzékkel, könnyedséggel kell olvasni és nem ennyire görcsösen mint aholy néhányan teszitek! Egyértelmű, hogy nem lehet ilyen rövid írásban minden szempontból elemezni az ügyet de biztos, hogy nem is ez volt a cél. Korcsolyázó, épp te degradálod le a nőket azzal, hogy nem tudsz elszakadni attól a kicsinyes gondolkodásmódtól, hogy ha egy nő egy pasinak ad igazat akkoz az csak azért lehet mert akar tőle valamit. EZ a sértő! Néha elkeseredem, hogy ennyire lent van az IQ, hogy ezt ne, tudják egyesek átlátni!
Halász Kata, 20. 02. 2010 10:33:00
Érdekes módon egyetlen felháborodott férfitól nem olvastam mérges hozzászólást a cikkel kapcsolatban... :)))) Akármennyire kutakodtam, csak egyetlen kritikát találtam a nőkkel kapcsolatban, az utolsó előtti bekezdésben. Nos, tegye fel a kezét, aki még SOHA nem szaladt olyan szekér után, ami nem akarja felvenni, miközben görcsösen játszotta az elérhetetlent. Úgy gondolom, hogy a túlélés egyik eszköze a humorérzék. Hazabeszélek ugyan, de nekem tetszik a cikk. Csak tudnám, hogy a nők miért vesznek magukra olyat is, ami állítólag nem jellemző rájuk... Kata Ui.: Aki pedig nem kedveli a szerzőt, annak azt tanácsolom, hogy ne olvassa a cikkeit. Rengeteg mérgelődéstől kíméli így meg magát. ;)
Adél, 20. 02. 2010 12:58:56
Igazad van Kata! És a szerzőnek is! Miért is olvassuk ezt?? Élhetnék a szerző rossz koncert hasonlatával! Azt gondolhatnánk a beígértek alapján, hogy kellő iróniával és öniróniával, talán Humorral! megírt kritikákat olvashatunk a nőkről ÉS férfiakról és mit kapunk? Női alázást kétszer, majd szerzői öntömjénezést a "stílusosságról"! Ez a szerző "stílusossága"! Megint rossz koncertre vettünk jegyet!!! Tisztelt szerző! A stílusosság része az is, hogy hogyan gondolkodik/ír valaki a nőkről!!
    
Andi, 20. 02. 2010 13:46:15 Re:
Adél abban egyetértünk, hogy Katának nagyonis igaza van. Abban már egyáltalán nem ahogy te ezt felfogod. Én nem látok ebben "alázást" és öntömjénazést pedig egyáltalán. Nem is értem, hogy honnét jönnek ilyen elméletek. Ja, és mégis megvetted a jegyet a koncertre, mint ahogy az előzőkre is! És végül, az iszonyú nagy gáz ha valakinek a humort kell magyarázni!
korcsolyázó, 20. 02. 2010 14:44:03
...igen andi tényleg iszonyú nagy ház ha valakinek a humort (vagy inkább annak nem jelenlétét) kell magyarázni...
J, 21. 02. 2010 18:19:24
Vihar egy pohár vízben! A szerzőnek TAPS,TAPS,TAPS!!!!
Edi, 21. 02. 2010 19:43:09
Hagyjuk már ezt a kákán is csomót kersgélést! Nekem tetszik a cikk. Poént magyarázni?? Minek? Aki elsőre nem érti ötödszörre sem fogja!
Matyó, 24. 02. 2010 00:58:31
Az alábbi cikket azoknak ajánlom, akiknek ez az írás nem jött be: http://www.baratno.com/view.php?arclid=2010022302 Ez egy olyan igazi, se íze se bűze iromány, amit a Barátnőtől már megszokhattunk. Jó olvasgatást!
Kíváncsi Vénusz, 01. 03. 2010 13:53:12 Stílus kontra bombanő, mellméret.
Üdvözletem mindenkinek! Jó helyen kapizsgál a szerző, mikor azt írja, hogy az igazi férfinak stílusa van. Abban viszont téved, hogy ehhez nem kell nő, elég csupán megtalálni a helyét a világban. Vagy az édesanyjával kell jóban lennie, ez persze plátói szerelmes viszony is egyben, vagy jól kellett társat választania, de mindig egy nőnek köszönheti, ha van stílusa. A stílus a nő miatt érik be, ihletet ad a nő, vagy a nő maga készíti el a férfinek a ruhát, vagy együtt vásárolják, de csak úgy magától nem teremtődik meg a férfiban. Vagy a nő váltja ki belőle, vagy a nő teremti meg neki.. Valóban az érett férfi a stílusnál kezdődik, és a kisfiúk, akik éretlenek, túlstilizáltak, a remeték pedig stílus nélküliek. Párkapcsolatban is van remete lét. Azzal vitatkoznék, hogy könnyű egy férfit megkapni. Persze, ha bombanő valaki, igen, de mennyit gürizik azért egy nő, hogy bomba legyen! Egy életen át! Megtartani a férfit tényleg kevés a bombaság, kivéve, ha éretlen kisfiúról van szó, aki még mindig csak az édesanyjába szerelmes, és mindenkiben őt keresi. Ők azok, akik a mellméret alapján döntenek.
copfos, 01. 03. 2010 13:58:22
Egyetlen igazi stílusos férfi van a magyar közéletben és őt Ernyey Bélának hívják... Tőle tanulhatna a cikk szerzője haj de még mennyit!!!
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 22:45:03 nekem...
...kapásból beugrik pár Férfi (az egyszeruség kedvéért maradjunk a kozélet politika mentes palettáján:)),akikre fel tudok nézni és pedig elsôsorban hitelességuk miatt :).....a sorrendnek kérek NEM tulajdonítani figyelmet!!!..Csernus Imre, Hunčík Péter, Muller Péter, Manhertz József, Szendi Gábor, Geszti Péter, Frei Tamás, Kepes András....apropó,e legutóbbi legutolsó konyvét már ideje lenne elolvasnom,ha adott egy mattot saját nemének :))).....Copfos,azért koszi a tippért,megyek, rá is keresek kicsit erre az Ernyey-re ( nincs Tv-m,de nem is lesz :))
    
Fantagiro, 02. 11. 2010 23:21:24 hhhúúúú
te copfos :) tuzetesen beismerem, "megérintett" ez az Ernyey! Koszi,hogy általad itt és most épp felfedeztem ôt magamnak :) Bevallom,eddig ô kimaradt az életembôl :(...be behozom e lemaradásom....igen,belôle pár perc eltelte után is áradt az a megfoghatatlan,megmagyarázhatatlan energia,ami a már a világban helyét megtaláló, (be)érett férfi sajátja :) Kisugárzása megperzselt a Szili Nóra által készített interjúja során, Kíváncsivá tett, beszerzem az életrajzi konyvét s majd eldontom,felkerul-e saját FÉRFIs listámra,de nagyon komoly, esélyes befutó, az tény :)
    
F, 02. 11. 2010 23:33:03 halálomig tanulok :)
hmmmm,copfos...megsúgom,hogy én most itt csak nézek ki magamból és gyakorlatilag egy az egyben elszégyelltem magam :) egyszeruen nem jut el az agyamig,hogy létezik az,hogy én eddig nem is tudtam,hogy egyik alap zenei muvem fôcímdalát épp Ernyey énekelte....:) nem értem,hogy tudtam ilyen feluletesen elsiklani efolott ...meg is "buntetem" hát magam ezért,de rogvest :))) meghallgatom most a youtube-on kerek 7x!!! :)...kizárt dolog,hogy ezt ezentúl- akár álmomból felverve is -ne tudjam ;)))
Kíváncsi Vénusz, 01. 03. 2010 14:50:37 Kiegészítés az írásomhoz
Elfelejtettem mondani, hogy egy férfi sem találja meg a helyét a világban (így a stílusát se!) a hozzá illő társ nélkül, az igazi nélkül! Aki stílusos férfit talál, az már foglalt, és annak is kell maradnia, mert tudja, hol a helye! Végül is, az keres jó helyen, aki stílus nélkülit keres, kivéve azokat az eseteket, mikor az édesanyjával jó viszonyban lévő férfiról beszélünk, de az meg nem igen van, s ha van, általában nem akar senkit az anyján kívül.
Alma, 02. 03. 2010 11:14:34
Nehogy hogy bárki is olyan legyen, mint az a nyálas, bájgúnár Ernyei!!!! Tragédia, hogy ilyenekre buknak csajok! Javaslom, hogy a szerző negatív példaként nézzen Ernyeire!
Gabi, 02. 03. 2010 12:57:55
Vénusz, szerintem nincs igazad! Nem feltétlen szükséges, hogy egy férfi egy nő miatt legyen stílusos! Szerintem hülyeség az is, hogy ha nincs csajod, akkor szerelmes vagy az anyádba! Egy férfi simán IQ-ból, EQ-ból is lehet stílusos!
Gabi, 02. 03. 2010 12:59:17 Copfosnak
Te meg simán rosszindulatú vagy, vagy azt reméled, hogy az író majd így szól hozzád! A nevem Gábor, nehogy megtévesszek valakit!
copfos, 02. 03. 2010 13:57:54
Engem aztán távolról se érdekel a cikk írója !!! Vannak akik nyáladzanak itt utána mint olvasom de nekem már csakaz írásai sem szimpatikusak nem is izgat ki lehet a szerző. Meg még az se érdekel hogy ki az a gabi gábor vagy gabriella. Leírtam a véleményem és ennyi volt. De nem hiszem hogy gyakran fogom tenni ezekután.
Kíváncsi Vénusz, 02. 03. 2010 14:53:50 Gabinak is
Kedvencem, akit imádok rajongással, Agatha Christie Poirot-ja, David Sushet alakításában. Ismeritek? Van stílusa is, kitűnő elme, szereti a nőket, segíti őket, de a bőröndjüket nem cipeli, és irtózik a sáros vidéki élettől , meg attól is, ha a fák nem katonásan sorban állnak, hanem össze-vissza, erdősen. Igen, ő IQ, EQ bajnok, de van-e felesége? Nincs! Egyszer majnem lett, de kiderült, hogy tolvaj a nő, és ezért nem vette el! Szóval, akinek van stílusa, agya is van, érzékeny, finom lélek is, érti is a nőket, az tény, de általában zárkózott, szigorú, rigolyás, piperkőc, ha szingli, de talán akkor is, ha nem. Nemcsak Poirot miatt mondom, de ő kitűnő példa rá! Ő még a tojásokat se eszi meg, ha nem egyformák! Az EQ-t, IQ-t szerintem mindenképp a szüleinek köszönheti, tehát jól nevelték, de talán túlságosan is példaképei maradtak a szülei ezért, s nehezen fogad el mást. A szerző mindegy, hogy ki, a téma felvetése jó, kulcsfontosságú, ez a lényeg. Hogy neki milyen kocsija van, van-e stílusa, az nem, vagyis nekünk olvasóknak nem.
    
Gabi, 02. 03. 2010 15:58:08 Re: Gabinak is
Vénusz, teljesen egyetértek abban, hogy az író személye, kocsija, háza nem fontos, de a felvetése (a stílus) már igen. De abban már nem értek egyet, hogy az a férfi akinek nincs nője (felelség, barátnő) az nem lehet stílusos. Poirot IQ-ja biztos, hogy a helyén van, de az EQ-ja már nincs, mert nem cipeli a nő bőröndjét. Poirot inkább már csodabogár, különc, ami már egy másik kategória. Az EQ-IQ-t mindenki a környezetének köszönheti, de ez még nem bizonyítja, hogy egy nőnek, vagyis az anyjának. Lehet az az apa is! A stílusos férfias férfi jellemvonása épp az, hogy nem enged a nők mindent megváltoztatni akaró nyomásának. Mennyi olyan csaj van, akinek ha pasija lesz rögtön meg akarja változtatni annak a szokásait, pl. olyan cuccokat vesz neki amiben a pasi nem érzi jól magát. Egy stílusos pasi tudja, hogy neki mi a jó és nem engedi, hogy a csaja diktálja a dolgokat. Ha a te gondolatod elfogadjuk, akkor eljutunk oda, hogy minden pasi bunkó, béna, ízlés nélküli, barbár vadember, ami nyilvánvalóan nem igaz!
        
Kíváncsi Vénusz, 03. 03. 2010 00:18:44 Re: Re: Gabinak is
A férfi alkata szempontjából nem épp a stílust részesíti előnyben nekifutásból, szeretik a túl egyszerűt, igénytelent, illetve, nem zavarja őket a stílustalan lakás stb., mert a stílus az feminim tulajdonság, ezért a nőkben az erősebb. A férfiak inkább tetszeni akarnak valamivel, valamiben, sose magukért teszik, hanem a nőkért, ami nem mindig lesz stílusos, inkább hivalkodó. A nők inkább egymással versenyeznek ruhákkal, cipőkkel, vagy csak úgy önmaguk örömére öltöznek, de ha már férfiért, akkor szexisek akarnak lenni, nem stílusosak. Épp arról van szó, hogy a stílus nem megfelelési kényszerből fakad, hanem önazonosságból, amit épp a megfelelési kényszer szokott eltüntetni. És melyik férfi ne akarna tetszeni egy nőnek? Általában épp az autójával, márkás cipőjével stb. Ha már nem tetszeni akar, hanem elfogadták őt úgy, ahogy van, önmagáért, valóban lesz stílusa. De mennyire gyakori az, hogy önmagáért szeretnek egy férfit a nők, vagy akár a szülei? És az mennyire gyakori, hogy egy férfi olyan nőt választ társának, aki önmagáért szereti? Én se átalakító női erőszakról beszélek, hanem egyetértésről az ízlésben, tehát nem különböző ízlés vitája ez, ha két ember illik. Ebből következik, hogy ha vita van ízlésben, nem illenek, csak megfelelni akarnak vagy kénytelenek, és engednek.
Kíváncsi Vénusz, 02. 03. 2010 15:01:06 Hibajavítás, és dicséret az íróknak.
Bocsi, majnem helyett: majdnem. Szerintem jó ez a net Barátnő.com, igényes íróknak találom őket férfi-nő témában, még főleg csak azokat olvastam.
Gabi, 02. 03. 2010 16:03:11 Copfosnak 2.
Figy, már gyanús ez a nagy utálat és nem érdeklésről szóló duma! :-) Azontúl, hogy "nem érdekel", mi a bajod vele, ha nem is ismered? Nem akarlak cinkelni, nehogy rakétákkal támadj a fórumra! Take it easy! ;-)
C.Anita, 03. 03. 2010 09:38:35 Vénusz: hímsovinizmus
Vénusz, nem értek veled egyet és nincs igazad. A stílus egyáltalán nem CSAK női tulajdonság. Az igaz, hogy a férfiak az egyszerűbbet szeretik, de ez nem jelenti azt, hogy igénytelenek lennének. Ezzel sok férfit megsérthettél! A stílus szerintem nemtől független és az IQ-EQ-ból jön.
    
Kíváncsi Vénusz, 03. 03. 2010 12:36:43 Re: Vénusz: hímsovinizmus
Igaz, nem csupán a nő tulajdonsága a stílus, nem is ezt írtam, hanem azt, hogy feminim, azaz a férfiban is a női oldal épségét, erejét jelenti, ám ehhez az erőhöz kell az őt szerető nő vagy anya, aki nem kényszerítette/kényszeríti semmire, aki jó (volt) hozzá, s önmaga lehetett. Ettől a nézettől még nem vagyok nősoviniszta, mert gondolom, erre a szóra gondoltál, ugyanis hímsoviniszta a férfi a nővel szemben. A férfiak neveltetésük folytán nem a stílusra lesznek kiélezve, hanem a pénzkeresetre, de ettől még az is igaz, hogy sosem lesznek olyan erősek a stílusban, mint egy nő. Ám egy nőt se feltétlenül jellemez a stílus, belőle is kinevelhetik, de ösztönösen ebbe az irányba tud tartani majd. Még meg sem születtünk, már meg kell felelnünk, eldöntötték mások, milyennek kell lennünk. A leszületett adottságainkat eltörlik általában, ezt visszaszerezni egy nőnek hamarabb megy, a férfinek nő nélkül nem, vagy csak ritkán, mivel a nők nyitottabbak a pszichológiára általában. Ezért is a férfiak halnak meg gyakrabban fiatalon önelfojtásból, s nem a nők. A nők az erősebbik nem lelkileg, a férfi testileg. Ettől nősoviniszta lennék?
        
Gabi, 03. 03. 2010 14:46:44 Re: Re: Vénusz: hímsovinizmus
Egyetértek Anitával! Azt kijelenteni, hogy a férfiak "sosem lesznek olyan erősek stílusban" nagyon helytelen! Ez már a nemi rasszizmus! :-) Nem igaz!! Nem így van!! Nem kell ahhoz nő, hogy stílusos legyek! A férfiak is tudnak érzékenyek, intelligensek lenni legalább annyira, mint a nők! A stílus egyetemes emberi dolog és nemi hovatartozás kérdése!
            
K. Vénusz, 03. 03. 2010 17:15:13 Re: Re: Re: Vénusz: hímsovinizmus
Gabi, te férfi vagy? Nem voltam biztos benne korábban, mert nem írtad. Netán, te vagy a cikk szerzője? Legalább van egy férfi hozzászólás! Mit értesz azon, hogy a stílus nemi hovatartozás kérdése? Megkérdezném, anyukád elfogadott olyannak, amilyen vagy? És a párod? Nincs veszekedés ízlés dolgában anyukáddal, pároddal, apukáddal? Mert, mi a stílus? Az egyéniség lenyomata, hivalkodó feltűnési viszketegség nélkül. Az egyéniséghez pedig meg kell szabadulni az elnyomástól. Ez tényleg egyetemes igény kéne, hogy legyen, de sokan nem kívánnak változtatni azon, kik veszik körbe őket. Aki igényes a társaságára, annak lesz is stílusa, az biztos. Ha a férfiak erősek lennének stílusban tömegesen, azaz tömegesen lennének igényes emberek, akkor nemcsak az anyagias bombanők kapnának helyet mellettük! Mert az igényesség szellemi, lelki dolog is, abban meg ritkán járnak élen a férfiak. Magyarországon semmiképp!
komjáti, 03. 03. 2010 13:12:57
ésha valaki nősoviniszta, akkor mivan...???
    
Kíváncsi Vénusz, 03. 03. 2010 13:22:29 Re:
Hát, meséld el te, komjáti, mi van akkor! Hogy élsz? Párod pórázon? Vagy nem kell pasi? Vagy csak szexre? Vagy csak a pénze? Mi a helyzet a szerelemmel?
Névtelen , 03. 03. 2010 17:36:01 Vénusznak
Egyetértek veled Vénusz. Gabi az férfi megírta hogy tudjuk. Hogy hasra essünk a 'stílusosságától'......Én is sejtem hogy talán maga a szerző lehet.... Magyarországon nemcsak a férfiak ilyenek ! A nők is külön kategória világszinten. Minősíthetetlen amit művelnek ahogy viselkednek amit csinálnak. Ilyen mélyre más nemzet nőjei nem süllyedtek mint éppen a magyarországiak. Ez a nagy valóság!!!!!!!!
    
Gabi, 04. 03. 2010 13:00:23 Re: Vénusznak
Van itt pár dolog! Egy: férfi vagyok, megírtam! :-) Kettő: rosszul írtam a múltkor. Ezt akartam írni: (a stílus) NEM nemi hovatartozás kérdése..... Tehát kimaradt egy NEM!! Három: az író Robert, én Gábor vagyok, még sötétben sem lehet összetéveszteni a kettőt! Négy: Névtelen, a női paranoia ellen én nem tudok tenni! :-)
    
Kíváncsi Vénusz, 04. 03. 2010 16:58:28 Kérdezek Névtelentől.
Névtelen! Kifejthetnéd bővebben, mire értetted, hogy amit Magyarországon művelnek a nők, a férfiak, az minősíthetetlen.
Névtelen, 04. 03. 2010 13:23:29
Én nő vagyok. Vagy férfi. De az is lehet hogy férfi és nő egyben. Vagy nő és férfi egyben. Vagy egyik sem. Ez ám a paranoia, ugye "Gabi"...? Aki férfi vagy. Vagy nő. De az is lehet hogy mindkettő vagy egyik sem...
    
Gabi, 04. 03. 2010 14:06:15 Re:
Csak feltételeztem, hogy aki nőként nyilvánul meg az nő is. Csak így magamtól arra gondoltam, hogy ha én az igazat mondom, akkor miért hazudna más? Nem? :-)
Kíváncsi Vénusz, 04. 03. 2010 16:53:40 Gábortól kérdezek, + stílus=érettség.
Nos, amennyiben jól értelek, te már megtaláltad a stílusod, női segítség, a támogató energiáik, a szeretetük nélkül is, anya nélkül is. Hogyan? Ezt elmesélhetnéd! Hány éves vagy? Mert a stílus nem a zsenge ifjúsághoz köthető szerintem. Ott inkább a divat hódít, vagy a semmi. Érettnek kell lenni a stílushoz. Amúgy lehetsz attól még a szerző, hogy nem vallod be. Én inkább úgy hiszem, nem az vagy, de tévedhetek is.
    
Gabi, 05. 03. 2010 09:44:04 Re: Gábortól kérdezek, + stílus=érettség.
Én meg találtam a stílusom, szerintem. Van anyám és apám akik felneveltek és a családból is hoztam vmi kultúrát, de nem vagyok szerelmes az anyámba. :-) 35 éves vagyok, 4 éve vagyok a barátnőmmel, akit szeretek. Egy kisebb városban lakom, nem BP-n. Mi kellhet még? Tudom, hogy milyen cuccok állnak nekem jól, és nem lehetne rámadni olyat amiben nem érzem magam jól, akármilyen divatos is az. Szeretem a melóm, biztonságtechnikában dolgozm, fizetem a lakáshitelem, és van egy használt Alfa 147-em amin nincs hitel, mert keservesen összeraktam rá a pénzt. Vehettem volna egy új Opel-t is, de az Alfa stílusosabb. Kérdés? :-) Nemsokára leherülünk a kezdőlapról!
Gabi, 05. 03. 2010 09:45:35
Ja, bocs, Vénusz, most te jössz! Én is tudni akarok rólad! meg mindenkiről aki itt van és mer írni hasonló bemutatkozás!
    
Kíváncsi Vénusz, 05. 03. 2010 12:43:51 Re: Gábornak
Igenis parancsnok! Mert igencsak katonás vagy! Vénusz szingli, gimiben érettségizett, 40 éves, nem dolgozik régóta, mert nincs hol (gyárba meg nem megy), anyukája tartja el, és a sílusa kialakulóban, és sokat kell fogynia is, most úgy 15 kilót, szeret táncolni, ez segít. Kocsink nincs. A nagy belső teret szeretem az autóban, szorongani nem szeretek. Talán metálzöld lenne, ha lenne, ám a sportos kocsikat is nagyon szeretem, de gondolom belül nem túl kényelmesek, így csak nézni jók. Vénusz nem kapott óvó nevelést, elnyomót viszont igen. Isten és a sok film / műsor/ újság/ könyv/ pszichológia és az élet tanítja, és a természet, és a cicák, a szomszédok kutyái is, meg blogozok is hozzászólóként. Te viszont nem árultad el, téged mi, ki tanított? Az én egyéniségem (így stílusom is) visszaszerzése kb. 13 éve tart.
Kíváncsi Vénusz, 08. 03. 2010 16:04:12 Gábornak és társainak.
Ugye ez már nem megy? Sokan hiszik stílusosnak magukat, de mégis bizonyos dolgok annyira zavarják őket, ami elveszi tőlük az állítólagos stílusukat, pedig az nem függhet a másiktól, sem a körülményektől. A túlsúly, a pénzhiány, a műveletlenség stb. milyen ijesztő tud lenni, igaz? Pedig épp itt kezdődik a megmérettetés, hogy mit tudsz kihozni a hiányosságaidból, de nem azok eltüntetésével, ha egyszer nem megy, hanem azok ellenére is! A stílus nem elsősorban ruha, autó, vagy egészséges életmód kérdése, hanem az egy tartás, önbecsülés, méltóság, ami annak ellenére megvan, hogy nem vagyunk tökéletesek. Az is stílusos lenne, ha a cikk írója hozzászólna, de így könnyű dobálózni stílussal, ha nem meri magát megmérettetni. Bizony, a stílusos férfi nem szorul sportkocsira, minőségi ruhákra (se), hogy felfigyeljen rá egy nő. Ha a nőt megbecsüli állandóan túlzó igényeskedés nélkül, akkor van stílusa, az értelme. Igen, a túlsúlyát stb. is elviseli!
Gabi, 08. 03. 2010 21:30:16 Vénusznak
Mi nem megy? Az írásod nekem szántad? Én nem veszítettem el semmiféle stílusomat, kövér sem vagyok, nem tudom honnét veszed ezeket. Az kicsit buta kérdés, hogy kitől tanultam a stílusomat, mert az nem olyan mint a matek. Tanultam a szüleimtől, a könyvekből, a tévéből, másoktól, az újságokból, mindenhonnét. Szóval nem annyira vágom miről is beszélsz most.
    
K. Vénusz, 09. 03. 2010 19:08:55 Gábornak
Arra értettem, hogy nem megy, hogy a válasz nem jött tőled. Úgy gondoltam, hogy mikor leírtam, hogy ki vagyok, az arra ösztönzött, hogy ne tisztelj meg a válasszal. Nem buta kérdés, hogy hol tanultad a stílust. Legfeljebb talán jobb úgy mondani, mi által alkult ki, mikorra, hány éves korodra, mi kellett hozzá. És te megválaszoltad, hogy mégiscsak a szüleid, újságok stb. kellettek hozzá szerinted. Én abban hiszek, hogy az igazi stílus a belső érettség lenyomata, nem máshonnan tanuljuk, hanem belőlünk fakad, legfeljebb megtaláljuk máshol azokat a hozzánk passzoló, minket kifejező, nekünk tetsző dolgokat, ismereteket, tárgyakat, élőlényeket, embereket, amik mi vagyunk, és (fel) használjuk, beépítjük az életünkbe, társul választjuk, de az nem lehet/lesz utánzás, hanem egyéni ízt, színt kap. Onnantól, hogy utánzás, az nem stílus, hanem divat, ami nem tesz boldoggá senkit, csak pl. beképzeltté, hogy lenézze azt, aki nem ilyen. Én most nem rád értem ezt, te inkább ideges vagy, mint beképzelt, szerintem. A beképzelt nem jön visza ide írni, vagy abszolút el se jön. Azt gondoltam, beképzelt vagy, azért nem válaszoltál hamarabb. De az igazi beképzeltség mindig néma, néma megvetés.
Fincsike, 09. 03. 2010 10:11:37
De beképzelt vagy Gabi... Gratulálok hozzá....
    
Gabi, 09. 03. 2010 11:40:24 Re:
Pont ez itt a gond! Ha egy pasinak megvan mindene ami kell neki, ok a munkája, jól érzi magát a bőrében és nem rinyál, hogy nincs meló, nincs lóvé, nincs jó csaj, több kéne de miből, akkor már az rögtön beképzelt lesz. Nem beképzelt, kiscica, hanem ELÉGEDETT, STÍLUSOS! Érted? NAGY KÜLÖNBSÉG! Ja bocs, hogy a jó melóért tanulni kell és küzdeni és a pénzért meg dolgozni?
Fincsike, 09. 03. 2010 15:19:04
Az a stílusos ha a férfi pökhendi "naccsávóként" kioktatja a másiknak? Én erre gondoltam nem a stílusosságodra. Mert honnan tudjam hogy te Gabi stílusos vagy-e? A hozzászólásodból inkább egy nagy egó tükröződik vissza,beképzeltséggel vegyítve, nem egy egyéni stílus. És nem kell hencegni nekem is van jó melóm, pénzem, két diplomám, házam, autóm és mondhatom nagyon megdolgoztam érte. Nem rinyáltam csak konstatáltam a beképzeltséget ami a hozzászólásaidból egyértelműen lejön.
Fincsike, 09. 03. 2010 15:19:04
Az a stílusos ha a férfi pökhendi "naccsávóként" kioktatja a másiknak? Én erre gondoltam nem a stílusosságodra. Mert honnan tudjam hogy te Gabi stílusos vagy-e? A hozzászólásodból inkább egy nagy egó tükröződik vissza,beképzeltséggel vegyítve, nem egy egyéni stílus. És nem kell hencegni nekem is van jó melóm, pénzem, két diplomám, házam, autóm és mondhatom nagyon megdolgoztam érte. Nem rinyáltam csak konstatáltam a beképzeltséget ami a hozzászólásaidból egyértelműen lejön.
K. Vénusz, 09. 03. 2010 19:15:47 Hibajavítás.
társul helyett: társsul
Fincsike, 09. 03. 2010 20:15:13
K.Vénusz semmi para a társul az minden esetben egy sö...:) De ne csináld már! Csak nem gondolod, hogy Gabi/Gábor... és ... (???) Nem kell megijedni és nem is kell neki udvarolni. Most is csendben figyel. Hozzászól majd ha nagyon akar. De lehet hogy nem itt akar ismerkedni:))))
    
K. Vénusz, 09. 03. 2010 21:42:31 Re: Fincsikének
Tényleg, egy s betű kell, köszi. De azt nem értem, amit kipontoztál. Én nem udvarolok, én gondolkozom, hisz elsőre valóban pökhendinek tűnt, de aztán eszembe jutott, milyen is a valódi pökhendi, mert őket ismerem. Azért írtam, hogy néma a pökhendi, ill. kirekeszt abszolút, ugyanis megvet, szóra sem méltat, ő az, aki utánzással csinált stílust magának, azaz nem önmaga, hanem valakinek, valakiknek tetszeni akar önmaga megtagadásával.. Na, én se udvarlót keresek itt! Csak szerettem volna tudni, mikor gondolja egy férfi, hogy már van stílusa. Én hiszek abban, hogy nem beszélget (gépen se) olyan ember, aki nem hiszi, hogy van még tanulnivalója. És tényleg jó téma a stílus vagy a hiánya, mert annyira mindent elárul rólunk! Én mindig is valahogy ösztönösen éreztem, hogy csak olyan pasival foglalkozzak, aki rosszul öltözött, mert az szabad, legalábbis nem boldog, akárkivel van is. Én nem szeretek mástól ellopni pasit.
    
K. Vénusz, 09. 03. 2010 21:48:24 Re: Fincsikének
Tényleg, egy s betű kell, köszi. De azt nem értem, amit kipontoztál. Én nem udvarolok, én gondolkozom, hisz elsőre valóban pökhendinek tűnt, de aztán eszembe jutott, milyen is a valódi pökhendi, mert őket ismerem. Azért írtam, hogy néma a pökhendi, ill. kirekeszt abszolút, ugyanis megvet, szóra sem méltat, ő az, aki utánzással csinált stílust magának, azaz nem önmaga, hanem valakinek, valakiknek tetszeni akar önmaga megtagadásával.. Na, én se udvarlót keresek itt! Csak szerettem volna tudni, mikor gondolja egy férfi, hogy már van stílusa. Én hiszek abban, hogy nem beszélget (gépen se) olyan ember, aki nem hiszi, hogy van még tanulnivalója. És tényleg jó téma a stílus vagy a hiánya, mert annyira mindent elárul rólunk! Én mindig is valahogy ösztönösen éreztem, hogy csak olyan pasival foglalkozzak, aki rosszul öltözött, mert az szabad, legalábbis nem boldog, akárkivel van is. Én nem szeretek mástól ellopni pasit, ha az ott, ahol van boldog (ő lesz a stílusos ember) vagy az akar ott lenni, mégha lehetetlen is neki, mert nem szeretik, na ez utóbbiak a giccses stílusúak, akik túlzásokba esnek..
K. Vénusz, 09. 03. 2010 21:56:14 Hibajavítás a Fincsikének írthoz
...ott, ahol van, boldog...
Fincsike, 09. 03. 2010 22:53:25
Vénusz nem kell mindig javítani én se írok vesszőket sehovase. Legalább ennyi lazaság legyen vagy ha úgy tetszik : vegyük úgy hogy ez egyfajta stílusjegy (haha). Mondom hogy egoista. De mindegy is. Muszáj neki is magán viselni valami stílusjegyet ha már a stílusnál tartunk. Lehet hogy ez az övé. Más: az utolsó mondatodat mire értetted??? Mért kellene valaki mástól ellopni a pasit??? Lehet pasit lopni? Nem is tudtam. Előbb azt olvastam egy blogon hogy a nők bizonytalanok maguk se tudják mit akarnak. Na de pasit lopni mégis tudnak??? Milyen az a pasilopás??? (Jaj de lehetetlen vagyok...)
    
Gabi, 10. 03. 2010 09:47:54 Re:
Csajok, ha jól olvasom amit rólam írtatok akkor én PÖKHENDI, KIOKTATÓ, EGOISTA, BEKÉPZELT, HENCEGŐ, MÁSOKAT UTÁNZÓ, EGYÉNISÉG NÉLKÜLI, KIREKESZTŐ, MÁSOKAT LENÉZŐ és MEGVETŐ vagyok! Ez mind abból a húsz sorból ítéltétek meg amit leírtam! Gratulálok! Vénusz, van-e valami sejtésed, hogy neked miért nincs pasid? Fincsike, te hogy állsz a pasikkal? Van? És az stílusos? Kíváncsi volnék rá!
    
K.íváncsi Vénusz, 10. 03. 2010 21:04:18 Re: Fincsikének: Hogyan lopnak férfit a nők.
Gondolom, nem komoly a kérdésed, hogy hogy lehet pasit lopni. Ha mégis, akkor tessék, a válasz. Általában a szeretőket vádolják pasilopással, pedig nem is mindig ők a számító tolvajok, gyakran csak a szerelem viszi oda őket, vagy ők kevésbé kaparósak, hanem a feleség! Pasit lopni = elcsábítani valakit, bemanipulálni szexszel, bűbájjal, akár pszichológiával is, de minden esetben kihasználva a gyengéit. Lehet pasit lopni, millió nő így ment férjhez, hogy nem azzal él, aki hozzá passzol, hanem, akit elcsábított, mert az illető éretlen, lelki beteg, kiéhezett, testcentrikus, naiv volt. Most pedig nevelik, illetve bábuként rángatják a gyerekeiket, és egymást is, akik szenvednek a szüleik nem működő kapcsolatától. Pasit lopni általában pénzéhes nők szoktak, akiket nem érdekel a szerelem, a szeretet, csak az, hogy otthonról megszabaduljanak valami jó helyre, netán legyen egyben még egy jó pasi is. Persze olyan is van, hogy a pasi szakmája, képességei, származása (pl. hogy külföldi vagy elitista családból származik stb.) vonza nőt, mert épp ilyen apát akar a gyerekeinek, vagy ő is ezt a szakmát szerette volna, ha válaszhat.. A pasik is ugyanígy vannak nem ritkán, szoktak feleséget választani a feleség szakmája vagy/és pénze, származása miatt. Ez a lopás tehát, ami nem szereteten alapul, hanem pénz- vagy szakmaimádaton, társadalmi pozíción.. Eszköz a másik valamiben, szeretet nincs, csak kaparás bűbájjal vagy később körömmel, vagy már az elején körömmel, de az nem igazán nyerő, de megkeseríti, tapossa a többit, aki nyerhetne még. A bűbájos, kaparós tolvajt én gonosznak nevezem, de ő nem bizonytalan, hisz tudatos harcos, az áldozatát pedig éretlennek, azaz bizonytalannak nevezem, akkor is, ha ez a férfi, akit megfog, akkor is, ha a nő, akit elűz, hogy az általad felvetett női bizonytalanságra visszatérjek. Azokat a nőket, akik bizonytalanok, na, őket lökik ki a kaparósak a ringből, mivel a valóban bizonytalan nő nem szeret, nem tud, nem szokott harcolni. A tolvaj nők lehetnek stílusosak vagy giccsesek vagy stílus nélküliek is, mindegyik típussal találkoztam már. A kaparós, ha stílus nélküli, ő őrült, minél stílustalanabb, ápolatlanabb, annál jobban, akár egy életet is feláldozhat a riválisa(i) nyírására, de a túlcicomázott, ízléstelen giccsesek vagy/és szexi divatmacák kevesebb időt szánnak a riválisok elűzésére, de amit tesznek, azt nyomatékkal, csípnek, harapnak egy nagyot, de gyakran csak a nézéssel, a stílusos bűbájos tolvajok pedig állandó mosollyal, kacér pillantással, kedvességgel harcolnak. Aki túl sokat, mindig mosolyog, az tolvaj.
Fincsike, 10. 03. 2010 12:57:15
Ezt te olvastad ki magadnak Gabi? Sok igazság van a jelzők felsorakoztatásában...? Így ránézve milyen érzés? Nem hiszem hogy gondom lenne a pasikkal. Váláson nem gondolkodom a sok év alatt a gyerekeimet is tisztességesen nevelem de erről nem tartozom beszámolni senkinek. Csak hogy tudd pechedre nekem nincs gondolom a pasikkal. Nem azért írtam amit írtam mert magányos vagyok aki képtelen a "párkapcsolatra". Viszont van széles baráti köröm ahol zajlanak az események. Miért neked talán gondjaid vannak a női nemmel? (Költői kérdés nem kell válaszolni rá esetleg csak saját magadnak.)
    
Gabi, 10. 03. 2010 14:07:30 Re:
Ennyire undorító féreg lennék? Nem akarnátok engem eltaposni esetleg? Nem gondoltam, hogy ilyen átokfajzat lennék! Fincsi, olvasd el a bemutatkozásom, akkor megtudod, hogy mi a viszonyom a nőkkel. Nem lehet, hogy van itt egy negyvenes magányos lélek és egy elhanyagolt feleség, akik a találtak egy férfit akire az összes dühüket kivetítik? Akkor milyen szerintetek a stílusos férfi, ha én ennyire undorító vagyok? Kérlek írjátok le! De ne azzal kezdjétek, hogy a csaja tette azzá, mert az baromság! :-)
        
Kíváncsi Vénusz, 10. 03. 2010 22:06:29 Re: Gábornak
Nem vagy féreg. Engem nem bántottál meg. Akkor bántottál volna meg, ha nem térsz vissza, miután olvastad, hogy ki vagyok, mi vagyok, de akkor se féreg lennél, csak pökhendi, aki csak a bombanőket, diplomás nőket, művelt nőket, szép nőket, dolgozó nőket stb. tartja értékesnek. Féreg az, aki kihasználja a nőket, testileg vagy/és anyagilag.. Aki viszont csupán beszélget a nővel, kihasználási cél nélkül, az nem féreg. Vannak a Don Juanok, na, ők férgek, akik azért beszélgetnek, hogy egy éjszakára elcsábítsák a nőt, szuper intelligens, művelt, erkölcsös, nőkábító, taktikus, megtervezett, mindig mindenkinek ugyanúgy előadott beszédekkel, gyakran a nők pénze, munkája is kell, de te nem ilyen vagy, itt nem, amúgy meg nem ismerlek. Ha tolakodó lennél élőben, azaz nem gépen, és én nem akarnék veled beszélgetni, akkor se féreg lennél, hanem kiéhezett kan, akitől megüt a guta, mert ellopja az időmet. Viszont itt nem vagy hívatlan vendég. Úgyhogy ne szorong, miattam nem kell. Amiről viszont keveset írtál még, hogy mit tartasz te magadon, magadban stílusosnak, a kocsid márkáján kívül, amit még nem is tudok, hogy néz ki, nem értek a mai kocsikhoz. Amúgy, nem áll jól minden stílus mindenkinek, tehát egyetemes jó ízlés nincs. Akinek nem áll jól valami, akár beszédstílusra is értve, az gyakran ízléstelennek mondja, ha másnál tapasztalja, látja, pedig nem az, csak nem neki való, ugyanígy igaz ez a nőkre, férfiakra is. Nem tetszhet minden nő, férfi mindenkinek. Én végül is a saját kérdéseimet megválaszoltam eddig itt magamnak, ti, akik írtok, ihletet adtok hozzá, és ez jó, ezért netezek, különben már le kéne álljak, mert túl drága, de sajnos függő vagyok. Na, az igaz, hogy azért lesz az ember függő, mert nincs vagy rossz a kapcsolata. Aki meg csak úgy beszélget vagy/és olvasgat néha, függés nélkül, azt meg nevezzük értelmes embernek, aki tájékozódik innen is, nemcsak élőben. Hogy ki függő, ki nem, azt csak ő tudja magáról, hisz én nem élek vele. Én már leírtam korábban, milyen a sílusos férfi. Nem volt érthető esetleg? Udvarias, nem utánoz senkit, nem akar megfeleleni, hanem önmagához hű, nem pénzzel vagy kiváltságos szakmájával vagy származással, társadalmi ranggal akar nőt fogni, hanem a szívére hallgat, és lemond az elérhetetlen, nem megvalósítható, sose volt nőideálokról, akik vagy retusált címlaplányok, vagy sminkelt, zsírleszívásos, műmellű, póthajas, folyton sportoló, önző stb. macák.. Eme hamis nőideálok miatt lettem szingli, ami sose akartam lenni. Nem igen maradok végleg az, da ha mégis, ennyi évesen már az se fáj, szeretem a természetet, az állatokat, a filmeket, könyveket, újságokat, az utazást, a zenét, táncot, unatkozni nem fogok. Ám szerelem, gyerekek nélkül nekem talán a függés, semmilyen téren nem áll le, ha egyszer szerelmes Vénusz típus vagyok, s nem a dolgozó nő típusa, akinek elég a karrier, a szakmája sikere, az, hogy így segíthet másokon, magán.
Fincsike, 10. 03. 2010 15:35:53
Á dehogy! De hát itt van ez a stílusod... Gabigábor. Levezetési alapnak. Ne aggódj stílusos vagy ha ez megnyugtat. A lényeg hogy a kétrészes cikk a nőket fikázta a férfirészt szinte érintetlenül hagyta. Értem az övön alulit de bebizonyítani úgyse tudom hogy pl én nem vagyok elhanyagolt feleség. De ha ez lennék is én megoldanám és nem az interneten és nem azzal hogy más pasikat szívatok. Másrészt ha egy nőnek nem nyájvéleménye van és nem olvad el egy pasi logikátlan véleményétől akkor az már biztos szingli elvált elhanyagolt vagy frigid...
Emo, 30. 04. 2010 08:54:22 :)
Imadom! Meg kell mondjam, egyszeruen imadom Robert H. Raven cikkeit, stilusat, a talalo hasonlatokat, a meglepo jelzos szerkezeteket megfuszerezo ironiat... Ahanyszor fellepek az oldalra, keresem a szerzo uj irasait, melyek kivetel nelkul tanulsagosak, felrazoak, hiheteten humorerzekkel atitatottak. Ha lehetne egy keresem: tobb cikket! Csak igy tovabb! Es koszonom az egesz szerkesztosegnek! Egy kesz elmeny a honlapot latogatni:)
Adminisztrátor, 02. 11. 2010 21:31:42 Fantagironak köszönettel!
Kedves Olvasónk, köszönjük, hogy szorgalmasan kommentálja a hozzászólásokat, ezáltal élővé és érdekessé teszi a fórumunkat! Hálás köszönettel: a Barátnők :)
@


Kapcsolódó cikkek

Hogyan vonzzuk a nőket?

Robert H.Raven

Ez az írás az igen sok kommentet megélt előző, a férfiak elcsábításáról szóló, cikk folytatása…

2010.3.23.  13   


A nőkről...

Robert H.Raven

Megígértem és most el is jutottam odáig, hogy…

2010.2.16.  29    11

A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25


A változás szele

Póda Csanád

Kiabál. Megütött. Bánt... De szeret!

2012.1.4.    10


„Párkapcsolati” utazásaim

Póda Csanád

Misztériumok a Komárom-Csepel vonalon.

2011.12.22.  2    12


Óvakodj (ezektől) a férfiaktól!

Robert H.Raven

Ezer és ezer történetet hallottam már a szakításról. Majd´ mindegyik sztori azzal kezdődik, hogy a pasi olyan édesnek tűnt eleinte...

2011.7.22.  17    36


Kedves, elviszlek oda...

Robert H.Raven

Nemrégen a combfix harisnyák semmihez sem hasonlítható erejét énekeltem meg. Most a romantikával próbálkozom.

2011.6.27.  15