Különleges hobbik


Halász Kata  2011.10.30. 9:43

A tipikus női hobbikkal kapcsolatos társadalmi összgondolkodás idejétmúlt és ráncfelvarrásra szorul...

...ugyanúgy, ahogy a női szerepekre vonatkozó konzervatív elképzelések.
Ezeknek megfelelően a nő szabadidejében kertészkedjen, kössön vagy cukrászkodjon, manapság pedig jógázzon és fogyókúrázzon. Mindezekkel természetesen nincs semmi baj, a testmozgás dicséretes, főleg, ha előtte egy 32 szeletes dobostortát sütött az illető.

Íme néhány igazán különleges és meghökkentő hobbi a nagyvilágból azoknak a nőknek, akik belefásultak a szalvétagyűjtésbe vagy Daniel Steel rikítórózsaszín könyveibe.

Extrém vasalás

A házimunka és az extrém sportok ötvözete az extrém vasalás, melynek ötlete egy férfi, Phil Shaw fejéből pattant ki. A hobbit csak a vasalás szerelmesei tudják értékelni, az egész lényege egyébként, hogy vasaljunk, de nem hétköznapi körülmények között és/vagy különleges helyszínen. Az irányzat szülőatyja csinálta már víz alatt, havas hegycsúcs tetején, sivatagban, vagyis mindenhol, ahol a körülmények adottak voltak a vasalódeszka használatához. Aki tehát a frissen vasalt ing felett érzett elégedettséget össze akarja kötni egy csipetnyi izgalommal, csatlakozzon az extrém vasalók táborához.

Tettesd magad halottnak!

A középkorú Chack Lamb hobbija nem mindennapi: szabadidejében halottnak tetteti magát. Kreativitása megállíthatatlan, a legkülönfélébb pozíciókat és helyszíneket ötli ki, majd a fotókat feltölti a világhálóra. Ötletének egyediségét jól bizonyítja egyre növekvő rajongótábora, illetve az újságok, tévék érdeklődése. A hatszoros apuka azért választotta ezt a bizarr hobbit, mert így szeretne filmszerephez jutni. Honlapjáról kiderül, hogy erőfeszítése nem hiábavaló, több horrorban is kapott kisebb-nagyobb szerepet.
Bővebb információ: deadbodyguy.com

Szerepelj a Híradóban!

Ha Paul Yarrow-t valaki megkérdezi, van-e hobbija, egyértelmű igennel felel. A londoni férfi előszeretettel szerepel a tévében, a helyszíni tudósítások állandó háttéreleme. A nézők láthatták már a BBC, ITV, Channel 4 és a Sky News hírműsoraiban. Amint valahol feltűnik egy forgatócsoport, ott hamarosan Yarrow is megjelenik. Álma, hogy szerepelhessen a Big Brother című valóságshow-ban.
Bővebb információ: fidgetwith.com

Szöszmösz gyűjtemény

A legtöbb – normális – ember a köldökszöszre bosszantó jelenségként tekint és igyekszik megválni tőle. Graham Barker viszont összegyűjti köldöke koszát és felcímkézett üvegekbe zárja. „1984. január 17-én egy Brisbane-i ifjúsági szálláson voltam. Az éjszakát ébren és tétlenül töltöttem a szobámban: túlságosan esett, hogy kimozduljak, de ahhoz túl fullasztó volt a levegő, hogy bármi hasznosat csináljak. Ekkor történt meg velem először, hogy elkezdett érdekelni a tartalma, és arról morfondíroztam, vajon mekkora mennyiségű koszt „termel” egy ember köldöke. Ezt pedig csak úgy tudom kideríteni, ha elkezdem gyűjteni a szöszt.” Az első köldökpiszok helye egy üres filmdobozban volt, majd ahogy bővült a bizarr gyűjtemény, úgy nőtt a befőttesüvegek mérete és száma.

Égett Ételek Múzeuma

Kevésbé tehetséges konyhatündérek gyarapítói lehetnek a múzeum kiállított műremekeinek, melynek alapítója Deborah Henson Conant. A különleges gyűjtemény ötlete akkor pattant ki a fejéből, amikor az 1980-as éveben almáspitét akart sütni, majd egy túlságosan hosszú telefonbeszélgetés következtében megszületett az első műalkotás, melynek a címe a Magányos almáspite lett. Hamarosan további gyöngyszemek születtek, mint például a Háromszor sült krumpli.
Még több információ: burntfoodmuseum.comHozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Anya, hobbi, örömforrás

Huszár Ágnes

A mai nőket nem elégítik ki az anyaság mindennapos tevékenységei, a klasszikus háziasszony szerepek, amivel nincs is baj. Pörög a világ, ezer lehetőséget villant fel.

2021.11.4.  4    7


Nők és hobbi

Csivre Kata

Avagy a nő, és amit megengedhet azon felül...

2011.11.3.    4


Nem a csillagok segítenek

Dóra Dalma

Egy lány, akit az asztronómia érdekel.

2011.10.30.    1


Merülés

Szabó Sylvia

Merültünk este, a félelmetes sötét vízben, és nappal, olyan kristálytiszta vízben, hogy kilométerekre elláttam.

2011.10.26.   


Közönség előtt

Nagy Erika

Ha van olyan ember, akinek nincs hobbija, az szegény ember, legyen kivételesen vaskos is a pénztárcája.

2011.10.23.   


A hobbim a szenvedélyem

Kottra Éva

Hogyan lettem modellből sommelier...

2011.10.22.   

A rovat további cikkei

Fura hobbi

Puha Andrea

Gyakran téblábolok a városban. Toporgok, aztán elindulok jobbra, pár lépés után megtorpanok...

2011.10.17.  2   


Hobbi vagy mánia?

Csepy Enikő

Manapság, a hobbit űző ember bizonyos mértékben csodálatra méltó.

2011.10.14.    3


Hány életem van?

Wolner Annamária

Hány élete is van egy nőnek? Sajnos, csak egyetlenegy! S ebbe az egybe bele kell hogy férjen annyi minden: munkahely, család, háztartás.

2011.10.10.   


Hobbi és párkapcsolat

Jády Mónika

A kedvteléseknek fontos funkciójuk van: általuk kikapcsolódhatunk, lazíthatunk, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapok gondjait.

2011.10.7.    2


Ami leköt

Csepy Enikő

A nő dolgozik. A nő háztartást vezet. A nő gyereket nevel. A nő törődik a férjével. A nő...

2011.10.3.   


Egy fantasztikus csapat

Kovács Márta

Amikor a legújabb őrület, a zumba, lesöpörte a parkettról az általam annyira szeretett aerobikot, teljesen kétségbeestem.

2011.9.29.    11