Ami leköt


Csepy Enikő  2011.10.3. 5:42

A nő dolgozik. A nő háztartást vezet. A nő gyereket nevel. A nő törődik a férjével. A nő...

...és még folytathatnánk a végtelen felsorolást, mit is csinál a nő a nap 24 órájában. De hol marad a várva várt szabadidő??

A nők többsége annyira elmerül mindennapi elfoglaltságaiban, hogy teljesen elfelejtik, igenis nekik is jár az az idő, mikor belefeledkezhetnek kedvenc időtöltésükbe. A kikapcsolódásra szánt időnek meg kéne egyeznie azzal a fogalommal, amit az emberiség hobbinak nevez. A probléma ott kezdődik, hogy képesek vagyunk elfelejteni, mi is jár nekünk valójában. Kell lennie egy olyan dolognak minden nő életében, melyről feltétlen állíthatja – igen, ez érdekel, kikapcsol, leköt engem! A bibi nem is az, hogy nincs hobbink, inkább, hogy nincs időnk véghezvinni.

Mindenki számára más jelent a kedvenc időtöltés. Míg egyesek egy pohár bor mellett szeretnek relaxálni, mások véresre izzadják magukat a konditeremben. A hobbinak megannyi változata létezik, válogatni pedig a végtelenségig lehet belőlük.

Vannak fiatal nők, feleségek, háztartást vezető asszonyok, akik megszállottam imádnak mechanikai munkát végezni. Igen, most kicsit tátva marad a szánk, de van ilyen. Nem túl sokan művelik a fafaragást, a különféle javításokat, a mindenféle gépek bütykölését, de elenyésző számuk mellett, igenis meg kell említeni őket. Éljenek a férfifüggetlen nők! Legalább ők nem szorulnak a mogorva vízvezeték-szerelő társaságára.

Aztán ott van az a hobbi, melyet sokan unalmasnak minősítenek – a gyűjtés. Legyen az bélyeg, újságok, régiségek, makettek, alátétek, képek, mind-mind hosszadalmas, vagy akár drága hobbinak számít. Elkötelezettnek kell annak lennie, aki bevállal akár egy életfogytig tartó gyűjtést a kiszemelt tárgyakból.

Ezen kívül említésre méltók a családi hobbik: a közös kirándulások, túrázás, csónakázás, gombászás. Mind remek kikapcsolódásnak számít, mely összehozza a családot, ápolja a szülő-gyermek kapcsolatokat. Ezek olyan elfoglaltságnak számítanak, melyeket a mai rohanó világban nem igazán engedhetünk meg magunknak. Aki viszont eleget tesz a családi hobbiknak, boldog lehet, hogy kiegyensúlyozott családi élete van.

Vannak olyan nők is, akik hobbijukban a tehetségüket vagy a kreativitásukat kamatoztatják. Ők azok, akik professzionálisan űzik a művészetek által nyújtott lehetőségeket, legyen az tánc, zene, festészet, szobrászat, fotográfia, színészkedés. Egy ilyen hobbi, például a lakberendezés, akár a háztartásunk javára is válhat, hisz saját magunk ízlése szerint tudjuk felöltöztetni és alakítani lakásunkat. A konyhaművészet művelői pedig kedvükre kényeztethetik magukat, barátaikat illetve családjukat a finomabbnál finomabb falatokkal.

Így végigolvasva ugyehogy rengeteg hobbi létezik? Ne habozzunk tehát kiválasztani egyet a saját részünkre, akár egy aprócska, jelentéktelennek tűnőt is. Ugyanis mindegyiknek megvan a maga páratlan mivoltja, csupán a megfelelő személyre vár, aki fel tudja ruházni őt a kellő jelentőséggel.

Kellemes szórakozást a becses hobbiművelőknek!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Anya, hobbi, örömforrás

Huszár Ágnes

A mai nőket nem elégítik ki az anyaság mindennapos tevékenységei, a klasszikus háziasszony szerepek, amivel nincs is baj. Pörög a világ, ezer lehetőséget villant fel.

2021.11.4.  4    7


Nők és hobbi

Csivre Kata

Avagy a nő, és amit megengedhet azon felül...

2011.11.3.    4


Különleges hobbik

Halász Kata

A tipikus női hobbikkal kapcsolatos társadalmi összgondolkodás idejétmúlt és ráncfelvarrásra szorul...

2011.10.30.    8


Nem a csillagok segítenek

Dóra Dalma

Egy lány, akit az asztronómia érdekel.

2011.10.30.    1


Merülés

Szabó Sylvia

Merültünk este, a félelmetes sötét vízben, és nappal, olyan kristálytiszta vízben, hogy kilométerekre elláttam.

2011.10.26.   


Közönség előtt

Nagy Erika

Ha van olyan ember, akinek nincs hobbija, az szegény ember, legyen kivételesen vaskos is a pénztárcája.

2011.10.23.   

A rovat további cikkei

A hobbim a szenvedélyem

Kottra Éva

Hogyan lettem modellből sommelier...

2011.10.22.   


Fura hobbi

Puha Andrea

Gyakran téblábolok a városban. Toporgok, aztán elindulok jobbra, pár lépés után megtorpanok...

2011.10.17.  2   


Hobbi vagy mánia?

Csepy Enikő

Manapság, a hobbit űző ember bizonyos mértékben csodálatra méltó.

2011.10.14.    3


Hány életem van?

Wolner Annamária

Hány élete is van egy nőnek? Sajnos, csak egyetlenegy! S ebbe az egybe bele kell hogy férjen annyi minden: munkahely, család, háztartás.

2011.10.10.   


Hobbi és párkapcsolat

Jády Mónika

A kedvteléseknek fontos funkciójuk van: általuk kikapcsolódhatunk, lazíthatunk, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok gondjait.

2011.10.7.    2


Egy fantasztikus csapat

Kovács Márta

Amikor a legújabb őrület, a zumba, lesöpörte a parkettról az általam annyira szeretett aerobikot, teljesen kétségbeestem.

2011.9.29.    11