A történelem legnagyobb kaszinórablásai


PR-cikk  2023.5.9. 19:46

Mivel a kaszinókban sok pénz van, könnyen a tolvajok célpontjaivá válnak.

A körülöttünk leginkább kirabolt épületek listáján mindig vannak olyan helyek, ahol nagyon nagy mennyiségű készpénz van. Nyilvánvaló, hogy ezeket az összegeket csak bankszámlákon, széfekben vagy kaszinókban lehet tárolni. És mivel a kaszinókban sok pénz van, a tolvajok célpontjaivá válnak.

Számos módja van annak, hogy valaki sok pénzzel kisétáljon egy kaszinóból, de a mai technológia nem ad sok esélyt arra, hogy büntetés nélkül meg is szökjön. A kaszinoonline.net oldalát böngészve megismerhető rengeteg legálisan működő online kaszinó, de azt tanácsoljuk, hogy továbbra is csak szórakozásból játssz, elkerülve az alábbi listára való felkerülést.

5 kaszinórablás, amelyek végleg bevonultak a kaszinó történelmébe

1. Stardust - Las Vegas 1992

Képzeld el, hogy besétálsz a kaszinóba, és csak annyit teszel, hogy a szokásos módon megnézed a futball állását. Hirtelen egy nagyon veszélyes környezetben ébredsz fel, amikor egy tolvajcsapat lép be. Az ilyen lopásokat általában a hollywoodi filmekben láthatjuk, de a Stardust 1992-es lopása egyáltalán nem felel meg az általunk leírt szabványoknak.
Először is ennek a lopásnak az ügye még most sincs megoldva. A rablást egy ember, Bill Brennan hajtotta végre 1992 szeptemberében, amikor sikerült 500 000 dolláros összeget a kezébe venni úgy, hogy ellopta a kaszinó pénztárosától. Már több mint 30 év telt el a lopás óta, de a tolvajt azóta sem találták meg.

2. Bellagio - Las Vegas, 2010

Ha ki akarsz rabolni egy kaszinót, érdemes Las Vegasba menned, ahol a világ legnagyobb kaszinói vannak. A Bellagio egy nagyon jól ismert kaszinó, amely az idők során egyre nagyobb hírnevet szerzett. A 2010-es bellagiói rablás 1,5 millió dollárt ért, de a tolvaj nem élvezhette a nyereményét.
Miért? Sajnos Anthony Carleónak sikerült ellopnia 1,5 millió dollárt, ami a póker zsetonok értéke. Az volt a szándéka, hogy kicseréli a kaszinó pénztáránál, de ezt nem tudta megtenni, mivel a kaszinóban minden zsetont nyomon követnek. Anthony elkövette azt a hibát, hogy online próbálta eladni, és elkapták a hatóságok.

3. Ritz - London, 2004

Ezúttal egy okos lopással nézünk szembe, okos tolvajokkal karöltve. Egy cspat belépet a Ritzbe, és rulettet kezdtek játszani. A trükkjük a mobiltelefonokban volt, ahová néhány lézert szereltek fel, amelyek átvizsgálták a rulettet, és egy számítógépes programon keresztül megjósolhatták, mi lesz az eredmény.
48 óra alatt több mint 1,3 millió fontot nyertek. Bár elkapták és bíróság elé állították, de mivel nem csaltak és nem loptak szabadon engedték őket, és élvezhették a nyereményüket.

4. Circus Circus - Vegas, 1993

Ezt a rablást egy nő irányította, és a kaszinóban keletkezett kár 2,5 millió dollár volt. Heather Tallchief volt a sofőrje annak a páncélautónak, amely a pénzt a biztonságos helyre szállította, de gy nap úgy döntött, hogy nem viszi el a pénzt a szokásos helyre.
Miután 12 évig nem tudták elkapni, feladta magát. Barátja állítólag lopás elkövetésére kényszerítette, majd magára hagyta születendő gyermekével.

5. Crown Casino - Melbourne, 2013

A legtitokzatosabb lopási kísérlet egy olyan játékosé, akinek még a nevét sem tudjuk. Csak annyi, hogy ez a játékos a megfigyelőrendszert használta, hogy más játékosok kártyáiba nézzen. Minimum két ember kellett ahhoz, hogy részt vegyen rablásban, valakinek kezelnie kellett a kamerákat, amit továbbítania kellett az asztalnál ülőnek.
Miután ez a személy továbbra is nyert a VIP asztaloknál, a kaszinó úgy döntött, hogy korlátozza a kaszinóba való belépését, de nem tudták rákényszeríteni a pénz visszaadására. Több mint 32 millió dollárt sikerült keresnie, a kaszinó csapata még mindig nem tudja, hogyan történt a hackelés.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.   


Harmadik generációs fűtőfilm

Mi az a harmadik generációs fűtőfilm és melyek az előnyei? Utánajártunk a kérdésnek.

2023.5.24.   


A világ legjobb pókerjátékosai

PR-cikk

A pókert egyesek szerencsejátéknak tekintik, mások az elme és mindenekelőtt az idegek játékának tartják.

2023.5.9.   


Nyugdíj-előtakarékossági formák

Milyen szempontok szerint érdemes választanunk? Az alábbiakban ezt részletezzük.

2023.4.16.   


Öltözködési szabályok

PR-cikk

Mit kell viselni egy magyar kaszinóban? Egyáltalán létezik rá valamiféle etikett, hogy miben illik belépni?

2023.4.12.   


Tanácsok nyárigumi-vásárláshoz

Manapság rengeteg a női sofőr és autótulajdonos, és köztük azért bőven akad olyan, akinek a nyári gumivásárlás sem okoz gondot.

2023.3.6.   


Rattan bútorok

Rattan bútorok: a modern stílusú időtlen klasszikus

2023.2.8.   


Fények vakondja – irodalmi pályázat

Zana Anita

Immár 12. alkalommal hirdették meg a „Fények vakondja” elnevezésű pályázatot.

2023.1.30.   


Biztonságos családi autók

Biztonságos családi autók az anyukák igénye szerint.

2023.1.23.