Megható pillanatok


Zana Anita  2022.12.16. 18:56

Megható pillanatok kísérték a látássérültek karácsonyi ünnepségét.

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete (JNSZMVAKOK) 2022. december 15-én csütörtökön egy kulturális rendezvényt szervezett a szeretet ünnepe, a karácsony alkalmából. Az esemény helyszínéül ezúttal is az akadálymentesített Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény szolgált, ahol közel nyolcvan érdeklődő volt jelen.


Az eseményen Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte az egybegyűlteket, valamint az egyesület elnökét, Pesti Zoltánnét – aki a közelmúltban Pro Caritate Díjat vehetett át Budapesten Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkártól, a fogyatékossággal élő emberek esélyteremtéséért végzett kimagasló munkájáért.

Pesti Zoltánné maga is látássérült, így teljes mértékben átérzi sorstársai helyzetét. Célja, hogy a látássérült emberek életminőségén jelentősen tudjon javítani. A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete elnöke meghatódva fogadta a képviselő asszony szavait.

- Egyesületünk az elmúlt évek során sokat fejlődött, de elődeink nélkül ma nem tartanánk itt. Külön öröm számomra, hogy ma ilyen sokan eljöttek a karácsonyi rendezvényünkre, azt gondolom, hogy ez is mutatja közösségünk erejét és szeretetteljes légkörét – mondta Pesti Zoltánné.

- A díjat úgy gondolom, hogy azért kaptam - mert a közvélemény és a szakemberek számára is látható, hogy az egyesület egy kidolgozott stratégia mentén végzi a munkáját, ami kollégáim nélkül nem valósulhatott volna meg – mondta a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének az elnöke.

Pesti Zoltánnét munkatársai saját készítésű, kézműves ajándékkal lepték meg, amely egy megható pillanat volt.

A zenés műsorról a budapesti Kolimusical Színpad társulata gondoskodott, amely a közönségnek nagyon tetszett.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.   


A legnagyobb balesetek a Forma1-ben

A Formula-1, az autóversenyzés legmagasabb szintje, a világ egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb sporteseménye. Hatalmas rajongó bázissal rendelkezik...

2023.7.17.   


A zenélés 3 előnye

PR-cikk

A zenélés kihat a mentális, a fizikai és az érzelmi egészségünkre is. Miért érdemes vele foglalkozni?

2023.6.30.   


Harmadik generációs fűtőfilm

Mi az a harmadik generációs fűtőfilm és melyek az előnyei? Utánajártunk a kérdésnek.

2023.5.24.   


A történelem legnagyobb kaszinórablásai

PR-cikk

Mivel a kaszinókban sok pénz van, könnyen a tolvajok célpontjaivá válnak.

2023.5.9.   


A világ legjobb pókerjátékosai

PR-cikk

A pókert egyesek szerencsejátéknak tekintik, mások az elme és mindenekelőtt az idegek játékának tartják.

2023.5.9.   


Nyugdíj-előtakarékossági formák

Milyen szempontok szerint érdemes választanunk? Az alábbiakban ezt részletezzük.

2023.4.16.