Higgyünk magunkban!


Jády Mónika  2011.5.18. 4:41

Azok közé tartozom, akik azt vallják: az embernek igenis van hatodik érzéke.

Sokakat ismerek, akik ugyanezt gondolják -- nőket és férfiakat egyaránt, bár az intuíciót általában inkább női dolognak tartják. Nemrég egy cikkben azt olvastam, hogy azok a nők, akik azzal fordulnak magánnyomozóhoz: erősítse meg, tényleg szeretője van férjüknek, sohasem tévednek, csalhatatlan a megérzésük. Persze, mondhatnánk azt is, hogy nem olyan nehéz ilyesmit kiszagolni, hiszen egy csomó dolog utalhat rá. Ám például egy áruházi detektív is azt nyilatkozta egy interjúban, hogy a hatodik érzéke megsúgja, kit kell megfigyelni -- és szinte minden esetben tényleg az próbál elemelni valamit, akit ő kitippel. Igaz, itt is sokat segít a jó megfigyelőkészség. Viszont vannak olyan esetek is, amikor a megérzésnek köszönhető sikert nem lehet mással magyarázni.


Abban viszont nem nagyon hiszek, hogy vannak olyanok, akik képesek előre látni mások sorsát. Talán tényleg vannak tisztánlátók, de csak kevesen -- nem pedig annyian, ahányan jóslással, jövendőmondással keresnek pénzt. Sokan nem hallják meg belső hangjukat, vagy ha meghallják, nem akarnak hinni neki, és inkább másoktól várják a megoldást. Akinek van élettapasztalata, beleérző képessége, jó megfigyelő és emberismerő, nagyjából ki tudja találni, milyen jellemvonásaink vannak, milyen élethelyzetben vagyunk, milyen problémánk lehet, majd pozitív változásokat is kilátásba helyez, mert azt kellemes hallani. (Figyeljük csak meg, hogy a kártyavető először a sötétben tapogatózik, és sokat kérdez... Legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom minden esetben, amikor évekkel ezelőtt egy riportsorozat kapcsán jósnőknél jártam.) Aztán várjuk a csodát -- ahelyett, hogy magunk tennénk valamit.

Persze, előfordul, amikor mások segítségére, támogatására szorulunk, és jó, ha van valaki -- egy kívülálló, aki objektívebben látja a helyzetet, mint egy családtag vagy barát --, aki tanácsot ad, vagy megerősíti, amit megérzésünk is súg. A pszichológusok, életvezetési tanácsadók -- akikhez azért érdemesebb fordulni, mint a jósokhoz, mert amellett, hogy önvizsgálatra tanítanak, különféle módszerekkel és technikákkal rávezetnek bennünket problémánk megoldására, és felvázolják, melyik út hová vezet -- sok esetben tapasztalják, hogy kliensük tudat alatt tisztában van azzal, mit kell lépnie, viszont fél meghozni és kivitelezni a döntést. (Ezért népszerűek azok a jósok, akik nem kérik számon, mit teszünk azért, hogy jobb jövő álljon előttünk, hanem egyszerűen előrejeleznek egy új párkapcsolatot, munkahelyi előrelépést, pénznyereményt, miegymást.)

Hagyatkozzunk gyakrabban megérzéseinkre! Rengeteg tapasztalat mutatja, hogy sok esetben a legjobb tanácsadó.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Vicces oldal

Csepy Enikő

A hatodik érzék egyfajta belső késztetés, mely pont azokban a pillanatokban támad fel bennünk, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.

2011.6.22.   


Hatodik érzék és intuíció

Cseh Gizella

Valóban létezik az emberben a belső hang, az intuíció, amely segít a helyes irányba terelni a szertefutó gondolatokat…?

2011.6.17.    6


„Hatodik érzék” és hatodik érzék

Cseh Gizella

Az ún. hatodik érzék, a propriorecepció, tudományosan igazolt jelenség, mindemellett szervezetünk igen fontos tulajdonsága.

2011.6.13.    6


Vetület

Madarász Ildikó

Május vége. Péntek, kicsit a harangszó után. Bodzaillat, pipacsvirágzás, érő cseresznye, melegedő Balaton.

2011.6.10.   


Minden irány jó!

Wolner Annamária

Amikor megszólal az a bizonyos belső hang...

2011.6.7.    5


Belső hang

Kabók Zita

Több ismerősömmel is megtörtént, hogy nem hallgattak arra a bizonyos belső hangra, hiába érezték: nem a helyes úton járnak.

2011.6.1.    2

A rovat további cikkei

Érzékek érzéke

Nagy Erika

A hatodik érzéke azt súgta, „Ne bízz benne, becsap, átver, amit látsz, az csak álca!”

2011.5.30.   


Csónak

Puha Andrea

Csend. Tompa bizsergés. Vakít a nap. Összehúzom a szemöldököm.

2011.5.23.    19


Meghallani, mit mond

Dráfi Emese

Most merre menjek? – kérdeztem magamtól, amikor a fővárosban nagyon gyorsan el kellett döntenem, merre tartsak.

2011.5.13.