Egy átlagpolgár véleménye


Angyal Sándor  2009.8.12. 5:22

Melegek, homoszexuálisok, vagy ahogy pejoratív értelemben használják: buzik.

Elnézést a kifejezésért, semmiképpen nem tekintendő személyeskedésnek. Eszem ágában sincs bántani az embereket – ha ők sem ártanak nekem –, csak tényeket vázolok.

Tehát, ki is az a homoszexuális? Sokak fejében ezen kifejezés hallatán férfiak jutnak eszükbe, akik „szeretik” egymást (értse mindenki, ahogy akarja). De álljunk csak meg egy szóra…! Mert nem csak férfiakról van itt szó. Nem, nem! A homoszexuális az: „Aki a vele azonos neműekhez vonzódik, velük tart fenn nemi kapcsolatot.” – ezt írja az Akadémia Kiadó által 2003-ban kiadott Értelmező kéziszótár. Ez így van! Tehát, aki a kifejezés hallatán férfiakra gondol, az gyorsan nézzen magába…

Ez itt a probléma. Az, ha két nő nyalja-falja egymást, azzal nincs semmi gond, mert azt még mi férfiak is élvezzük, de még a nők is izgatottan bámulják. Ha ugyanez történik két hímmel, akkor az már gusztustalan. Ez az általános vélemény és bevallom, hogy ezzel magam is egyetértek, csak azt nem tudom megmagyarázni, hogy miért van ez. Egyszerűen így vagyunk „programozva”, vagy imigyen lettünk „létrehozva”; nem értem és talán nem is fogom megérteni sohasem.

Vannak felvonulások, tüntetések ellenük, mellettük, velük, de vajon használnak ezek valamit is. Mennyire nehezen fogadják be a közösségek a „másokat”? Pár évvel ezelőtt az én környezetemben is kiderült valakiről, hogy a saját neméhez vonzódik. Pár hétig mindenki azon csámcsogott, de aztán el is ült a pletykavihar, viszont az illetőt azóta nagyon ritkán látni (talán kétszer futottam vele össze az eset óta). De ő bevallotta, és ezzel a társadalom rányomta a láthatatlan bélyegét. Kellett ez neki? Egyes külföldi országokban teljesen „emberszámba” veszik őt/őket, de nálunk még nem alakult ki a tolerancia az emberekben, és nem tűrik meg a „másokat” maguk között/mellett. Vajon kinek, vagy minek a hibája ez?

Feltehetjük tehát magunknak a kérdést, hogy vajon mi vagyunk-e a maradiak, vagy azokkal az országokkal van a baj, ahol megengedik a melegek házasságkötését, és még gyereket is adoptálhatnak? Mindenki nézzen jól magába és döntse el, miért fáj az neki, ha a szomszédja a saját neméhez vonzódik? Fáj, ha köszön az utcán? Nem mondom, olyan esetben, ha rám szállna egy pasi, és a tizedikre sem értené, hogy én a csajokra bukom, akkor bemosnék neki, de ez csak a töredék.

Szóval? Van velük bajunk, vagy nincs? Én tényleg addig vagyok nyugodt és toleráns, míg nem fogdossák a fenekem azonos neműjeim – és bocs, de ez az én véleményem.Hozzászólások

Dezső, 20. 08. 2009 16:16:03 Dicséret
Kedves Uram ! Azért adtam a hozzászólás címének azt,hogy dicséret,mert én képtelen vagyok ezt a dolgot bármi módon tolerálni. Ezek undorító ,visszataszító,korcs ,embernek nem nevezhető ,valakik. Legyen az férfi ,vagy nő. Láttam már,két girhes lotyót utcán csókolózni. Hát nem tudom ,volt-e a körülöttem lévők között valaki is akinek tetszett volna.Egy férfi elment mellettük és nem átallot köpni egyet .valahogy én is ezt éreztem,hogy inkább lehányni tudnám őket ,mint megdugni.Ne tévessze meg a pornó filmeken látott kimondottan szép és csinos hölgyek egymáshoz való viselkedését. Elsősorban ők ápoltak és nem kevés pénzért teszik. De kevés buzi csinos és ápolt. Mert a nők a férfiakat és a férfiak a nőket kívánják elvarázsolni. Ez a természetes. Aki ilyen gusztustalan mocskosságnak teret enged,egy hétig kötelezném arra,hogy részeg ember hányását egye. Hiszen nincs abban semi kivetni való,az is csak egy étel.
    
Egy lány, aki csak a fiúkat szereti, 20. 08. 2009 23:01:49 Re: Dicséret
Aha. Szóval ön szerint, ha a magánéletében homoszexuális valaki, az undorító, ha viszont a pornófilmekben csinálják ugyanezt (esetleg nem is homoszexuálisok) az rendben van...? Ha pénzért teszik, az okés, ha a saját érzéseik miatt, az mocskos? Ön minden "buzit" ismer, hogy ilyen határozottan meg tudja állapítani, hogy kevés közülük a csinos és ápolt? Vagy ha csinos és ápolt, akkor az egész mégis elfogadható? Plusz még annyi lejött, hogy pornófilmekben milyen járatos. Az nem fuj, mert azt bezzeg abszolút elfogadható és normális! Az nem gusztustalan senem mocskosság.
    
Attila, egy heteroszexuális férfi, 26. 08. 2009 15:35:13 Gratuláció
Kedves Dezső! Engedje meg, hogy kifejezhessem: Ön egy paraszt. Gratulálok Önnek és kedves szüleinek, illetve közvetlen környezetének. Mindenhez. Üdv.: Attila
    
Sandi, 27. 08. 2009 19:16:49 Re: Dicséret
Hát kedves Dezső! Elnézést, hogy csak most reagálok, de amikor Szabolcs barátom tegnap felhívta a figyelmemet az írására/reakciójára, azt kérdezte, hogy nem én írtam-e Dezső néven! :) Most már értem, hogy miért. Nekem van egyfajta "beteg" humorom, de ez túlzás. Nem tudtam, hogy sírjak vagy esetleg nevessek, amikor elolvastam a hozzászólását, de most már egyenesen röhögök :D Azért érdekelne, hogy mennyi idős!Én ezt nem bántásképpen írom, de szerintem 80 és a halál közt lebeg, mert nekem ez így jön le.Vagy esetleg valamilyen nyomasztó gyermekkori emlék?...
Kata, 25. 08. 2009 10:51:35 válasz 2
Pontosan az ilyen hozzáállású emberek miatt érzem a mai világ egyik legnagyobb vitakérdésének a homoszexualitást, mint az olvasó, aki hozzászólt a cikkhez. Nem kívánok neki semmi olyasmit, amit ő kívánt számára tökéletesen idegen embereknek. Inkább azt szeretném, hogy egyszer ő is megtapasztalja azt az indok nélküli, ostoba és vak gyűlöletet, amit ő táplál a homoszexuálisok iránt. Érdekel, hogy vajon mindenkivel, aki valamilyen tekintetben kisebbséghez tartozik, hasonlóan viselkedik-e? Megetetné-e részeg emberek hányását a vakokkal, mozgássérültekkel, balkezesekkel, cigányokkal, zsidókkal, kommunistákkal? És a legszomorúbb, hogy nézeteinek hangot is ad. Még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák, és azért még van élet a Földön.
@


Kapcsolódó cikkek

Köztudott titok

Radvánszky Lola

„Az osztálybulin ott lesz Richárd is. Nagy önbizalommal és tapasztalattal rendelkező szakember, akit betegesen hajt a karriervágy...

2009.8.31.   


Meleg kérdés

Orbán Viktória

Emlékszem, amikor először belépett a gimnáziumi osztályunk ajtaján.

2009.8.31.  2   


„A szerelem a világ legnemesebb érzése”

Fodor Tekla

Ítélkezünk, szidalmazunk, mert úgy érezzük, megtehetjük. A társadalom folyton-folyvást háborog...

2009.8.28.  2   


Az éjszaka leple alatt

Varga Gréta

Van egy barátom. Ő más, mint a többi ember. Más határok mentén húzódnak számára az értékek, más normák vezérlik.

2009.8.27.   


Mezei virág

Madarász Ildikó

Ma egy virágcsokrot kaptam. Ajándékba. Hogy tudjam, hogy figyelnek rám, fontos vagyok, hogy én is figyeljek már rá...

2009.8.24.   


Hogy is van ez Amerikában?

Molnár Miriam

Nemrég a Manhattani Greenwhich Village-ben megvertek egy férfit, aki egy meleg bárból indult haza.

2009.8.22.   

A rovat további cikkei

Másképpen szeretni

Nagy Erika

A homoszexualitás nem bűn, nem is betegség, s mára a társadalmi megítélése is pozitív irányba változott.

2009.8.18.  5   


Mindenki más

Kabók Zita

Minden országban és kultúrában vannak melegek.

2009.8.14.   


Homofóbok vagyunk?

Halász Kata

A szakemberek szerint a homoszexuálisok aránya 2-10% közé tehető, ami meglepően kicsi arány ahhoz képest, hogy mekkora vihart kavar a téma.

2009.8.9.  2