Nőies leszbikusok, férfias heteroszexuálisok


Halász Kata  2014.3.13. 3:49

Van-e bármi köze a testi vonzódásnak ahhoz, hogy egy nő nőies?

Mi az oka annak, hogy ha egy nő a saját neméhez vonzódik, az el is veszíti mindazt, amit nőiesnek szokás nevezni? Miért van az, hogy a nőiességet a nemi hovatartozás leegyszerűsített szűrőjén keresztül is meg szoktuk határozni? Van-e bármi köze a testi vonzódásnak ahhoz, hogy egy nő nőies?

Ha kimondom azt a szót: leszbikus, sokak fejében sztereotip képek villannak fel. Csúnya általánosítás lenne kijelenteni azt, hogy ezek beállítottság vagy nyitottság függvényei lennének, így nem is állítok ilyesmit. Tapasztalatom szerint a két legjellemzőbb kép közül az egyik a bajszos, szőrös lábú kamionsofőrszerű, kockás inget és lógófenekű, kitérdelt nadrágot hordó nő. A másik pedig az a pornófilmszerű megjelenítés, amikor két ideális alakú meztelen nő simul egymáshoz és kacéran invitálva kikacsintanak a férfinak. Ez utóbbi aspektust felejtsük is el gyorsan, hiszen ebben az esetben nehezen beszélhetünk homoszexualitásról! Ugyanis az, aki az ellenkező nemhez is vonzódik: biszexuális. Ha pedig csak a hecc és a férfi elcsábításának kedvéért simul más nőhöz, akkor bevállalós.

Van-e bármi köze a testi vonzódásnak ahhoz, hogy egy nő nőies? Nincs. A nőiesség ugyanis mindenek felett áll. Belülről fakad. Egy leszbikus nő is szeretne tetszeni és attól, hogy ő nem egy férfi, hanem történetesen egy nőtársa felé szeretné szépnek láttatni magát, semmit nem von le az egész jelentőségéből. Hadd áruljak el valamit: a leszbikus nők más nőkhöz vonzódnak! Nem a férfiakat látják szépnek, hanem a nőket, számukra ez a természetes. Ezért egy leszbikus nő, ugyanúgy, ahogy egy heteroszexuális is, beveti női vonzerejének teljes tárházát, hogy elcsábítsa a kiszemelt személyt. A nőiesség nem lehet egyenlő tehát azzal, hogy az illető heteroszexuális. Az, aki uniformizált ismérvek alapján próbálja a nőiesség fogalmát beleszuszakolni egy adott kategóriába (jelen esetben ez az ellenkező nemhez való vonzódás), nagyon el van tévedve.

A leszbikusok között mindenféle típusú nők vannak, nem csak szőrös lábúak! Ahogy a heteroszexuális nők között is vannak férfiasabb viselkedésűek, akiknek például az öltözködésük nem „lányos”, akiket nem lehet beskatulyázni. Illetve de: sokukra rásütik a „tuti leszbi” bélyeget. Így a homoszexuális nők között is vannak fenékig érő hajú, mélyen dekoltált felsőket és szűk nadrágokat hordó műkörmös, kisminkelt lányok. Portia de Rossiról például senki nem mondhatja, hogy nem nőies...

A nőiesség túlmutat mindenféle ósdi és konvencionális elgondoláson. A nőiesség nem lehet a média által manipulált, mert az önelfogadáson és önszereteten keresztül belülről kell sugároznia függetlenül ruhától, sminktől, divatos frizurától, testalkattól. És nemi vonzódástól.

Ez a 21. század, emberek! Ha már ennyien erre a kicsi bolygóra szorultunk, fogadjuk már el egymást olyannak, amilyen!Hozzászólások

csakcsak, 20. 03. 2014 16:46:58
női leszbikusok valahogy nem zavarnak, annál inkább a homokos pasik. nem tudom megmagyarázni, miért tartom elfogadhatónak az egyik nemnél, és miért nem a másiknál.
@


Kapcsolódó cikkek

Modernkori amazonok

Palkó Emese

Rengeteg szó esik arról, hogyan lehetünk nőies nők, és hogyan élhetjük meg önnön nőiességünket.

2014.4.24.   


A nő átmeneti lény

Nagy Csivre Katalin

Milyen a mai kor lánya, asszonya? Néhány vélemény...

2014.4.11.   


Mosónő vagy plázacica?

Bányai Ilona

A nőiesség mindenkinek mást jelent, ugyanúgy, ahogy a szépség, a vonzalom, a szeretet.

2014.4.7.    30


Embergyereknek születtem

Nagy Erika

Nőket kérdeztünk arról, mit jelent számukra nőnek lenni, mit gondolnak nőiségről, nőiességről.

2014.3.31.    75


Elsősorban NŐ vagyok

Puha Andrea

…és csak másodsorban fogyatékos.

2014.3.28.    165


A nőiesség az eszközünk

Kozma Eszter

Mitől nő egy nő? Mitől nőies? Sőt, mi az, hogy nőies?

2014.3.25.    10

A rovat további cikkei

A nő örök (2)

Kiss Adrienn Éva

Riportunk négy különböző generáció szemszögéből mutatja be a nőiséget, nőiességet.

2014.3.20.    40


A nő örök (1)

Kiss Adrienn Éva

A nőiség és a nőiesség egyidős a létezéssel.

2014.3.18.