Én és a nagymamám - díjátadás


  2015.4.12. 19:28

Képes beszámolónk a facebookos oldalunkon meghirdetett fotóversenyünk díjazottaival való találkozásról.

Végre eljött az idő és vendégül láthattuk nyerteseinket Dunaszerdahelyen, valamint átadhattuk nekik a megérdemelt ajándékcsomagokat, amelyet a Barátnő Polgári Társulás biztosított számukra.


Vendégeink voltak, Kubicskó Erzsébet, Mida Katalin és Rigó Katalin nyugdíjas nagymamák, valamit Rigó Denisza (Rigó Katalin menye, a fotók beküldője). Szerkesztőségünket pedig Póda Erzsébet főszerkesztő, valamint Nagy Erika és Oriskó Renáta munkatársak képviselték.

A hangulat a késő délutáni ebéd elfogyasztása közben és után is rendkívül kellemes volt, a nagymamák rengeteg érdekes történetet meséltek nekünk. Megtudtuk, hogy például Kubicskó Erzsébet, ikres nagymama a nyugdíjazása előtt óvónőként és óvodaigazgatóként dolgozott. Manapság rendszeresen tornázik és úszni jár, szeret utazni, kertészkedni. Egyik specialitása a saját maga készítette almaecet. Egy gyermeke van és két unokája, a párhónapos lányikrek.


Mida Katalin, aki a nyugdíjazása előtt iskolagondnokként dolgozott, az egészséges főzés és táplálkozás híve. A nádcukorra esküszik és specialitása a tönkölybúzalisztből készült házi kenyér – és természetesen az unokák kedvenc sütijei, egészségesen elkészítve. Régebben hobbija volt a kézimunkázás: horgolás és kötés, gerincműtéte óta azonban sajnos nem tudja művelni. Négy gyermeke van és nyolc unokája.


Rigó Katalin iskolakonyhán dolgozott, ma pedig a gútai Magyar Asszonyok Ligája (MAL) aktív tagja. Szabadidejében közösségi munkát végez – a MAL tagjaként jótékonykodik is, és természetesen ő is szívesen készíti az unokák kedvenc ételeit. Az ő specialitása a savanyú hordós káposzta és a csalamádé, amit természetesen az egész család imád. Három gyermeke van és hét unokája, a nyolcadik minden pillanatban megérkezhet.


Beszélgetésünk már az ismerkedés első perceitől fesztelenül zajlott. A nagymamák igazi szupernagyik: rengeteget ötletelnek, tele vannak életkedvvel és vidámsággal, hétköznapjaik aktívan, energikusan, kreatívan zajlanak. Természetesen a legtöbb történet a főzés-sütés, a saját hobbi és a család, az unokák kapcsán került elő. Régi, kedves ismerősökként búcsúztunk el egymástól.


Ismétlésként a helyezettek és a "lájkok" száma:

Első helyezés Rigó Katalin (a beküldő Rigó Denisza, a nagymama menye) Gútáról, összesen 189 szavazattal.

Második helyezésl Kubicskó Erzsébet (nagymama) Pozsonypüspökiből, összesen 112 szavazattal.

Harmadik helyezés Mida Katalin (nagymama) Révkomáromból, összesen 30 szavazattal.


A fotókon:
1. Ismerkedés és koccintás (balról jobbra): Kubicskó Erzsébet, Rigó Katalin, Rigó Denisza, Póda Erzsébet, Mida Katalin, Nagy Erika, Oriskó Renáta
2. Ebédelünk
3. Balról jobbra: Kubicskó Erzsébet, Rigó Katalin, Rigó Denisza
4. Balról jobbra: Mida Katalin, Nagy Erika, Oriskó Renáta
5. Beszélgetés, vidámság



Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Én és a nagymamám - eredményhirdetés

Közlemény

A facebookos profilunkon meghirdetett fotóversenyünk eredményei.

2015.1.25.    7

A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.