Hanyag Cupido


Puha Andrea  2008.2.17. 18:16

A mi szívünket is célba vehetné végre...

Minden évben eljön február tizennegyedike. A szerelmeseknek egy újabb ürügy, hogy meglepjék egymást, ám sok szinglinek igazi kínzás.

Még hagyján, hogy nincs pasink, igyekszünk nem túl sokat gondolni rá, azonban bosszantó módon, ilyenkor mindenhonnan szerelmespárok szálingóznának elő. Egymáshoz bújó párokat találunk a fák mögött, egymás szájához tapadva. Vörös rózsát szorongató lányok álldogálnak az állomáson semmibe meredő, átszellemült arccal, fél méterrel a föld felett lebegve, eszük isten tudja, hol jár. Boldogok. És ilyenkor kezdenek sóhajtozni az egyedülállók: Már megint egy Valentin, pasi nélkül...!

Eddigi Valentin-napjaimat pasi nélkül töltöttem. Nem volt, aki gondolt volna rám, így fancsali képpel, lógó orral figyeltem a virággal sétáló lányokat. Azon morfondíroztam, hol kószál ilyenkor a szerelem okozója, a mi szárnyas Cupidónk? Hol szárnyal angyalszárnyain, ahelyett, hogy nyilacskáit lövöldözgetné szorgalmasan? Hát nem szemtelen dolog tőle, hogy a szingli nők szívét vérezni hagyja?! A mi szívünket is célba vehetné végre! Vajon hogyan lövöldözget az emberekre a szerelem angyala? (Vagy ördöge…?) Megfontoltan, kitervelve? Vagy talán, ahogyan kedve tartja? Miért lő olyanra, aki már kapcsolatban van? És miért nem tud a szomorú, magányos emberekre nyilazni?

Megpróbáltam magam a helyébe képzelni. Tegyük fel, hogy beszárnyalok egy kávézóba...! Látom, hogy egyedül üldögél egy helyes fiú, aki iránt két lány is érdeklődik. Most melyiket kéne meglőnöm? Amilyen szeleburdi ez a Cupido, célzás közben megbillenne, és tévedésből három nyilat lőne ki. Ebből kettő a két lányt, a harmadik pedig a pincért találná el. Következmény? A két lány összeveszik a pincéren, akinek mellesleg barátnője van, a fiú pedig egyedül Valentinozik. Hm…

Mindenesetre az biztos, hogy az én szívemet sűrűn célba veszi, csak rendszerint a fiúkét meg elfelejti telibe trafálni…

Mint tudjuk, Cupido kicsit hanyag munkát végez. Ezért aztán Valentin-napján hajlamosak még azok is búnak ereszteni a fejüket, akik fennhangon hangoztatják, hogy a pasikkal csak gond van, jobb a szingliség. Mert szó, ami szó, jó érzés Bálint-napon érezni, hogy tartozunk valakihez, hogy van, aki gondol ránk. Annál is inkább, mert ilyenkor aztán minden a szerelemről szól: a kirakatoktól a tévéképernyőig. Lopva a telefonunkat lessük, hátha eszébe jutunk valakinek, hátha szerelmet vall valaki... S mivel mobilunk meg se mukkan, bánatos csokimajszolásba kezdünk.

Idén azonban másként indult számomra ez a nap. Kora reggel megszólalt a telefonom. Boldog Valentint kívánt egy jó barátom, sőt, később egy másiktól csokit is kaptam. Azonnal jobb kedvem kerekedett, sőt vígan esemeseztem a matematika óra alatt, s a körülöttem ülők mindvégig kuncogva lestek felém, miközben a telefonom vibráló hangja minduntalan belezavart az óra csendjébe. Hála istennek szingli társaim sem búslakodtak sokáig! Este, ahogy beléptem az msnre, kacagva olvastam a trehány nyilast szapuló szlogeneket.

Az egyik annyira megtetszett, hogy magam is kiírtam: Cupido egy büdös nyíllövöldözgető hímsoviniszta majom!

Végül is, néha gúnyolódni is szabad, nem?Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Valentin-napi gyűrű

Nagy Csivre Katalin

Bárcsak Hufnágel Pistát választottam volna, sóhajt fel Mézgáné a rajzfilmben, durcásan leintve Gézát.

2014.2.14.   


Bálint-napi keringő

Faar Ida

Egy újabb ragyogó alkalom az ajándékozásra, a meghitt összebújásra, az élet csodájának éljenzésére.

2013.2.14.   


A szerelmesek ünnepe

Kiss Adrienn Éva

Ma van az a nap, amikor mindenki, aki szeret valakit, világgá kürtölheti.

2013.2.14.    6


A szerelem ideje

Nagy Csivre Katalin

Kőkemény fagyos mancsokkal kopogtatott be február hava házaink ajtaján.

2012.2.14.   


Nem kell, hogy értsd!

Csepy Enikő

Szerzőnk írásából megtudhatjuk, hogyan vélekednek fiatal férfiúink a szerelemről.

2012.2.13.   


Szerelem, barátság és gasztronómia

Kottra Éva

Ha a szerelmi láz elcsitul, még mindig ott vannak a barátok...

2012.2.11.    7

A rovat további cikkei

Menedék

Póda Erzsébet

Talán még sose volt annyira bizonytalan a jövő, mint a mai időkben. Hiába bújunk a hamisan biztonságosnak vélt maszk mögé, és hiába oltatjuk be magunkat...

2022.11.19.   


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2022.9.15.   


Uborkaszezon?

Nagy Csivre Katalin

A felszínen úgy tűnik, minden rendben van, de figyeljünk: forrong a mélység!

2022.7.22.   


Egy kép, ezer szó

Nagy Csivre Katalin

Egy kép többet ér ezer szónál... Bevezetés a Tarot és más "furcsaságok" rejtelmeibe.

2022.6.6.   


Halló, van ott valaki?

Póda Erzsébet

Megszámlálhatatlan kommunikációs csatornánk van, de vajon megtaláljuk egymást?

2022.5.16.   


Ne féljünk a sétától!

Huszár Ágnes

Még nem is olyan régen természetes volt, hogy a hétköznapjaink részét képezte a mozgás. Jól esett gyalogolni a suliba, barátnőhöz, üzletbe, bárhova.

2022.4.18.    2