A történelem legnagyobb kaszinórablásai


PR-cikk  2023.5.9. 19:46

Mivel a kaszinókban sok pénz van, könnyen a tolvajok célpontjaivá válnak.

A körülöttünk leginkább kirabolt épületek listáján mindig vannak olyan helyek, ahol nagyon nagy mennyiségű készpénz van. Nyilvánvaló, hogy ezeket az összegeket csak bankszámlákon, széfekben vagy kaszinókban lehet tárolni. És mivel a kaszinókban sok pénz van, a tolvajok célpontjaivá válnak.

Számos módja van annak, hogy valaki sok pénzzel kisétáljon egy kaszinóból, de a mai technológia nem ad sok esélyt arra, hogy büntetés nélkül meg is szökjön. A kaszinoonline.net oldalát böngészve megismerhető rengeteg legálisan működő online kaszinó, de azt tanácsoljuk, hogy továbbra is csak szórakozásból játssz, elkerülve az alábbi listára való felkerülést.

5 kaszinórablás, amelyek végleg bevonultak a kaszinó történelmébe

1. Stardust - Las Vegas 1992

Képzeld el, hogy besétálsz a kaszinóba, és csak annyit teszel, hogy a szokásos módon megnézed a futball állását. Hirtelen egy nagyon veszélyes környezetben ébredsz fel, amikor egy tolvajcsapat lép be. Az ilyen lopásokat általában a hollywoodi filmekben láthatjuk, de a Stardust 1992-es lopása egyáltalán nem felel meg az általunk leírt szabványoknak.
Először is ennek a lopásnak az ügye még most sincs megoldva. A rablást egy ember, Bill Brennan hajtotta végre 1992 szeptemberében, amikor sikerült 500 000 dolláros összeget a kezébe venni úgy, hogy ellopta a kaszinó pénztárosától. Már több mint 30 év telt el a lopás óta, de a tolvajt azóta sem találták meg.

2. Bellagio - Las Vegas, 2010

Ha ki akarsz rabolni egy kaszinót, érdemes Las Vegasba menned, ahol a világ legnagyobb kaszinói vannak. A Bellagio egy nagyon jól ismert kaszinó, amely az idők során egyre nagyobb hírnevet szerzett. A 2010-es bellagiói rablás 1,5 millió dollárt ért, de a tolvaj nem élvezhette a nyereményét.
Miért? Sajnos Anthony Carleónak sikerült ellopnia 1,5 millió dollárt, ami a póker zsetonok értéke. Az volt a szándéka, hogy kicseréli a kaszinó pénztáránál, de ezt nem tudta megtenni, mivel a kaszinóban minden zsetont nyomon követnek. Anthony elkövette azt a hibát, hogy online próbálta eladni, és elkapták a hatóságok.

3. Ritz - London, 2004

Ezúttal egy okos lopással nézünk szembe, okos tolvajokkal karöltve. Egy cspat belépet a Ritzbe, és rulettet kezdtek játszani. A trükkjük a mobiltelefonokban volt, ahová néhány lézert szereltek fel, amelyek átvizsgálták a rulettet, és egy számítógépes programon keresztül megjósolhatták, mi lesz az eredmény.
48 óra alatt több mint 1,3 millió fontot nyertek. Bár elkapták és bíróság elé állították, de mivel nem csaltak és nem loptak szabadon engedték őket, és élvezhették a nyereményüket.

4. Circus Circus - Vegas, 1993

Ezt a rablást egy nő irányította, és a kaszinóban keletkezett kár 2,5 millió dollár volt. Heather Tallchief volt a sofőrje annak a páncélautónak, amely a pénzt a biztonságos helyre szállította, de gy nap úgy döntött, hogy nem viszi el a pénzt a szokásos helyre.
Miután 12 évig nem tudták elkapni, feladta magát. Barátja állítólag lopás elkövetésére kényszerítette, majd magára hagyta születendő gyermekével.

5. Crown Casino - Melbourne, 2013

A legtitokzatosabb lopási kísérlet egy olyan játékosé, akinek még a nevét sem tudjuk. Csak annyi, hogy ez a játékos a megfigyelőrendszert használta, hogy más játékosok kártyáiba nézzen. Minimum két ember kellett ahhoz, hogy részt vegyen rablásban, valakinek kezelnie kellett a kamerákat, amit továbbítania kellett az asztalnál ülőnek.
Miután ez a személy továbbra is nyert a VIP asztaloknál, a kaszinó úgy döntött, hogy korlátozza a kaszinóba való belépését, de nem tudták rákényszeríteni a pénz visszaadására. Több mint 32 millió dollárt sikerült keresnie, a kaszinó csapata még mindig nem tudja, hogyan történt a hackelés.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.