Hanyag Cupido


Puha Andrea  2008.2.17. 18:16

A mi szívünket is célba vehetné végre...

Minden évben eljön február tizennegyedike. A szerelmeseknek egy újabb ürügy, hogy meglepjék egymást, ám sok szinglinek igazi kínzás.

Még hagyján, hogy nincs pasink, igyekszünk nem túl sokat gondolni rá, azonban bosszantó módon, ilyenkor mindenhonnan szerelmespárok szálingóznának elő. Egymáshoz bújó párokat találunk a fák mögött, egymás szájához tapadva. Vörös rózsát szorongató lányok álldogálnak az állomáson semmibe meredő, átszellemült arccal, fél méterrel a föld felett lebegve, eszük isten tudja, hol jár. Boldogok. És ilyenkor kezdenek sóhajtozni az egyedülállók: Már megint egy Valentin, pasi nélkül...!

Eddigi Valentin-napjaimat pasi nélkül töltöttem. Nem volt, aki gondolt volna rám, így fancsali képpel, lógó orral figyeltem a virággal sétáló lányokat. Azon morfondíroztam, hol kószál ilyenkor a szerelem okozója, a mi szárnyas Cupidónk? Hol szárnyal angyalszárnyain, ahelyett, hogy nyilacskáit lövöldözgetné szorgalmasan? Hát nem szemtelen dolog tőle, hogy a szingli nők szívét vérezni hagyja?! A mi szívünket is célba vehetné végre! Vajon hogyan lövöldözget az emberekre a szerelem angyala? (Vagy ördöge…?) Megfontoltan, kitervelve? Vagy talán, ahogyan kedve tartja? Miért lő olyanra, aki már kapcsolatban van? És miért nem tud a szomorú, magányos emberekre nyilazni?

Megpróbáltam magam a helyébe képzelni. Tegyük fel, hogy beszárnyalok egy kávézóba...! Látom, hogy egyedül üldögél egy helyes fiú, aki iránt két lány is érdeklődik. Most melyiket kéne meglőnöm? Amilyen szeleburdi ez a Cupido, célzás közben megbillenne, és tévedésből három nyilat lőne ki. Ebből kettő a két lányt, a harmadik pedig a pincért találná el. Következmény? A két lány összeveszik a pincéren, akinek mellesleg barátnője van, a fiú pedig egyedül Valentinozik. Hm…

Mindenesetre az biztos, hogy az én szívemet sűrűn célba veszi, csak rendszerint a fiúkét meg elfelejti telibe trafálni…

Mint tudjuk, Cupido kicsit hanyag munkát végez. Ezért aztán Valentin-napján hajlamosak még azok is búnak ereszteni a fejüket, akik fennhangon hangoztatják, hogy a pasikkal csak gond van, jobb a szingliség. Mert szó, ami szó, jó érzés Bálint-napon érezni, hogy tartozunk valakihez, hogy van, aki gondol ránk. Annál is inkább, mert ilyenkor aztán minden a szerelemről szól: a kirakatoktól a tévéképernyőig. Lopva a telefonunkat lessük, hátha eszébe jutunk valakinek, hátha szerelmet vall valaki... S mivel mobilunk meg se mukkan, bánatos csokimajszolásba kezdünk.

Idén azonban másként indult számomra ez a nap. Kora reggel megszólalt a telefonom. Boldog Valentint kívánt egy jó barátom, sőt, később egy másiktól csokit is kaptam. Azonnal jobb kedvem kerekedett, sőt vígan esemeseztem a matematika óra alatt, s a körülöttem ülők mindvégig kuncogva lestek felém, miközben a telefonom vibráló hangja minduntalan belezavart az óra csendjébe. Hála istennek szingli társaim sem búslakodtak sokáig! Este, ahogy beléptem az msnre, kacagva olvastam a trehány nyilast szapuló szlogeneket.

Az egyik annyira megtetszett, hogy magam is kiírtam: Cupido egy büdös nyíllövöldözgető hímsoviniszta majom!

Végül is, néha gúnyolódni is szabad, nem?Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Valentin-napi nagy Ő lista

Busai Hajnalka Lilla

Talán meg kellene tanulnunk elfelejtkezni a női magazinok által belénk sulykolt módszerekről...

2018.2.14.    9


Valentin-napi gyűrű

Nagy Csivre Katalin

Bárcsak Hufnágel Pistát választottam volna, sóhajt fel Mézgáné a rajzfilmben, durcásan leintve Gézát.

2014.2.14.   


Bálint-napi keringő

Faar Ida

Egy újabb ragyogó alkalom az ajándékozásra, a meghitt összebújásra, az élet csodájának éljenzésére.

2013.2.14.   


A szerelmesek ünnepe

Kiss Adrienn Éva

Ma van az a nap, amikor mindenki, aki szeret valakit, világgá kürtölheti.

2013.2.14.    6


A szerelem ideje

Nagy Csivre Katalin

Kőkemény fagyos mancsokkal kopogtatott be február hava házaink ajtaján.

2012.2.14.   


Nem kell, hogy értsd!

Csepy Enikő

Szerzőnk írásából megtudhatjuk, hogyan vélekednek fiatal férfiúink a szerelemről.

2012.2.13.   

A rovat további cikkei

Átverés vagy valóság?

Kovács Márta

Bizonyára sokunkban felmerült a fenti kérdést az elmúlt hónapokban. Átverve érezzük magunkat, hiszen valami miatt korlátozva vagyunk a szabadságunkban...

2020.9.9.   


Fogalomvadászat

Póda Erzsébet

Vajon tudjuk még, mit takar a szó: lexikon? Érdekel valakit az évszázadok alatt összegyűjtött írott és lapozható tudástár a digitális korszak idejében?

2020.7.30.   


Szétválasztott családok

Kovács Márta

Nem tévedek, ha azt mondom, nehéz időszakon vagyunk túl. Legalábbis nagyon remélem, hogy túl vagyunk rajta!

2020.5.31.   


Levél az Édesanyának

Póda Erzsébet

Mindig el akartam mondani Neked, mit érzek irántad, de olyan nehéz megszólalni és szavakba önteni az érzelmeimet, amikor mellettem vagy.

2020.5.2.  2    3


A változás kora

Póda Erzsébet

Egy ideje a hazugságterjesztés és a manipuláció óriási méreteket ölt. Bárki lehet tudás és műveltség nélkül is véleményalakító és nézetbefolyásoló.

2020.4.15.   


Minden rosszban van valami jó

Dr. Horváth Mária okleveles ápolónő

Az optimisták által gyakran emlegett közmondás igaz most a koronavírus kapcsán is.

2020.3.21.