Varázs-eredmény


Sajtóhír  2024.3.4. 9:28

A vak amatőr színésznő, Szigeti Henriett, lett a legjobb mellékszereplő!

Csütörtökön este Szolnokon a Szigligeti Színházban az amatőr színtársulatoké volt a főszerep. Az "Ádámok és Évák Ünnepe" elnevezésű rendezvényen a látássérült tagokból álló Varázs Színpad társulata is fellépett, és a siker sem maradt el. A társulat ezúttal Karinthy Frigyes A doktor bácsi című darabját adta elő. A legjobb női mellékszereplő díját a Varázs Színpad tagja, a teljesen vak Szigeti Henriett nyerte el, aki a férj szerepében nyújtott maradandó élményt.Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének az elnöke a hír hallatán a következőket mondta: – Ezúton is gratulálok Heninek és a Varázs Színpad egész csapatának! Büszkék vagyunk rájuk! Külön öröm számunkra, hogy a színtársulat tagjai az egyesületünk tagjai is.

A Varázs Színpad próbatermét a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete biztosítja Szolnokon, a Móra Közösségi Térben.

– A Varázs Színpad immár hét éve működik Szolnokon, önálló színjátszó társulatként, azaz függetlenül működünk a Vakok és Gyengénlátók Egyesületétől. Mind utazásainkat a fellépő helyszínekre, mind a kellékek, jelmezek beszerzését saját erőnkből, saját pénzünkből oldjuk meg. A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Egyesülete anyagi támogatást nem ad, de a próbatermet ők biztosítják, melyet ezúton is köszönünk – mondta Nagy Zsuzsanna színpadvezető, drámapedagógus.

– Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy 2017 után ismét részt vehettünk Az Ádámok és Évák Ünnepén! Amatőr színészként mindig nagy élmény egy igazi színház igazi színpadán fellépni mondta Zajcsekné Zsiga Szilvia, a Varázs Színpad tagja. – Gazdag repertoárral rendelkezünk: több Karinthy-darabot dolgoztunk fel, illetve Heltai Jenő, Szép Ernő és más klasszikus szerző darabját is színpadra állítottuk. Egy monodrámát is elkészítettünk, és már több helyen sikerrel elő is adtunk: Marina Vlady Viszockijról szóló előadását Zajcsekné Zsiga Szilvia adta elő. Ezek mellett ünnepi műsorokat is adtunk el például karácsonyi műsort, Európa napi műsort. Nemcsak prózai előadásaink vannak, hanem zenés, verses összeállításaink is, ugyanis Erős Laura profi szinten zongorázik és orgonál, képzett hangja van az énekléshez, illetve Szigeti Henriett is szépen énekel– tette hozzá a drámapedagógus.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

Kire bízzuk házi kedvencünket?

Mi legyen a kisállattal, ha nem tudod magaddal vinni a nyaralásra?

2024.7.14.   


Látássérültek rehabilitációja

Sajtóhír

Lezárult a látássérültek elemi rehabilitációjára kiírt pályázatok elbírálása, a kormány 600 millió forinttal támogatja a szolgáltatást.

2024.4.29.  1   


Fények vakondja 2024: győztesek

Sajtóhír

Kihirdették a Fények vakondja irodalmi pályázat idei győzteseit. Részletek a cikkben.

2024.4.12.   


Életmódklub látássérülteknek

Sajtóhír

Ötletgazdag életmódklub működik Szolnokon.

2024.3.26.   


Jogi tanácsadás a Vakok Egyesületénél

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete kereken tíz éve működtet jogi tanácsadást, ezzel is segítve a vármegyében élő látássérülteket, ha eltévednek a folyton változó jogszabályok hálójában.

2024.3.9.   


Tapintható történelem

Sajtóhír

Egy nem mindennapi interaktív tárlatvezetés látássérülteknek, melynek apropóját a szolnoki csata 175. évfordulója adta.

2024.3.7.   


Látássérültek kézműveskedtek

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének Móra Közösségi Terében Szolnokon kézműves foglalkozást tartottak látássérülteknek, a közelmúltban.

2024.2.18.   


Készüljünk fel a téli autózásra!

PR-cikk

Így készítsük fel az autónkat a téli kirándulásokra! Egy téli kirándulás mesés élmény lehet, hiszen annyi helyre látogathatunk el ilyenkor is.

2024.1.16.   


Fények vakondja 13.

Sajtóhír

Az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal.

2024.1.8.   


Minek örül a férfi karácsonykor

Sztereotípiák és valóság. Tudd meg, hogy milyen karácsonyi ajándékoktól dobban meg igazán egy férfi szíve!

2023.12.3.   


Rendelkezési nyilvántartás - meghatalmazás

Jogi segítség olvasóinknak. Elmagyarázzuk mi a kapcsolat a Meghatalmazás és a Rendelkezési Nyilvántartás között.

2023.10.13.   


Fókuszban a látás és a diabétesz

Sajtóhír

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete idén is megrendezte „Egy csepp egészség” elnevezésű egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját Szolnokon.

2023.9.12.