Az árengedmények napja


PR-cikk  2018.9.10. 18:55

Black Friday, az árengedmények napja.

Korunk embere már kezd(ett) hozzászokni ahhoz, hogy kellő gyorsasággal szükséges szelektálnia a feléje zúduló információk széles tárházában. A Black Friday nagy eséllyel tartozhat abba a „kiválasztott” címkével ellátott tarsolyba, amelybe a szükséges, hasznos dolgokat igyekszünk begyűjteni.


Miért?

- Mert ez esetben nem elhanyagolandó tény, hogy a megszokottnál jóval alacsonyabb áron „tehetünk magunkévá” egy sor izgalmas, érdekes, értékes és nem utolsó sorban praktikus terméket.

- Mert végre zöld utat kap az „olcsó húsnak híg a leve” szerű rémállapotok széles körben történő elkerülése, ha a Fekete Péntek számos nívós és populáris márkája között keressük meg azt, amire adott pillanatban éppen szükségünk van.

- Mert habár itt is akad(hat)nak olyan áruházak, amelyek termékeik learázásánál, még a Black Friday folyamán sem engedik bőre az árpórázt (a maguk 10-15 százalékos akcióival), ám shopok egész garmadája hajlamos nyitni az akár 80 százalékig nyújtózkodó kedvezményekig is.

Minderről mi magunk is meggyőződhetünk, tanúivá és akár követőivé (követeivé?) válhatunk ennek a sokakat megmozgató, újító szándékú business avantgarde-nak, amely előtt (legalábbis jelen pillanatban úgy fest) fényes jövő vár. Erről a feltevésünkről amúgy is - néhány év leforgásán belül - világosabb képet kaphatunk.

De mi fán terem az a sejtelmes-rejtélyes módon csengő Black Friday? Miért kell/érdemes tudnunk ennek a jelenségnek a létezéséről egyáltalán? A kérdés jogos. A „tudnunk kell és kész/mert jó és van és illik tudnunk róla/ mert menőn hangzik és időközönként a csapból is ez folyik/én nem tudom, de valahogy ismerősen hangzik” válaszgyártások előtt érdemes tudnunk a Black Friday 2018 apropójából a következőket:

- Esetében egy öt évtizedes szokásról beszélünk, amely (mint oly sok trendi dolog) Amerikából evickélt el hozzánk.

- Egyfajta bűvös (mondhatni) „könyvjelzőként” funkcionál, tudniillik a karácsonyi nagyvásár startját jelzi (az Egyesült Államokban a hálaadást, vagyis a Thanksgiving napot követő pénteket becézik ekként, amikor kezdetét veszi a nagy ünnepi bevásárlási hullám – vagy inkább, mondjuk ki: őrület?).

- Magyarországon 2013 novemberében került sor az első Black Friday alkalomra.

- Speciális velejárója (a megszokottól eltérő módon, az üzletekre nagy általánosságban egyáltalán nem jellemző, már-már nagylelkűnek titulálható) rendkívüli akciókkal való büszkélkedés. Már e vázlatos bemutató után is érthető az érdeklődés a Black Friday 2018 iránt, amely idén november 23-án lesz.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.