Közönség előtt


Nagy Erika  2011.10.23. 4:13

Ha van olyan ember, akinek nincs hobbija, az szegény ember, legyen kivételesen vaskos is a pénztárcája.

Nekem több is van, de valahogy mindegyik az irodalomhoz kötődik. Imádok ismert, sikeres emberekkel beszélgetni közönség előtt. Lehet, hogy nem jól csinálom, de az biztos, hogy szeretem.

Legutóbb Koncz Gábor Kossuth-díjas Érdemes Művész volt az az ember, akit kérdezhettem, Kulcsodon, bár bevallom, hogy nála nehezebb riportalanyt még nem hordott föld a hátán. Diktálta az iramot, megszabta az időt, mert amikor úgy döntött, hogy vége, egyszerűen felállt és azt mondta: ennyi volt.

Na jó, azért becsületesen osztott még autogramot, fogadta a gratulációkat és megkóstolta a kulcsodi halászlevet, melyet a szervezők készítettek az ő kérésére és tiszteletére. Ízlett neki nagyon, amit az is bizonyított, kétszer is merített a tányérjába. Közben mesélt, anekdotázott, de cseppet sem volt fennhéjázó, lekezelő, bár azért nagyon is tisztában van azzal, mit tett le az asztalra. Szimpatikus volt, hogy nem tagadja meg vidéki múltját, büszkén meséli, mit kapott útravalóul az édesapjától, amikor felköltözött Pestre. Ha valaki azt gondolja, hogy valami kézzelfogható dologról van szó, az téved. Édesapja ezekkel a szavakkal búcsúzott egyetlen fiától: „Fiam, ha megdobnak kővel, szúrd agyon vasvillával!“ Édesanyja pedig sokáig mondogatta, „Kár, hogy elmentél Pestre, ha itthon maradsz, lehetett volna belőled akár állomásfőnök is.“

Könyvet cseréltünk, én az új kötetemet, ő pedig a Kaszkadőr nélkül című, nagysikerű kötetet dedikálta: Erikának megkülönböztetett barátsággal. Rengeteg dedikált könyvem van, melyet nagy becsben őrzök. Ez is közéjük fog tartozni. Elolvastam, nagyszerű kötet. Bár már nem lehet kapni, akit érdekel, az antikváriumokban keresheti.

Útravalóul megölelt, kaptam két puszit, mellé egy névjegykártyát. Nagyszerű este volt, szebb, mint gondoltam. Rájöttem, hogy egy színészóriás is megmarad embernek, ha nem száll fejébe a dicsőség.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Anya, hobbi, örömforrás

Huszár Ágnes

A mai nőket nem elégítik ki az anyaság mindennapos tevékenységei, a klasszikus háziasszony szerepek, amivel nincs is baj. Pörög a világ, ezer lehetőséget villant fel.

2021.11.4.  4    7


Nők és hobbi

Csivre Kata

Avagy a nő, és amit megengedhet azon felül...

2011.11.3.    4


Különleges hobbik

Halász Kata

A tipikus női hobbikkal kapcsolatos társadalmi összgondolkodás idejétmúlt és ráncfelvarrásra szorul...

2011.10.30.    8


Nem a csillagok segítenek

Dóra Dalma

Egy lány, akit az asztronómia érdekel.

2011.10.30.    1


Merülés

Szabó Sylvia

Merültünk este, a félelmetes sötét vízben, és nappal, olyan kristálytiszta vízben, hogy kilométerekre elláttam.

2011.10.26.   


A hobbim a szenvedélyem

Kottra Éva

Hogyan lettem modellből sommelier...

2011.10.22.   

A rovat további cikkei

Fura hobbi

Puha Andrea

Gyakran téblábolok a városban. Toporgok, aztán elindulok jobbra, pár lépés után megtorpanok...

2011.10.17.  2   


Hobbi vagy mánia?

Csepy Enikő

Manapság, a hobbit űző ember bizonyos mértékben csodálatra méltó.

2011.10.14.    3


Hány életem van?

Wolner Annamária

Hány élete is van egy nőnek? Sajnos, csak egyetlenegy! S ebbe az egybe bele kell hogy férjen annyi minden: munkahely, család, háztartás.

2011.10.10.   


Hobbi és párkapcsolat

Jády Mónika

A kedvteléseknek fontos funkciójuk van: általuk kikapcsolódhatunk, lazíthatunk, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok gondjait.

2011.10.7.    2


Ami leköt

Csepy Enikő

A nő dolgozik. A nő háztartást vezet. A nő gyereket nevel. A nő törődik a férjével. A nő...

2011.10.3.   


Egy fantasztikus csapat

Kovács Márta

Amikor a legújabb őrület, a zumba, lesöpörte a parkettról az általam annyira szeretett aerobikot, teljesen kétségbeestem.

2011.9.29.    11