A zenélés 3 előnye


PR-cikk  2023.6.30. 6:31

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?


A zenélés 3 előnye, amiről eddig nem tudtál!

Sokak csak hobbiszinten zenélnek, de kevesen ismerik az előnyét. A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Cikkünkben három olyan előnyével ismertetünk meg, amely meggyőz majd arról, hogy érdemes ezzel foglalkozni.Csökkenti a stresszt és támogatja mentális egészségedet

Az egyik legmeghatározóbb előnye a stressz csökkentése és a mentális egészség támogatása. Mivel agyunk aktívan vesz részt a hangok feldolgozásában, valamint a mozgás koordinálásában, ezért a szorongás és a stressz leküzdésében segítségedre lesz. A tested endorfint termel, ezáltal boldogságérzet tölt majd el és segít a megnyugvásban. Zenélés közben kifejezheted érzelmeidet és elhessegetheted a negatív gondolataidat. A Hangszerbolt Budapest számtalan pontján akad, ahol akár azonnal meg tudod vásárolni azt a hangszert, amely az igényeidnek leginkább megfelel.

Javul a memóriád és elősegíti a kognitív fejlődésedet

A zenélés során figyelni kell a hangokra, a technikára és a ritmusra is. Gyakorlás közben fókuszálsz, ezáltal fejleszted a koncentrációs készségedet és elősegíted azt, hogy mindig egy dologra tudj koncentrálni. A kéz és a szem koncentrációja fontos szerepet tölt be, amikor egy hangszeren játszol. Az ujjaidat mozgatod a húrokon vagy a billentyűkön, a szemed követi a megfelelő helyet, illetve a hangokat. Az összehangolt munka során az agy, valamint az izmok is hozzájárulnak a kognitív funkciók fejlődéséhez, valamint az idegrendszered egészségét is támogatja. Egy akusztikus gitár jó választás lehet akkor, ha a ritmusérzékedet szeretnéd fejleszteni.

Önbizalmad erősödik és könnyebben létesítesz kapcsolatot

Remek lehetőséget nyújt a hangszereken való játék arra, hogy a szociális kapcsolataidat, valamint az önbizalmadat is erősítsd. Zenekarban építheted a kapcsolataidat, új barátokra tehetsz szert, akiknek ráadásul ugyanaz a kedvenc időtöltésük. A közösségnek azonos az érdeklődési köre és a célja is, így azonnal közös hullámhosszra kerültök minden különösebb erőlködés nélkül. A közös élmények megosztása, a közös gyakorlás mind-mind lehetőséget kínál arra, hogy új barátokat szerezz és erősítsd a kapcsolataidat, mindezt a zene szeretetének segítségével. A közönség előtti fellépések elősegítik azt, hogy önbizalmad folyamatosan napról napra dinamikusan fejlődjön. Ne félj színpadra lépni, hiszen mind tudjuk, hogy gyakorlat teszi a mestert és a puding próbája az evés.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


Harmadik generációs fűtőfilm

Mi az a harmadik generációs fűtőfilm és melyek az előnyei? Utánajártunk a kérdésnek.

2023.5.24.   


A történelem legnagyobb kaszinórablásai

PR-cikk

Mivel a kaszinókban sok pénz van, könnyen a tolvajok célpontjaivá válnak.

2023.5.9.   


A világ legjobb pókerjátékosai

PR-cikk

A pókert egyesek szerencsejátéknak tekintik, mások az elme és mindenekelőtt az idegek játékának tartják.

2023.5.9.   


Nyugdíj-előtakarékossági formák

Milyen szempontok szerint érdemes választanunk? Az alábbiakban ezt részletezzük.

2023.4.16.   


Öltözködési szabályok

PR-cikk

Mit kell viselni egy magyar kaszinóban? Egyáltalán létezik rá valamiféle etikett, hogy miben illik belépni?

2023.4.12.  1