Fontos szereplő: a ceremóniamester


PR-cikk  2021.10.28. 7:54

Az esküvő főszereplője természetesen az ifjú pár, a profi ceremóniamesternek viszont komoly feladatai vannak...

Ceremóniamester, az esküvői buli házigazdája

A nagy nap mindig a szerelmesekről szól. Ők vannak reflektorfényben, hiszen az a lényeg, hogy jól érezzék magukat és emlékezetes élményekben legyen részük. Gondoljunk bele mennyivel könnyebb dolguk van, ha nem nekik kell figyelemmel kísérniük az esküvői buli alakulását és nem ők a felelősek a hangulatért. A nagy nap előtt rengeteget dolgoznak azon, hogy minden jól sikerüljön. A dekorációtól kezdve, az ültetési renden és menün át egészen a zenéig, mindent ők szerveznek meg, vagy legalábbis aktívan részt vesznek benne. Éppen ezért, az esküvő napján egy profi ceremóniamester jelenléte igazi áldást jelenthet.

Mit csinál a ceremóniamester?

A pozíciót betöltő személy olyan, akárcsak egy műsorvezető. A buli elejétől a végéig jelen van, irányít, vezényel, szervez és mindent megtesz annak érdekében, hogy az ifjú házasok, illetve a násznép jól érezze magát. Azt is mondhatjuk, hogy ő a házigazda ilyenkor, aki odafigyel a hangulatra és mindig tudja mit kell tennie ahhoz, hogy felvillanyozza a jelenlévőket. A profi ceremóniamester kedves természettel és jó humorral van megáldva, a személyiségét pedig nem fél megcsillogtatni ezzel is szórakoztatva a jelenlévőket. Hangulatfelelősként játékokat kezdeményez vagy ha úgy adódik, akkor elmesél egy vicces történetet. Ugyanakkor tisztában van azzal is, hogy nem övé a főszerep. Éppen ezért a jelenlétével nem vonja el a figyelmet az ifjú házaspárról, a munkáját a háttérben végzi figyelve arra, hogy a buli a lehető legjobban alakuljon.

Vőfély vagy ceremóniamester?

A vőfély is fontos pozíciót tölt be az esküvőn. Ő az a személy, aki hagyományőrző, népi szokásokat elevenít meg. Mindezt úgy teszi, hogy a násznépnek mókás és szórakoztató legyen. Általában azonnal fel lehet ismerni, hiszen népi öltözéket visel és versekben kommunikál. Igazi feltűnő egyéniség, aki garantáltan nem marad észrevétlen. Ő is hangulatfelelősként van jelen a nagy napon. A különbség csak annyi, hogy őt inkább hagyományos esküvőkhöz szokás meginvitálni, aminek a stílusához, programtervéhez remekül illik a népi hagyományok megelevenítése.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.