Visszatekintés 2013


Póda Erzsébet  2013.12.31. 9:34

Avagy, milyen volt számunkra, a netBarátnő számára, a 2013-as esztendő?

Rohan az idő. Bizony, lassan tízévesek leszünk! Természetesen készülni fogunk a szülinapra, de még korai erről beszélni. Legyen meglepetés! Inkább visszatekintünk egy kicsit a 2013-as esztendőre.
Sok minden történt velünk. Úgy, mint tavaly: rossz és jó dolgok, keserű és vidám percek, kritikus és kreatív pillanatok. Ahogy a világnak, az életnek is van rossz és jó, csúnya és szép oldala is, úgy a mi életünkben is jelen vannak ezek a pillanatok, percek.

Munkatársaink nagyobb része még most sem pénzért dolgozik, hanem elhivatottságból ír. Sok éve megy ez már így. Egyesek számára nehezen érthető, hogy ellenszolgáltatás nélkül dolgozzon, határidőre. Van, aki ezt nem is bírja. Sokan távoznak ezért csapatunkból, de mindig vannak újak, akiket ez a nehézség sem riaszt el. Idén is voltak helyzetek, amikor majdnem ki kellett mondanunk, hogy befejezzük, mert nem állt rendelkezésünkre semmilyen anyagi háttér. Az összefogás azonban ismét továbbsegített ezen a ponton. Mivel figyelmünket a társadalomban, a hétköznapokban zajló események, az újságírói munka foglalja le, és nincs köztünk sem menedzseléssel foglalkozó, sem „jó kapcsolatokkal” rendelkező emberke, ezért, mint az előző évek során mindig, ezúttal is csak egymásra számíthattunk, egymásba kapaszkodhattunk. És természetesen, mint mindig: az olvasókra, akik tovább biztatnak bennünket emailjeikben, névvel vagy névtelenül írt hozzászólásaikkal. A hullámvölgyeken megint sikerült túltennünk magunkat, és a felszínen maradtunk. Túléltük.
Az előző mondatok kísértetiesen hasonlítanak a tavaly megjelent írásunkban lévőkhöz, viszont visszatekintve, sajnos nem tudunk ezen a téren javulásról beszámolni. De tovább tervezünk, tovább írjuk a cikkeinket, a tudattal, hogy ki tudja, meddig létezhetünk – de mindig remélve a legjobbakat. Úgy érezzük, a munkánknak igenis van értelme, főként, hogy vannak, akik akadályokat görgetnek elénk. Talán azt is jelzi ez, hogy valamit mégis jól csinálunk - ha már gáncsoskodónk is akad. Pozitív gondolkodásunkkal, munkánkba vetett hitünkkel és egymás iránti bizalmunkkal azonban mindig sikerül továbblépnünk az általunk meghatározott úton. A célunk felé, hogy egy bulvármentes, az igazi problémákra fókuszáló, megoldási alternatívákat kínáló, nyíltan szóló, független, színvonalas webmagazinnal jelentkezzünk az olvasóknak. Higgyék el, pénz nélkül ez nagyon nehéz!

„Működésünk ideje alatt sokan jöttek közénk, a virtuális szerkesztőségünkbe, és sokan mentek el. Voltak, akik visszatértek, olyanok is, akikről azóta sem tudunk, nem adnak hírt magukról. Vannak, akik időnként mégis felbukkannak, hogy írásaikkal, gondolataikkal gazdagítsák webmagazinunkat. Van, aki tőlünk inspirálódva dolgozik tovább... És van egy stabil társaság, akik a kezdetektől segítik, támogatják állhatatosan a netBarátnőt. És van, aki már soha nem örvendeztet meg minket, sem az olvasókat, mert már egy másik dimenzióból figyeli tevékenységünket. De mi tudjuk, érezzük, most is velünk van, hiszen mi sem feledjük sohasem. Fülöp Éva korán távozott közülünk örökre, sokkal korábban, mint azt el tudnánk viselni, el tudnánk fogadni... Emléke azonban örökké itt marad velünk, virtuális szerkesztőségünk örökös tagja marad” – írtuk tavaly, és ezek a mondatok ma is érvényesek.

Szívesen vesszük olvasóink és támogatóink véleményét, pozitív és negatív kritikáját egyaránt, mert azokból csak tanulhatunk, javulhatunk. Ilyen javaslatok alapján 2013-ban új rovatot nyitottunk, Labirintus címmel, melynek keretén belül tanácsadással foglalkozunk. Beindítottuk Az író válaszol sorozatunkat, amely kiváló magyar írókat szólaltat meg, és 2014-ben meglepetésekkel készül. Új munkatársakkal is bővültünk: dr.Stenger Györgyi NLP-mester és dr.Szalayé Kónya Zsuzsa dietetikus segíti munkánkat magas színvonalú szakmai írásaival.

Tehát 2013-ban is sok minden történt velünk. A legjobb azonban, hogy két munkatársunknak, Huszár Ágnesnek és Bíró Szabolcsnak, akik 2012 nyarán tartották esküvőjüket, 2013 nyarán, az év legforróbb napján megszületett a kisfiuk, Bence. Így már a második Barátnős-Babának örvendhetünk.

Más sikereink is voltak. Megjelent munkatársunk Póda Erzsébet kötete, amely érdekes válogatás a netBarátnőn megjelent írásaiból, és nagy sikert aratott az író-olvasó találkozókon. Megjelent Nagy Erika interjúkötete is, és Bíró Szabolcs is befejezte új regényét, a Ragnarököt. Megvalósult egy rég dédelgetett álmunk: beindultak a Barátnő-klubok! Vendégünk volt Bauer Edit, az Európa Parlament képviselőasszonya és dr. Tóth Erzsébet általános és homeopátiával foglalkozó orvos. Az új esztendőben több új vendéget is szeretnénk meghívni klubjainkba, ez a programunk jelenleg is szervezés alatt áll. Budapesten pedig sor kerülhetett az első bemutatkozó estünkre, amelyről minden elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy kitűnőre sikeredett!

Továbbra is úgy látjuk: van értelme annak, amit csinálunk. Jöjjön bármilyen nehézség, egymásba kapaszkodva továbbra is itt leszünk az önök részére! Kérjük, segítsék javaslataikkal, ötleteikkel, véleményükkel a munkánkat! Csak így lehetséges egy olyan internetes női magazint összeállítani, amely messze elkerüli a bulvárjelleget, amely ellenáll minden olyan törekvésnek, ami a minőség rovására megy. Amely (nemcsak) egyszerűen a nőknek szól nőkről, életről, a világról, hanem komolyan és felelősségteljesen kezeli a témákat.


Fotók:
1. Csoportkép a 2013-as nyári találkozóról
2. Az első Barátnő Klubest: Bauer Edit és Póda Erzsébet
3. A budapesti bemutatkozónk: Nagy Erika, Csapody Kinga (az est háziasszonya) és Póda Erzsébet
4. Bíró Szabolcs és Huszár Ágnes kisfiukkal Bencével


Fotók: Póda Csenge (1-2), Kulcsár Tímea Ágnes (3), Soós Laca (4)Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Tízévesek lettünk – visszatekintés

2015-ben tízévesek lettünk! Egy ilyen kerek évforduló alkalmából általában visszatekint, értékel, összefoglal az ember, és levonja a tanulságokat.

2015.12.31.    22


Visszatekintés 2014

Mint minden évben, az 2014-es esztendőben is sok minden történt velünk.

2014.12.31.    49


Farsangi "barátnőzés"

Beszámoló az idei első találkozónkról.

2014.3.3.   


Tartalom, színvonal, érték

2013. március 2-án, szombaton került sor szerkesztőségünk idei első találkozójára.

2013.3.3.    38


Visszatekintés 2012

Póda Erzsébet

...Mert néha szükség van rá...

2012.12.31.   


Megint barátnőztünk

Bíró Szabolcs

2012. augusztus 25-én, egy verőfényes szombati napon került sor magazinunk szerkesztőségének legutóbbi találkozójára.

2012.8.27.    31

A rovat további cikkei

Valakik és tényezők

Póda Erzsébet

Ma mindenki valaki akar lenni. Valaki, aki megmondja másoknak, hogy azok mit csináljanak, és azt hogyan tegyék.

2024.4.18.   


Szavak

Póda Erzsébet

A naponta átlagosan legtöbbször elhangzott szó egy ideje egész biztosan az elfogadás, a másság, a megértés és a tolerancia.

2024.3.9.   


Előjogok

Nagy Csivre Katalin

Tudom, lejárt lemez, de feltette már valaki azt a kérdést, hogy a kovidinvázió alatt a teszt vagy az oltás mellé miért kapott egy darab papírt? A teszteléshez járó papírdarab határidős volt, és úgy szolgált, mint előjog, belépőjegy a társadalomba.

2023.10.11.   


Gondolatok a szabadságról

Nagy Csivre Katalin

A szabadság szó inflálódott el leginkább, és itt érhető tetten a legnagyobb csúsztatás, mert a szabadság színes zászlaja alatt a végső és totális diktatúrába menetel a világ...

2023.9.13.   


Nyári románc

Póda Erzsébet

Avagy az életben semmire sincs garancia.

2023.7.25.    14


Jótékonyság

Póda Erzsébet

Az élet tele van szárnyalásokkal és zuhanásokkal. Kellemes meglepetésekkel és csalódásokkal.

2023.5.30.