3 ok, amiért a festékpatron beszárad


  2020.6.29. 13:21

Jó dolog, ha van otthon számítógépünk és az még csodásabb, ha nyomtatót is tudunk vásárolni.

Nyomtatóra több ok miatt is szükségünk lehet otthonra. Vannak, akik azért nem nélkülözhetik a nyomtatót, mert otthon dolgoznak és napi szinten nyomtatnak. Mások a hobbijuk miatt használnak rendszeresen nyomtatót és valaki csak ritkán használja ezt az irodai eszközt. A leggyakrabban éppen ezért szárad be leginkább a festékpatron. Más okai is lehetnek annak, ha a szinte még alig használt festékpatron beszárad.


1. A nyomtatót csak ritkán használjuk

Az egyik leggyakoribb ok tehát, ha a festékpatron beszárad, hogy csak nagyon ritkán használjuk. A tintapatronok – amennyiben megbízható helyről vásároltuk azokat –, akár több évig is kitarthatnak, ha rendszeresen ugyan, de egyszerre mindig csak keveset nyomtatunk.
A tintapatront, pontosabban a nyomtatót, heti egy alkalommal mindenképpen használjuk annak érdekében, hogy ne száradjon be a kazettában lévő tinta. Ellenkező esetben, a tinta leül a patron aljára és beleszárad. Nem szükséges azonban mindig sokat nyomtatni, ha ez az egyik leggyakrabban előforduló problémánk. Elegendő csak néhány sort kinyomtatni, így elkerülhetjük mind a festék, mind a papír pazarlását.

2. A nem megfelelő tárolás is ok lehet

Előfordulhat, hogy nagyon kedvező áron tudjuk beszerezni a festékpatront, a tonert, ezért egyszerre többet is vásárolunk. Viszont nem szoktunk sokat nyomtatni, így a nyomtatóba helyezett patronból csak kevés fogy, viszont ezen kívül még több, teli patronunk is van otthon. Ilyenkor azonban érhet bennünket kellemetlen meglepetés, hiszen a patron könnyen beszáradhat.
Milyen okai lehetnek ennek? Ha nem sötét helyen tároljuk a festékpatront. De beszáradhat akkor is, ha túl magas, vagy túl alacsony hőmérséklet van abban a helyiségben, ahol a festékpatront tartjuk.

3. A patronok újratöltése otthon

Van, aki nem olyan tonert vásárol, amelyet első alkalommal a nyomtatóhoz adtak, azonban ez nagy hiba, hiszen ezek az otthon újratöltött tonerek is gyakran beszáradnak. A festékpatronban légbuborékok keletkeznek, és ez oka lehet annak, hogy a patronban lévő festék tönkremegy. A TonerPartnernél kiváló minőségű tonert és festékpatront vásárolhatsz. Ilyen a Canon 545 546 XL multipack. Erre a saját márkás prémium fekete és színes festékkazettára a TonerPartner élethosszig tartó garanciát is vállal. A festékkazetta vásárlásával hűségpontra is szert lehet tenni, amit a következő vásárlásnál kedvezményre lehetséges váltani.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Látássérültek rehabilitációja

Sajtóhír

Lezárult a látássérültek elemi rehabilitációjára kiírt pályázatok elbírálása, a kormány 600 millió forinttal támogatja a szolgáltatást.

2024.4.29.  1   


Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.