Minek örül a férfi karácsonykor


  2023.12.3. 23:00

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

Vannak olyan titkok, melyek akár hosszú évtizedeken át is rejtve maradnak. Ez nem véletlen, hiszen jobb, ha valami nem derül ki, mivel a felismerés olykor gyötrő. Nos, ne kerülgessük a forró kását, egy férfi nem szeret karácsonyra zoknit kapni, holott gyakran több csomag is várja a szépen kivilágított fa alatt. Idén a karácsonyi ajándék férfiaknak legyen egy kicsit más.

A férfi és a nő között még napjainkban is megvannak a különbségek és most nem az elsődleges vagy másodlagos nemi jellegekre gondolunk. A különbségek bizonyos időszakokba pedig jobban kiéleződnek, ilyen a karácsony is. Egy férfi általában hetekig szorong, hogy mit vegyen a párjának, míg a nő elintézi a problémát egy adag zoknival vagy alsónadrággal. De a szikár hím külső olykor gyengéd szívet takar, ami pedig áhítozik a különlegesre.



A zokni vagy éppen kesztyű ajándékozás kétség kívül hasznos, de egy idő után unalmassá tud válni. Jóllehet erről a férfiak is tehetnek, hiszen nem erősségük a vásárlás, főleg, ha alsóneműkről vagy olyan téli kiegészítőkről van szó, mint a sál vagy a sapka. Ajándék ötletek férfiaknak karácsonyra – sokan még a kérdésfelvetést is abszurdnak tartják, holott rengeteg kedves dologgal meg lehet lepni egy fiatal, de idősebb férfit is.

Nemcsak horgászik és vadászik

Korunk férfija sztereotípiák tüzében él. Egy hímnemű egyed kimerül annyiban, hogy szereti a sportokat, de leginkább a focit. Szabad idejének jelentős részét hajlamos a vízparton horgászással tölteni, de ha igazán kemény legény, akkor az erdőt járja és vadászik. Természetesen imádja az autókat és mindent megbütyköl két perc alatt. A haverjaival szivarozik és iszik, miközben disznó vicceket mesél. Ez mind „szép és jó”, de a karácsonyi ajándékot nem feltétlenül ezek mentén kell kiválasztani.

A legjobb karácsonyi ajándékok férfiaknak gyakran olyan dolgok, melyekre elsőre nem is gondolnánk. A Meglepetésem abban is segít, hogy tágítsuk a perspektívánkat és újabb ajándékötletekkel gazdagodjunk. Még az is lehet, hogy a férjünk vagy az apukánk jobban fog örülni neki, mint egy új horgászbotnak vagy kedvenc focicsapatának szurkolói mezének. Ráadásul egy ilyen ajándékküldő szolgálat gyorsan és egyszerűen varázsolja az ajándékot a fa alá.

Légy kreatív vagy klasszikus!

A karácsonyi ajándék egy férfinak számos dolog lehet, a ritka italkülönlegességek mellett – ami általában tuti befutó – még rengeteg dologra gondolhatunk. Ilyenek lehetnek például a különleges kézműves finomságok, ugyanis az szintén csak egy sztereotípia, hogy a férfi körömpörköltön él és nem szereti az édességeket. Szereti őket, főleg ha az egyedi, mivel az egyúttal egy kis felmentést is ad a nassolásra.

Egy kézműves szörp, lekvár esetleg illatos gyertya szintén nem ördögtől való dolog ötlet, ráadásul a meglepetés garantált lesz. Főleg akkor, ha ezek együtt szerepelnek egy szépen elkészített ajándékcsomagban. Ha elengedjük néha a szinte már rutinból vásárolt ajándékokat, biztos, hogy némi különleges hangulatot tudunk kölcsönözni az idei karácsonyhoz.

A férfiaknak a külső is számít

Jellemzően karácsonykor a fa alatt díszcsomagolásban sorakoznak az ajándékok. Azonban ez sem kötelező. Főleg azóta, hogy a 19.század végén egy amerikai áruház bemutatta az ünnepi díszdobozokat. Bár egyre divatosabbak, nálunk még ma is viszonylag ritkán találkozunk velük, holott lehetnek megkapóan elegánsak vagy kreatívak is.

Korosztálytól függetlenül válogathatunk a különféle díszdobozok között, melyek számos formában elérhetők. A konzervatívtól a teljesen vagány külsőig. De ami a legjobb, hogy az egyedi csomagolás mellé lehetőségünk van magát a csomagot is teljes egészében összeállítani.

Ha már a férfiakkal kapcsolatos félreértésekről ennyi szó esett, akkor ezek közé tartozik az is, hogy az erősebbik nem tagjai nem foglalkoznak a külcsínnel. Ez azért nem egészen így van, hiszen vannak példának okáért jól öltözött férfiak is, a többségük pedig fodrászhoz is jár. Ezért valószínűleg ők is örülni fognak egy szép díszdobozba zárt ajándékválogatásnak. Már csak azért is, mert így joggal érezhetik azt, hogy odafigyelnek rájuk.



Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Karácsonyvárás régen

Oriskó Renáta

A karácsonyi időszak ünnepeink, szokásaink terén a leggazdagabb és legváltozatosabb.

2023.12.16.   


Hogy kellemesen teljen az ünnep

Faar Ida

Megint eltelt egy esztendő, ismét apró fények gyúlnak a sötét utcákon.

2023.12.12.   


Tíz idézet karácsonyra

Póda Erzsébet

Tegyük hangulatosabbá az ünnepvárást néhány jeles egyéniség gondolatával!

2022.12.23.   


Karácsony

Kovács Márta

Régi karácsonyok bukkannak fel emlékeimben: képek, hangok, illatok...

2022.12.21.  1    17


Karácsonyi adok-kapok

Kovács Márta

Ilyenkor, a karácsonyi ünnepek előtt, szép számmal elszaporodik az üzenetek, levelek száma, melyekben a segítségünket kérik.

2020.12.17.    17


Legyen ökokarácsonyunk!

Póda Csenge

Ha van rá módunk, ajándékozzunk kézzel készített termékeket, ezek a legkevesebb hulladékot vonják maguk után, emellett igazán értékesek.

2018.12.9.    18

A rovat további cikkei

Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Varázs-eredmény

Sajtóhír

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

2024.3.4.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.