Folytatódik a munka


Sajtóhír  2022.1.27. 15:11

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete is részesült az adományból.

A legnagyobb jószándék és elkötelezettség ellenére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a tavalyi év végén sajnos nem tudta megrendezni a nagy sikerű karácsonyi jótékonysági süteményvásárt a megyeházán, amellyel évek óta jótékony célokat szolgálva tud nemes ügyeket, illetve nehézsorsú gyermekeket, fogyatékossággal élő embertársainkat gondozó szervezeteket támogatni.


A szándékról azonban nem mondott le a megyei önkormányzat, és a térség vállalkozóinak köszönhetően, a karácsonyi jótékonysági sütivásár virtuális jószolgálati akciójaként, lehetőség nyílik adomány átadására, ezúttal a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete, valamint a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete részére.

Az átadó ünnepségre 2022. január 24-én délután került sor Szolnokon, a megyeházán. Az adományt Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Borbás Zoltán alelnök adták át Pesti Zoltánnénak, a Vakok és Gyengénlátók JNSZ Megyei Egyesülete elnökének és Pályi Ferencnének, a SINOSZ JNSZ Megyei Szervezete elnökének. A két szervezet egyenként 340 ezer forint adománnyal gazdagodott.

Pesti Zoltánné a látássérültek megyei egyesületének elnöke az adomány kapcsán a következőket mondta: – Megtisztelő számunkra, hogy a megyei közgyűlés a fogyatékos emberek sorsát támogatandónak tartja, és pénzadománnyal segíti munkánkat. Kiemelt feladatunk a látássérült személyek életminőségének jobbítása. – Az adományt a hat nagy, éves rendezvényünkre szeretnénk fordítani, a Fények vakondja irodalmi pályázatra, mely kapcsán kiadványt is tervezünk, a 20. Egészségnevelési Napunkra, a Fehérbot napi rendezvényünkre, valamint nőnapi, anyák napi és karácsonyi ünnepségünkre – zárta szavait az Egyesület elnöke.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.