Anna karácsonya


Fülöp Éva  2007.1.4. 12:59

Anna vagyok, újévkor lettem két és fél éves. Anyáék nemrég megígérték: ha jó leszek, eljön hozzánk a Mikulás és a Jézuska és hoznak ajándékot is nekem.

Egyik este kiraktuk a megtisztított csizmácskámat az ajtó elé, és anya azt mondta, meg kell várni, amíg a Mikulás bácsi erre jár és beleteszi a csomagot a csizmámba. Egyszercsak csengetést hallottunk és én megijedtem, de anyával együtt megnéztük, ki csengetett. Miután kinyitottunk az ajtót, láttuk, hogy már itt járt a Mikulás és kaptam csomagot is tőle! De a Mikulást sehol sem láttam. Anya azt mondta, hogy ma este a Mikulásnak nagyon sok dolga van és biztosan sietett, hogy a többi jó gyereknek is elvigye az ajándékot.

Aztán pár nap múlva mégis találkoztam vele. Anyával elmentünk egy helyre és ott vártuk, hogy végre megérkezzen a Mikulás. Sok gyerek volt ott és mindenki őt várta. Egy néni megkérdezte tőlünk, hogyan csalogassuk ide a Mikulást, hogyan hívjuk el hozzánk? Mondtam neki, hogy itt van a barbis mobilom, majd én felhívom! Mindenkinek tetszett az ötletem, mert mindenki nevetett és anya azt mondta, hogy csak hívjam nyugodtan. Egy kis idő után tényleg eljött és mindenkinek szép csomagokat osztogatott. Megkértem anyát, hogy menjen oda az enyémért, de egyedül nem ment, muszáj volt nekem is vele mennem. Közelről nem is volt olyan félelmetes az a Mikulás bácsi.

Mikor aztán elment, anya mondta, hogy néhány nap múlva eljön a Jézuska, aki karácsonyfát hoz nekünk. Egyik reggel felébredtem, és tényleg! Ott volt a szobában a szép, fényesen világító karácsonyfa! Nagyon tetszett, örültem neki. És amikor délután felébredtem, ott volt sok-sok ajándékcsomag is a fa alatt. Mind kibontottam és a legnagyobb csomagban benne volt az a baba, amit a Jézuskától kértem. Apa segített kivenni a babát a dobozból, és én megköszöntem a Jézuskának a szép ajándékokat. És ahová mentünk, a Jézuska mindenhol hagyott nekem még egy kicsi ajándékot – a nagyi karácsonyfája alatt és a nagymama fája alatt is.

A Jézuskát nem láttam, pedig jártunk anyával és apával ide-oda, autóztunk és néztünk ki az ablakon, hátha meglátjuk. Apa azt mondta, majd jovőre is eljön hozzánk, addig várnunk kell és jónak kell lenni, mert a Mikulás és a Jézuska mindent lát és hall.

Boldog új évet kíván mindenkinek!

AnnaHozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Változások Anna életében

Fülöp Éva

Nagylány vagyok, mert két és fél éves leszek nemsokára. Már nincs cumim se, és pelenkám sincs, csak amikor aludni megyek.

2006.11.19.   


Egy nap Anna szemével

Fülöp Éva

Hajnalban arra ébredek, hogy üresen kong a pocakom. Kikukucskálok a kiságy rácsain és látom, anya alszik, még nem vette észre, hogy fent vagyok.

2006.1.16.  4   

A rovat további cikkei

Mit (nem) tanult a nagyi az iskolában

Jády Mónika

Unokaöcsém, Balázs augusztus utolsó napján lett hatéves. Kiskora óta gyűjtöm a mondásait. Íme, a legújabbak:

2009.11.12.   


Óvodában jártam

Szabó Sylvia

Szeptembertől óvodás az unokaöcsém.

2009.11.3.   


Apa és lánya

Vég Erzsébet

Lilla imádja az apukáját. Napjában többször is megkérdezi, hol van...

2009.5.24.   


Távolságok

Vég Erzsébet

Melyek leküzdése nem okoz semmi gondot egy kisgyerek számára.

2009.5.9.   


Fekete leves Balázs-módra

Jády Mónika

Unokaöcsém, Balázs ötéves múlt. Pici kora óta gyűjtöm a mondásait. Még mindig hallok tőle olyan kifejezéseket, amelyeken jókat derülök.

2009.3.31.   


Nem a Jézuska hozta

Jády Mónika

Unokaöcsém, Balázs, ötéves múlt. Pici korától gyűjtöm a mondásait. Íme, a legfrissebbek:

2008.12.29.   


Felvilágosítás

Puha Andrea

A kisgyerekek rendkívül tanulékonyak, merészek, szókimondók.

2008.12.6.   


Néni az a bácsi?

Nagy Erika

A gyerekszáj ellen nincs orvosság. Még szerencse. Néha tudnak olyat mondani, amitől le kell, hogy üljünk, különben…

2008.12.3.   


A pók

Vég Erzsébet

Az utóbbi napok nagyon szép őszi időjárása többször az udvarra csábított bennünket.

2008.10.28.   


„Aúúú, hol?”

Vég Erzsébet

Mindkét gyermekünk nagyon bújós, igényli a testi közelséget, a simogatást, a puszikat.

2008.10.17.