Minden lehetséges?


Vámošová Nataša  2004.6.11. 7:29

Az emberiség a történelem folyamán több korszakot is megélt.

Az egyes korszakok pedig aszerint váltakoztak, hogy az emberek lelki, szellemi vagy anyagi felfogásban szemlélték a körülöttük lévő világot. De mindegyik korszakban működtek olyan szellemi kutatók, akik igyekeztek megtudni, hogy a világ milyen alapokon nyugszik, mi történik a halál után, vagy hogyan mutatkozik meg a láthatatlan világ a mi „valós” világunkban. S míg a múltban csak kevés emberből válhatott lelki vagy szellemi vezető (papok, sámánok, druidák stb), addig manapság a magasabb szintű tudás bárki számára elérhető, akit érdekel ez a téma.

A tudás felé vezető úton azonban rengeteg akadállyal találkozik az ember. Ilyen komoly akadálya a továbblépésnek az iskolában elsajátított tudás, vagy a családon belüli materialista világnézet. De ha megfeledkezünk arról, amit eddig hallottunk, és félretesszük azt, amire megtanítottak, s magunkhoz engedjük a gondolatot, hogy minden lehetséges -- kinyílik számunkra a tudás kapuja. S kutatásaink során választ kapunk a kérdéseinkre. Megtudhatjuk, hogy a hihetetlenből mi az, ami lehetséges, és megtapasztalhatjuk azt, amiről eddig csak olvastunk vagy hallottunk.

Az Aszannam egy tibeti szellemi tanítás, amely az ember számára kinyitja a láthatatlan világ érzékelésének tehetségét, kiszélesíti az intuíció határait, és az érzékek feletti megismerést. A tudás keresése útján egyre közeledünk a tökéletes megismeréshez, és ehhez tartozik az igazság és a hazugság felismerése is. A kételkedő ilyenkor megkérdezi, mire jó a tudás? Erre csak kérdéssel lehet válaszolni – vajon hogyan viselkedne velünk szemben más ember, ha mindig a tiszta igazságot mondanánk? Mi a nehezebb – nem hazudni, vagy látni, hogy a másik hazudik nekünk?

Ezek felett a kérdések felett nem kell törnünk a fejünket, mert bizonyos gyakorlatokkal a megismerés és a tudás lassanként jön hozzánk. Természetesen csak akkor, amikor a lélek már olyan szinten van, hogy nem okoz számára sokkot az igazság felfedése, vagy a tökéletes tudással járó egyéb felismerések. Az Aszannam azok számára szóló tanítás, akik már elvégezték a Reiki tanfolyamokat, és az energiaforrást teljes mértékben fel tudják használni a saját maguk és mások fejlődésére, nemesítésére.

Az emberek különbözőek. De mi különbség van két ember között, ha az egyik az életét a tévénézéssel és alvással tölti, a másik pedig képezi magát, tájékozott, tanul, dolgozik saját magán? Melyik típussal könnyebb élni? Melyikük bocsátja meg a hibáinkat és segít nekünk a szükségben? Melyikük válik a csalók áldozatává, és melyik érti meg a békétlenségek okait?

Ha kérdéseket teszünk fel önmagunknak, azok segítenek megadni a választ arra, miért kutassuk az igazságot, miért kell többet tudnunk a szellemi birodalomról, és miért kell csiszolgatnunk, kiszélesítenünk az érzékeken túli érzékelésünket.



Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.   


Ahol a képzelet és a valóság összeér

Sajtóhír

Interaktív tárlatvezetést tartottak látássérültek számára Szolnokon Sinka Péter grafikusművész alkotásaiból.

2023.8.30.