Kandallóbetét infó


PR-cikk  2020.4.6. 22:09

Minden, amit a zárt égésterű kandallóbetétről tudni kell!

Milyen információk jutnak az eszébe a zárt égésterű kandallóbetét szavak hallatán? Valószínűleg nem sok, azonban ezzel nincs is probléma mindaddig, amíg nem tervezi, hogy kandallót épített. Ha viszont tervbe vette, akkor fontos tisztában lennie az alapvető kifejezésekkel, előírásokkal, mint amilyen például a légfűtéses, zárt- és nyílt égésterű vagy a vízteres kandalló építés.


Kandalló vagy kályha?

A legnagyobb félreértések itt szoktak kezdődni. Tehát a zárt égésterű kandallóbetét fogalmának tisztázása előtt, még jó tudni azt is, hogy minden kandalló kályha, de nem minden kályha kandalló. Kialakításban nagyon hasonló a kettő és kémény általában mindhez kell, de míg a kályha kifejezetten fűtésre alkalmas, addig a kandalló inkább csak egy látványelem. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem ad le hőt és nem képes felfűteni a környezetét, csupán csak annyit, hogy nem ez az elsődleges funkciója. Azonban a kályha kandalló hibrid megjelenésével már ez az állítás sem teljesen igaz.

Mi az a zárt égésterű kandallóbetét?

A zárt égésterű kifejezés arra utal, hogy a kandallóbetét teljesen független a felfűtött helyiség levegőjétől, illetve annak a nyomásától. Mivel azonban a tűz égéséhez feltétlenül szükséges az oxigén, a zárt égésű kandallóbetét úgynevezett szellőző nyílásokon keresztül kapja meg ezt, általában házon kívülről. Ez eddig így nem hangzik túl bonyolultnak, ámde a készüléknek meg kell felelnie a hatályos biztonsági előírásoknak. Ezért is nagyon fontos, hogy ne saját magunk álljunk neki az építkezésnek, hanem kérjük ki egy specialista segítségét.

Mennyibe kerül a zárt égésterű kandalló ár?

Nos, a kínálat ebben az esetben is hatalmas, így nagyon nehéz lenne egy árat belőni, de ha ellátogat a benkel.hu weboldalra, akkor ott rengeteg termékkel fog találkozni. Természetesen a hozzájuk tartozó árat is megtudhatja. A bekerülési költséget nemcsak a működési elv, de a méret és a külcsín is befolyásolja. Érdemes szétnézni, hiszen ezt a terméket nem csak pár hétre vásároljuk.

Hogyan működik a gázkazán és páraelszívó reteszelése?

Először is érdemes tisztázni, hogy mire jó a páraelszívó reteszelés. Ez a készülék érzékeli, ha a gázfogyasztó készülék, ami lehet gázbojler, konyhai gáztűzhely, kandalló vagy bojler elér egy bizonyos hőmérsékletet, így megszakítja az áramkört, ezzel meggátolva a termék további működését. Egyszerűen mondva, nem áll fenn a túlmelegedés veszélye. A páraelszívó reteszelés vezeték nélküli kivitelben is kapható, amely megkönnyíti az eszköz használatát. Ha ez most kissé bonyolultnak is hangzik, nem kell ettől tartania, a használati útmutatóból minden kiderül.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.