Meghallani, mit mond


Dráfi Emese  2011.5.13. 4:13

Most merre menjek? – kérdeztem magamtól, amikor a fővárosban nagyon gyorsan el kellett döntenem, merre tartsak.

Egyenesen vagy balra folyassam utam az autóval, hogy célba érjek? Egy kis utcát kellett megtalálnom, ahol már egyszer jártam. Menj balra, suhant át egy gondolat a fejemben, de én úgy emlékeztem, hogy az egyenes út a jó, így fittyet hányva erre a „hangra” egyenesen mentem tovább. Aki vezetett már Budapesten autót tudja, nem lehet totojázni! Gyorsan kell dönteni és cselekedni.

Mentem hát egyenesen, ami a lehető legrosszabb megoldás volt, mivel belegabalyodtam a sok egyirányú utcába. Mikor már szédültem az egésztől, és az agyamra ment a tekergés, úgy döntöttem visszamegyek oda, ahonnan elindultam. És hallgatva végre arra bizonyos belső hangra, lefordulok balra. Így is lett. És lám, perceken belül célhoz értem!

Ez csak egy példám a sok közül. Szerintem mindenkivel történnek hasonló esetek, naponta, csak nem figyel rá. Az a gond, hogy mi, emberek, itt a Földön teljesen belefeledkezünk a fizikai világunkba, és nem látunk tovább az orrunknál. Miért nem vesszük még mindig figyelembe, hogy mi nem csak egy test, egy hústömeg vagyunk, biológiai funkciókkal? Csodálatosak és tökéletesek vagyunk, mert van lelkünk és szellemünk is. Ez az igazság. Ebben persze lehet hinni vagy nem hinni – mindenkinek a szuverén joga.

Intuíció, megérzés, belső hang, hatodik érzék, mind-mind ugyanaz. Ez pedig nem függ attól, férfiak vagyunk-e vagy nők. Mindenki, aki úgy dönt, lejön a Földre, hogy megtapasztalja az élet savát-borsát, kivétel nélkül rendelkezik ezzel a képességgel. Bennünk van. Csak nem vesszük figyelembe. Pedig ez segítség, ami részünkre megadatott. Úgy veszem észre, sokkal de sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lennénk, és lehet boldogabbak is, ha végre hallgatnánk rá.

Régen az ember annyira, de annyira bölcs volt! Együtt élt a természettel, tiszteletben tartotta a természetfeletti erőket, pontosan tudta mi miért történik, pedig nem végzett egyetemet, különböző agytágító iskolákat, ahol megmondják nekünk, mit csináljunk. Pontosan tudta, felismerte és elfogadta az intuícióit, nem rohangált fejetlenül a világban, nem bámulta kómásan a tévének álcázott dilidobozt, nem voltak fölösleges igényei, és hagyott időt magának a pihenésre, az elcsendesedésre. Munka után kiült a kis garádicsára, vagy a vízpartra, rétre, kiment az erdőbe és csöndben volt. CSÖNDBEN! Közben mindent hallott. Ahogy a madarak beszélnek, ahogy a fák susognak, a vizek csobognak. És meghallotta az intuíciót, a belső hangot is. Fantasztikus, nem?

Nekünk is ezt kéne tennünk. Rohanó, őrült világunkban hagyni kellene időt saját magunkra is. Meg kéne ismerni és felfedezni újra igazi valónkat, a lelkünket! Vajon neki mik az igényei, beszélgetni kéne vele, és főleg meghallani, mit mondd nekünk, mit üzen, mert ő a mi belső hangunk. Bizony!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Vicces oldal

Csepy Enikő

A hatodik érzék egyfajta belső késztetés, mely pont azokban a pillanatokban támad fel bennünk, amikor a legnagyobb szükségünk van rá.

2011.6.22.   


Hatodik érzék és intuíció

Cseh Gizella

Valóban létezik az emberben a belső hang, az intuíció, amely segít a helyes irányba terelni a szertefutó gondolatokat…?

2011.6.17.    6


„Hatodik érzék” és hatodik érzék

Cseh Gizella

Az ún. hatodik érzék, a propriorecepció, tudományosan igazolt jelenség, mindemellett szervezetünk igen fontos tulajdonsága.

2011.6.13.    6


Vetület

Madarász Ildikó

Május vége. Péntek, kicsit a harangszó után. Bodzaillat, pipacsvirágzás, érő cseresznye, melegedő Balaton.

2011.6.10.   


Minden irány jó!

Wolner Annamária

Amikor megszólal az a bizonyos belső hang...

2011.6.7.    5


Belső hang

Kabók Zita

Több ismerősömmel is megtörtént, hogy nem hallgattak arra a bizonyos belső hangra, hiába érezték: nem a helyes úton járnak.

2011.6.1.    2

A rovat további cikkei

Érzékek érzéke

Nagy Erika

A hatodik érzéke azt súgta, „Ne bízz benne, becsap, átver, amit látsz, az csak álca!”

2011.5.30.   


Csónak

Puha Andrea

Csend. Tompa bizsergés. Vakít a nap. Összehúzom a szemöldököm.

2011.5.23.    19


Higgyünk magunkban!

Jády Mónika

Azok közé tartozom, akik azt vallják: az embernek igenis van hatodik érzéke.

2011.5.18.