Fórumbetyárok


Angyal Sándor  2009.11.23. 8:31

A világhálót oda meg vissza, keresztül és kasul lengik be a különféle témájú fórumok.

Vannak internetes folyóiratok, újságok, ahol a megjelent cikkekhez hozzá lehet szólni, bármilyen módon – legyen az pozitív, illetve negatív kritika, vagy esetleg valamilyen piszkálódás. Minden egyes hozzászólás-fajtának megvan a maga helye és ideje is. Semmi probléma nem lenne az efféle megjegyzésekkel, ha az illető hozzászóló minden esetben vállalná a személyazonosságát.

Van, aki álnéven ír azért, mert ha saját nevén tenné, valószínűleg nem tenne jót a munkájának, hírnevének. Rendben van, legyen, de az effajta embernek is két típusa van: az egyik – és ez a legjobb – az, aki értelmesen kommentál, és nem ócsárol légből kapott dolgokkal; a másik pedig az, aki álnév mögé rejtőzve „szól be”! Ha én valakinek meg akarom mondani a negatív, esetenként piszkálódó véleményemet, akkor igenis vállaljam a nevem és ne rejtőzzek ál-alteregók mögé, főleg olyan név mögé ne, aki nem is létezik!

Az elmúlt hetekben történt egy apróbb konfliktus portálunk egyik cikkével kapcsolatban. Konkrétan a saját írásom kapta meg a „nyálas” bélyeget egy hozzászólásban, majd mikor oroszlánként védtem meg az opust – amit saját gyermekemnek érzek – az illető hölgy közölte, hogy egyetemi docens, aki igenis ért az irodalomhoz. Rendben van, legyen! Csak akadt egy kis probléma ezzel kapcsolatban. Az egyetemi docens, mire eljut erre a funkcióra, publikációk sorát jelenteti meg, de az illető hölgy nevéhez egyetlen betű sem volt kapcsolható. Pedig azt mondják, hogy Google mindent tud, és bárkit megtalál, aki valaha „tett” valamit. Feltehetjük hát a kérdést, hogy vajon a világháló lehet az, aki téved? Vagy a hölgy egy nem létező személy, aki lehet, hogy nem is hölgy, de valószínű, hogy nem is a jóságos Mikulás... Felmerült az is, hogy valamelyik rosszakarómról lehet szó, de akkor kérem – ne bújjunk már álnevek mögé, hanem vitatkozzunk szemtől szembe és mondjuk meg egymásnak, ha valami bajunk van a másikkal! Én megteszem!

„A hazugság a gyávák fegyvere!” – van ebben valami ráció, szerintem. Tehát kedves álnéven fórumozók, mindenki: ha nincs komolyabb indokunk arra, hogy valódi kilétünket eltitkoljuk a világ elől, és értelmes módon reagáljunk az írásokra, akkor ne rejtőzzünk már kitalált személyek neve mögé, hanem mutassuk meg magunkat!

Vagy talán tényleg „érdem” vagy „hőstett” gyáván elbújni, és sunyi módon piszkálódni?

Akkor hajrá! De én visszaszólok!Hozzászólások

Ágnes, 23. 11. 2009 10:13:39
Én docensi publikációk nélkül is megmondom, hogy tényleg nyálas volt az az írás. Nem szabadna felháborodnod ha kritizálnak, és rögtön támadnod! És nincs olyan, hogy "fórumbetyár". Olyan van, hogy valakinek véleménye van az írásodról, és ha van lehetősége, akkor leírja. Egyetértek azzal a Terivel, olvastam az egymásnak küldött válaszaitokat. Szerintem nem eléggé eredeti a stílusod! Most akkor "betyár" lettem?
    
Sanyi, 23. 11. 2009 13:15:52 Re:
Jóvan!
B. Szabi, 23. 11. 2009 13:27:25 :D
Ajjaj, de jót nevettem most, hogy felnéztem a fórumra! ;D
Rágcsávó, 23. 11. 2009 14:46:46
fórumbetyárok pedig tényleg vannak!!! egyébként tetszik a kifejezés:))). olyan mint a telefonbetyárok azok is névtelenül mocskolódtak és zaklattak másokat. az interneten a sok jódolog mellett millió mocsok is megjelenik... szoktam egy ideig olvasni a fórumokat is de már nem érdekelnek mert föleg komplexusos frusztrált emberek söt elmebajosok párbeszéde... na jó azért tisztelet a kivételnek!!! ennek az irásnak semmi baja személyszerint egyetértek a szerzövel mert igenis vannak ilyen emberek akik azzal töltik az idejüket hogy másokat pocskondiáznak... az a baj hogy velük van a baj:))))))))))))))))))
erika, 23. 11. 2009 17:50:05 Kedves Ágnes, vagy Teri?
Ez a hozzászólás olyan Teris. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy kritikát mondjon, de szerintem, ha valaki erre vetemedik,legyen olyan bátor, hogy a nevét adja hozzá. Kritizálni könnyű, valamit letenni az asztalra már nehezebb. Sanyi, jó a cikked...
    
Sanyi, 23. 11. 2009 19:06:46 Re: Kedves Ágnes, vagy Teri?
Köszönöm Erika! Neked pedig jó a hozzászólásod... :))
        
erika, 23. 11. 2009 20:04:37 Re:
Köszi, és természetes, hogy megvédem az írótársamat, és üzenem mindenkinek, aki úgy érzi, hogy jobban műveli a mesterséget, előtte a lehetőség, küldje el cikkét, és mérettesse meg magát. Mi pedig elolvassuk és véleményezzük. Igazságosan, az nem kétséges...
Vancity, 23. 11. 2009 21:48:21 Nem vagyok egyetemi docens, de...
Nem szokásom hozzászólogatni a különböző cikkekhez, de most úgy érzem muszáj lesz. És név nélkül!!! Nem azért, mert egy gyáva és sunyi (netán HAZUG!!!) alak vagyok, hanem mert az internet ilyen, ha tetszik, ha nem. Odaírhatnám, hogy Varga Zsuzsika, Vásárosnaményből, de az csak annyira lenne igaz (vagy hihető?) mint Vancity. Nem az a fontos ki írja a véleményt. Az olvasód írja! Őt pedig meg kellene hallgatod, akkor is, ha a véleménye negatív. A kritikából tanulhat az ember a legtöbbet, nem abból, hogy vállon veregetjük egymást minden szösszenet után.... Azzal meg főként nem értek egyet, hogy csak akkor jogos a kritika, ha az illető különbb írásokkal tud előrukkolni. Véleményünk e nélkül is lehet, nem? Az írásaid egyébként tényleg nem túl jók, és ezt nem bántásból mondom. Túl sok bennük a közhely, és a gondolatok is kissé csapongóak. Nem sikerül eljutod A-ból B-be, és a cikkek után mindig az érzés marad bennem, hogy ezt most minek kellett leírni? Mi volt itt a hozzáadott érték, a közlésre szánt gondolat? Ezen kívül kifejezetten arrogánsnak tűntél ezzel az irományoddal! Aki interneten publikál számoljon azzal, hogy lesznek olyanok, akiknek nem tetszik amit csinál. Ha ezt nem tudod, elviselni, akkor kár is volt belekezdeni. Remélem ez egy „értelmes” hozzászólás volt, szólj vissza nyugodtan, Sanyi!
egy pasi, 23. 11. 2009 22:59:34
Nagy baj ha egy olyan szovegre mint a szerzo vitat kelto irasa /direkt elolvastam/ azt mondjak maguk a nok hogy nyalas. En nem ismerek nyalasabb lenyeket mint a nok. Annyit romantikaznak hogy az mar faj. Egy csokor viragra azt hiszik hogy az mar szerelem. Na persze az uj generacio legtobbje nem romantikazik a masodik oraban a pasik agyaba veti magat. Eleg par hizelgo szo. Egesz fiatal lanyok muvelnek olyan dolgokat amiket csak tapasztalt prostik. Pasi letemre szegyellem magam hogy azon vitaznak itt a nok hogy nyalas e egy férfi irasa vagy nem. Ideje lenne magukba nézniuk hogy ok milyenek.
Pandi, 24. 11. 2009 02:07:27
Eszem megáll komolyan:D Én csak megjegyezném, hogy ahhoz képest, hogy Sanyi írásai nem túl jók, meglehetősen sokan olvassák, és kommentálják, nemde? Hajrá Sanyi, csak így tovább!:)
Ágnes, 24. 11. 2009 02:55:38
Egyetértek Vancity véleményével aki szinte helyettem írta le a gondolataimat! Nem vagyok Teri, sem docens. Ágnes vagyok, olvasó! írhattam volna, hogy Frida vagyok Vásárosnaményból, de Ágnes vagyok. Ismét: egy olvasó, akinek van véleménye. Sándor cikkeire azért megy annyi komment, mert gondolom az a pár ismerőse a szerkesztőségből, munkahelyéről, vagy akárhonnét jól megveregetik a vállát. Ha valakinek ez elég, akkor legyen. Egyébként nem az a lényeg, hogy Teri docens-e vagy nem, hanem, amit írt. Tényleg lehetne belőle tanulnod, de ehelyett te arrogáns voltál vele.
erika, 24. 11. 2009 06:33:07 ajaj...
Szerintem Sanyi egyedül is megvédi magát, nem szorul arra, hogy mi tegyük azt. Mégis, hozzá kell szólni, mert... Az nem lehet, hogy ha valaki olvassa szerzőnk cikkeit, az összesről ilyen lesújtó véleménnyel legyen. Átmentem gondolkodóba: nem lehet, kedves Sanyi, hogy valaki nagyon rosszul vette az esetleges távoldágtartásodat? Netán a Teri és Ágnes egy olyan lány, aki hiába epekedik, vagy uram bocsá´, ejtettél? Akkor szoktak az emberek ilyeneket mondani a másikra. Ha valóban ez a helyzet, lányok, nem éri meg az ilyen kicsinyes bosszú. Ha nem ez a helyzet, akkor bizony elmondom, hogy mindenki tudja, aki publikálásra adja a fejét, hogy a közszereplő ki van téve a támadásoknak. Ezzel nincs is baj. Volt, van és lesz is. Csak a módszer, az nem kóser. Meg az, hogy valaki vagy valakik két néven küldenek hozzászólást, és annyi fáradságot sem vesz - vesznek, hogy másodjára ne ugyanazt a helységnevet emlegesse. Ennek szaga van... (lásd: Vásárosnamény- Vancity- Ágnes)
Ágnes, 24. 11. 2009 09:20:06
Ez nagy leleplezés: kétszer ugyanaz a városnév! Sokat mond! A nagy találgatásban, az nem lehet, hogy én csak felvettem Vancity fonalát? És az teljesen elképzelhetetlen, hogy az olvasónak igaza legyen, és Sándor mégsem olyan zseniális tollforgató, és volna mit tanulnia? Vagy ez teljesen kizárt? Csak az a valószínű, hogy mi -gonosz olvasók- rosszindulatúan kritizálunk, nem értünk semmihez, és Teri-Vancity-Ágnes ugyanaz a személy, és reménytelenül szerelmes Sándorba! Ez már nagyon beteges!
    
B. Szabi, 24. 11. 2009 11:22:18 Re:
Nem szerelmes Sándorba, de ugyanaz. Nevetségesen átlátszó ez az egész. Az objektivitás kedvéért elmondanám, nem Sanyi barátunk írja a világ legjobb cikkeit, ezen nem fogunk összeveszni, sőt, néha számítóan provokatív is (ezt mondjuk én gyakran bírom az írásaiban), de nem várhatja el a Kedves Fórumozó (bocs, tényleg nem tudom, melyik nevét használhatom), hogy a szerző ne védje meg a saját írását, a saját gyermekét. Muszáj neki, nem tehet mást. Erre mondta Eco, hogy az írónak meg kéne halnia műve kiadása után, akkor a szöveg valóban önálló útját tudná járni, másképp nem. És, ugye, azért megölni mégsem szeretné senki kedves Sanyinkat? Sem Ágnes, sem Teri, sem Vancity... ;)
        
erika, 24. 11. 2009 12:05:03 Re: Re:
Szabi, mindenben egyet értek veled, jobban én sem fogalmazhattam volna. S hogy beteges lenne, kedves ...? Az is, amit Ön csinál. Mindenáron gyalázni, lehúzni azt, aki tesz valamit az asztalra. Nyitott az ajtó, meg lehet mutatni, miként kell ezt csinálni. A jobbtól soha nem szégyen tanulni. A kritikát elfogadni sem. De az, hogy Ön jobb, csak akkor tudjuk meg, ha ... Várom türelmetlenül.
Póda Erzsébet, 24. 11. 2009 22:59:59
Nahát, hogy egyszeriben mennyi, az irodalomhoz magas fokon értő véleményező jelentkezett Sándor cikkével kapcsolatban! Docensi (?) és egyéb (?) végzettséggel rendelkezők egyaránt kinyilvánították értékes hozzászólásukat... Hm, ez elgondolkodtató, tényleg. De jó hír is ez nekünk, Barátnősöknek, mármint, hogy árgus szemmel figyelik a munkánkat. Az érdekes (és számunkra különös) csak az, hogy a női munkatársak által írt ennél rosszabb vagy jobb, kritikusabb vagy kevésbé kritikusabb cikkhez nem érkezett ekkora érzelmi töltetű vélemény.... Visszatérve kollégánk alkotásaihoz, az arány örvendetes: a cikkeit elolvasók csupán töredék százaléka elégedetlenkedett. A nagy többség hallgatott (a hallgatás beleegyezés, nem?:) sokaknak épphogy tetszett az írás, a kollégák pedig megvédték munkatársukat. Mindenesetre mindenkinek köszönjük a hozzászólásokat, akár külön, akár 3 in 1 írták azt meg nekünk. netBarátnő
Vancity, 25. 11. 2009 01:17:48 Azénnevem, azénnevem, Kukorica, Kukorica Jáááánosss
Viccesek vagytok, de mellé trafáltatok! :) Természtes, hogy próbálja megvédeni az írását (bár most nagyon csendben van, a szerkesztő vívja helyette a harcot, nem is értem…) csak talán nem kellett volna ilyen erős szavakat használni, hogy hazug, gyáva, meg sunyi, vagy olyasmibe belekötni, hogy egyetemi docens-e az illető vagy sem, vagy hogy egyáltalán ember-e az olyan, aki álnéven ír be egy fórumba… Bár olvastam a “női részleg” cikkeit is, mégis azt kell mondjam, ezt az oldalt egyetlen szerzőért érdemes látogatni, és az nem más, mint Robert H. Raven. Hajrá Robi!!! :)
    
netBarátnők, 25. 11. 2009 09:48:56 Re: Azénnevem, azénnevem, Kukorica, Kukorica Jáááánosss
Kedves 3in1... Van egy javaslatunk: nem kell terhelnie magát azért, hogy ennyi sok érdemtelen cikken átrágja magát csak azért, hogy eljusson az ön számára egyetlen érdemes férfiszerzőhöz. Keresse fel Robert H.Raven blogját, és akkor egy csapásra a lényeghez juthat! Sok sikert és lelki nyugalmat kívánunk ehhez! a netBarátnők
        
Vancity, 26. 11. 2009 02:37:43 Re: Re: Azénnevem, azénnevem, Kukorica, Kukorica Jáááánosss
Kedves netBarátnők! Én még mindig Vancity vagyok, kár hogy ezt még bizonygatnom kell... Nem értem, miért ez a furcsán kötöszködő hangnem, én úgy érzem eddig teljesen korrektül reagáltam a hozzászólásokhoz. Ha valóban vannak még Robert H. Ravenhez hasonló kaliberű "játékosok" ezen az oldalon, szívesen vennék egy Top 5 listát, mondjuk emailben, nehogy megsértődjön az, aki nincs rajta, csak hogy legyen mihez nyúlni ha esetleg elveszíteném a lelki nyugalmamat. Női szerzők is lehetnek! Előre is köszi! :)
Kata, 25. 11. 2009 10:33:28
Lányok, Fiúk! Szerintem azért merész így eldönteni, hogy a 3 személy ugyanaz, mert mi van ha mégsem, és három különböző személyről van szó! Szerintem nem ugyanazok, és Vancitynek én teljesen igazat adok abban is amit a cikkről írt, és abban is, hogy mindenkinek lehet véleménye és nem szükséges ahhoz írónak lennie. Zenét az is hallgathat aki nem tud zenélni, és mondhatja róla, hogy nem tetszik neki! Vancityvel annyiban nem értek egyet, hogy vannak más írások is itt amik jók, vagy legalábbis nekem tetszenek. Sajnos a kérdéses szerző tényleg lehúzza a színvonalat. Én pl. nem tudom megtalálni a cikkeiben a provokatív elemeket, legtöbbször unalmasak és általánosak. Ha ez most majd mocskolódás szerintetek akkor nincs mit mondanom. Szép, hogy véditek a szerzőtársatokat, de most ebben nincs igazatok. Az meg, hogy a férfiak cikkeit többen olvassák, egy női oldalon szinte természetes kíváncsiság. Az is mond valamit, hogy a másik pasi írásaira mégis beírnak, hogy tetszik és jó. Vagy vannak akik a másik pasit kritizálják de azt eltüntetitek, mert az nem lenne szép tőletek! Szerintem Sándor írhat legfeljebb nem olvassák, vagy ha olvassák és értékelik, akkor ne írjon olyanokat a válaszban amiker írt (most nem jut eszembe mik is voltak pontosan). Remélem ezért a véleményért nem haragszotok meg majd rám!
    
Vancity, 26. 11. 2009 02:42:13 Re:
Köszi, Kata! :)
@


A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25


A változás szele

Póda Csanád

Kiabál. Megütött. Bánt... De szeret!

2012.1.4.    10


„Párkapcsolati” utazásaim

Póda Csanád

Misztériumok a Komárom-Csepel vonalon.

2011.12.22.  2    12


Óvakodj (ezektől) a férfiaktól!

Robert H.Raven

Ezer és ezer történetet hallottam már a szakításról. Majd´ mindegyik sztori azzal kezdődik, hogy a pasi olyan édesnek tűnt eleinte...

2011.7.22.  17    36


Kedves, elviszlek oda...

Robert H.Raven

Nemrégen a combfix harisnyák semmihez sem hasonlítható erejét énekeltem meg. Most a romantikával próbálkozom.

2011.6.27.  15   


A Kate Middleton-leckék

Robert H.Raven

Nemrég hosszabb időt töltöttem kedvenc városomban, és volt időm áttanulmányozni a sajtót az évszázad esküvőjéről.

2011.6.13.  6    20


Vissza a combfixbe!

Robert H.Raven

Mostanában a tévék műsorait figyelve észrevehettük, hogy a fiatal lányok a tetszetős tangáikat lecserélték vitorlavászon méretű csatabugyikra.

2011.5.11.  14    13