Jaj, mit tegyek...


Robert H.Raven  2009.3.30. 19:41

...ha végre gentlemant találtam?! Az első írás arról szólt, hogy mit jelent a férfiak számára a nagy Ő. Most egy kicsit továbbmegyek...

...és más oldalról próbálom elemezni a dolgokat. Azt nem tudom, hogy a nőknek ki lehet a nagy Ő, de azt nagyjából látom, hogy mi az elvárás. Abszolút jogos igény az, hogy a férfiak is tegyenek meg a saját marketingjük érdekében legalább annyit, mint a hölgyek. A baj akkor szokott bekövetkezni, ha egy olyan férfi kerül a képbe, aki megfelel ennek a követelménynek.

Titokban vagy nyíltan minden nő arra vágyik, hogy őt hercegnőként, királynőként kezeljék, és a párja legyen igazi úriember. Viszont amikor ez ritkán, de bekövetkezik, akkor legalább olyan ritkán tudják kezelni a helyzetet.

Például Jane Austen főhőse, Mr. Darcy csak Elizabeth Bennet mellett tud kibontakozni.

Néhány jel arra, hogy egy gentlemannel hozott össze a sors, és pár tanács, hogy a viselkedésével a nő ne ijessze el!

1. A séta. Séta közben a nőknek a férfiak jobb oldalán van a helyük, ezt nagyjából mindenki tudja. Kivétel, ha az úttest mellett a járdán haladunk, mert olyankor az igazi úriember mindig a járda külső oldalán sétál, még akkor is, ha akkor épp a bal oldalára kerül a hölgy. Ennek történelmi okai vannak. A belső oldalon sétáló nő régen a járda fölé nyúló balkonok alá került, így kevésbé volt valószínű, hogy nyakába öntik az emeletről a bili tartalmát. Ma ez már nem annyira releváns, egy-két helytől eltekintve, de ott meg nem sétálunk. Ám meg lehet magyarázni azzal, hogy így a nő védve van az utca forgalmától, és például nem őt fröcskölik le az elhaladó autók.

2. A leülés. Ha például az első randik egyikén egy étterembe megyünk el, akkor sosem ül le a férfi elsőnek. Ha igazán illemtudóan szeretne egy nő viselkedni, akkor viszont nem dobja le magát a székre, hanem odamegy az asztalhoz, egy pillanatra megáll a szék mellett, és azután ül le. Ez nem vonatkozik az ősi skót étteremre, a McDonald’s-ra, és egyéb hasonló helyekre. A széket kihúzni, és úgy leültetni egy hölgyet ma már túl formális, de akár ez is előfordulhat.

3. A szóhasználat. Nem beszél ocsmányul, s a nő se használjon ronda szavakat. Hiába tökéletes a ruha, kellemes a parfüm, van rendben a köröm, de ha úgy beszél, mint egy korcsmáros asszonyság a török hódoltság idején, akkor semmit sem ér az egész pucc! A testi higiénia csak része az összképnek, mellé kell párosítani a mentális higiéniát is!

4. Az esernyő. Az úriembernél bizonyos országokban a jó esernyő elengedhetetlen darabja a fegyvertárnak. Mátészalkán és Tornaalján nem, de akárhogy is nézzük, van egy alapszabály: Soha, soha ne akarja a nő vinni az ernyőt! Azt mindig a férfi viszi, és ha tetszik a férfi, akkor lazán karoljon bele! Mérföldekkel közelebb kerül így a hölgy a célhoz!

5. A hazakísérés. Szintén történelmi hagyomány, meg kell bizonyosodni, hogy a hölgyemény biztonságban hazaérkezett! A férfi számára ez kötelesség, még akkor is, ha csak a barátja. Nekem két hónapja nyomja a lelkemet, hogy kedvenc barátnőmet egy este engedtem egyedül, tömegközlekedve hazamenni, ahelyett, hogy hazavittem volna. És ha már itt tartunk, mi a helyzet, ha autóval visznek haza?! A gentleman, ha tudja, hogy hol lakik a hölgy, és nem néz ki nagyon furán, akkor nem közvetlen az ajtó előtt parkol le, hanem 1-2 percnyi séta távolságában. Ezzel is nyújtja az együtt töltött időt, valamint alkalmat teremt a randevú romantikus lezárására, ami a klasszikus hazakísérés. Tehát, ilyenkor ne kiabáljon, hogy épp volt egy parkolóhely az ajtaja előtt! Ha nincs lehetőség erre a rövid sétára, akkor a megérkezés után ne ugorjon ki a nő azonnal az autóból, mert a férfi bizonyos, hogy valami rövid beszélgetést kezdeményezni fog. Vagy hosszút, és az szerencse..., de ez már az ő döntése, amit a férfinak el kell fogadnia!

6. A mobiltelefon. Ha a férfi a randin telefonál, akkor tessék kétkedni a stílusában! Ennek a folyománya, hogy egy nő se telefonáljon, se ne esemesezzen! A mobilcégek javarészt a nők miatt realizálnak extra profitot, de gondoljunk arra, hogy mi annyira fontos, ami nem tűr halasztást? Tizenöt évvel ezelőtt még nem volt mobiltelefon, és csak másnap délután tudtuk meg, hogy a barátnőnk macskája felköhögött valamit, mégsem omlott össze a világ.

Jut eszembe... a következő pont!

7. Macska, hörcsög. Csak említés szintjén. A férfi nem fog félbeszakítani, de a macska-, és a hörcsögimádókból lesznek örök szinglik! No more comment!

8. A zakó. A hölgy kicsípte magát a randi előtt, igyekezett jelentős bőrfelületet megmutatni magából, de közben hidegre fordul az idő. A gentleman törvényszerűen felajánlja a zakóját, pulóverét. Egyszer elhárítható, de másodikra el kell fogadni! Ez a jelenet intimitást teremt.

9. A társaság. Ha a férfi bevezet a társaságába egy nőt, akkor be kell őt mutatnia a többieknek. Nem csak a nevet, hanem a státuszt is. Itt lehet férfiként frappírozni, de ha azt választja, hogy „Íme Izéke, a reménybeli leendő csajom”, akkor a hölgynek azonnal jusson eszébe, hogy nem jóval hozta össze a sors. Ezenkívül a férfi a társaságban sosem hagyhatja magára hosszú időre, de ez fordítva is érvényes. Megfigyeltem, hogy egy társaságban az emberek simán hátat fordítanak a partnerüknek. EEEH! Rossz! Az is, ha velünk teszik, az is ha mi tesszük másokkal!

Ennyi!

A tizediket szándékosan nem írtam le, mert az azt mutatná, hogy az összes jelet felsoroltam, márpedig ez nem igaz. A kínaiak is vigyáznak arra, hogy kerek számot sose jelenítsenek meg, mert a tökéletességre csak törekedni lehet, de elérni soha!Hozzászólások

Macs, 31. 03. 2009 10:54:29 Mi a gond?
Mi a baj a macskával? Szerintem az egy jó téma! Ha egy pasi nem szereti a macskát akkor nálam szóba sem jöhet!
Macs, 31. 03. 2009 10:55:46
Úgy értem, hogy jó beszédtéma, mert lehet beszélni az állatokról!
??, 31. 03. 2009 12:07:21
Macs, gondolom ezért vagy még szingli, nem? :-)
    
Bori, 31. 03. 2009 12:46:26 Re:
kedves ??, mi a baj a szinglikkel? neked talán fáj? vannak házaspárok, akiket macskák és kutyák hada vesz körül és azokat jobban szeretik mint drága "párjukat". na papoljunk még erről... a szingli is ember, aki végre meri azt dönteni amit akar. esetleg még azt is hogy nem megy férjhez vagy nem nősül meg... micsoda égbekiáltó bűn, mi? Egy Nem Szingli
??, 31. 03. 2009 13:02:05
Semmi baj a szinglikkel! sőt, szeretem a szingli csajokat! Könyyebb őket megkapni! :-) Ja, én pasi vagyok!
    
Bori, 31. 03. 2009 17:10:13 Re:
melyikeket "?" akik egyedül sétálnak a stabil placcaikon? azokat a szingliket másként hívják, nem tudtad?
J, 31. 03. 2009 19:15:54 Hol vagytok?
Nos, nem akarok nagyképű lenni, de én ismerem ezen illemszabályokat csak azon férfiak vannak kevesen akik így gondolnak el egy randevút.
Adrienn, 01. 04. 2009 10:10:54 Randi
Szerintem a pasik azért nem ilyenek, mert sok nő kinevetné őket, meg lenézné őket. Például el tudom képzelni, hogy egy olyan nő aki nem ismeri például a hazakísérés szabályát az bénának tartja a pasit ha parkol le az ajtó előtt. Van azért ebbe részünk nekünk is na! :-)
RadioGaGa, 01. 04. 2009 10:59:11
Hol lehet olvasni az összes kommentwet? Valaki tud segíteni? Kösz!
Tünde, 01. 04. 2009 12:20:39 Jó :-)
tetszik, jöhet még! :-)
Andicska, 03. 04. 2009 09:41:13
Jó a cikk, nekem tetszik! De mi a helyzet a gentelmenséggel, ha csak barátja az ember lányának az illető? Akkor is érvényes. Mindenki csak kérdezi, hogy lehet-e kérdezni, de én most megteszem: Létezik-e barátság férfi és nő között?
Pandi, 05. 04. 2009 15:55:36
Andicska, létezik barátság férfi és nő között:) Én vagyok rá az élő példa pl:) Egyébbként a cikk jó:) Bár vannak dolgok, amit nem annyira várok el. Pl a pasi ne jöjjön értem első talin, hanem külön külön menyjünk és talizzunk pl kávézóban:) a többi randi az más..:)
Bocsi, 05. 04. 2009 20:00:58
Pandi, helyesen menjünk.
    
Monitor, 21. 04. 2009 23:46:08 Re:
Kedves Andicska, ez a sok előnye mellett a hátránya is a netnek -- ha tudnád, kicsoda is Pandi, nem javítottad volna ki e kis bakit... Panditól csoda az írás, nagy csoda! Csak, hogy tudd. Teljesen egészséges emberek is írnak gyatra helyesírással. Üdv. M., akit az a megtiszteltetés ért, hogy Pandi barátja lehet
Pandi, 22. 06. 2009 15:21:03
:))) Kedves M. köszönöm! :)) Mellesleg tényleg rosszul írtam:) Kijavítottak, megjegyeztem:) Az ember folyamatosan tanul..:) Egyébbként így utólag megjegyzem, hogy volt egy randevúm, ahol a srác betartott a leírtakból mindent:) Szóval, vannak még olyanok, akik betartják:) S őszintén bevallom, hogy ezt díjazom:)
@


Kapcsolódó cikkek

Néha értelem, és sok érzelem

Robert H.Raven

Nemrég a kedvenc kávézómba ücsörögtem egy lusta, délutáni olvasgatás alkalmával.

2009.7.9.  14    1


Null-null, az idegen téma

Robert H.Raven

Elnézést, hogy egy nőknek szóló szekcióban ezzel a témával állok elő, de a téma kikerülhetetlen...

2009.6.21.  7   


A férfi félelmei

Robert H.Raven

Eddig a nőkről írtam, de most nézzünk át kicsit a férfiak oldalára!

2009.6.2.  16    2


Női balfogás, reglap a neved!

Robert H.Raven

Ha már az internetes társkeresésnél tartottam a múlt héten, hadd folytassam is azzal!

2009.5.13.  13   


Női naivság, internetre fel!

Robert H.Raven

Állítólag az illuzionisták nem különösebben ügyes emberek. Viszont egy dologban nagyon jók, és erre épül a sikerük is.

2009.5.5.  10   


Az exeket elfelejtik, ugye?

Robert H.Raven

Amikor az egyik lakásból egy másikba költözünk, akkor nagyon figyelmesen kell eljárnunk.

2009.4.25.  14   

A rovat további cikkei

Fitneszbe megyünk!

Angyal Sándor

Na, nem én! De manapság divat fizetni azért, hogy drága tornagépekkel eddzük a testünket.

2013.11.14.  2   


Szőke nő az ülés mélyén

Angyal Sándor

Nem, nem egy Almodóvar-filmről lesz szó, hanem a színtiszta valóság nagy autókról és szőke sofőrökről...

2013.9.25.  2    17


A nők többet vásárolnak

Angyal Sándor

A cím megtévesztő, vagyis szerintem nem teljesen igaz.

2013.6.4.  4    13


Mitől félnek a férfiak?

Faar Ida

Rendíthetetlenek, erősek, kitartóak, bátrak, sebezhetetlenek, ilyen és ehhez hasonló jelzőket használunk, ha a férfiakat akarjuk jellemezni.

2013.2.22.    8


Anyasági időhajsza

Szilvási Krisztián

A férjezett családos anyák hétköznapjai – férfiszemmel.

2012.10.25.  3   


Nincs barátság szex nélkül?

Szilvási Krisztián

Mármint férfi és nő között természetesen.

2012.10.12.    25