Érzelmek iskolái


Póda Erzsébet  2012.3.21. 6:31

Stefánia istennő lett. Vagy, ha nem is egészen istennő, de annak papnője biztosan.

Csak nemrég döntött úgy, hogy ezt választja hivatásának. Egy nap arra ébredt, hogy már nem szereti a férjét, és a három kicsi gyereke ellátása is csak nyűg a számára. Összejött egy sármos fiatalemberrel, akivel aztán vad órákat töltöttek együtt annak lakásán. Stefánia megismerkedett az igaz szerelemmel. Már nem is érti, miért forszírozta annak idején a férjével a házasságot. Pedig a férjjelölt napokig próbálta lebeszélni az esküvőről. De Stefi nagy esküvőt akart! Kétszáz vendéggel. Hadd pukkadjanak meg a barátnői! A lakodalomra végül háromszáz vendéget hívtak meg. Nászútra mentek, és gyereket tervezett. Négy hónapon át aggódott. Havonta vásárolta a terhesteszteket, mire az egyik végre két csíkot mutatott.

A baba születése után Stefi majdnem depresszióba esett. Ő nem ezt akarta, nem erre vágyott! A baba sírt, bömbölt, ő nem tudta kialudni magát, a mellbimbója kisebesedett, a gyerek nyálzott és böfizett – tiszta szívből utálta az egészet. Nem is akart több gyereket, mégis összejött még kettő.

Stefi alig várta, hogy óvodáskorúak legyenek. A kisebbiket csak nagy nehezen vették fel az oviba, két hónappal a harmadik születésnapja előtt. Még szerencse, hogy ő el tud intézni mindent. És jó is, hogy így történt, máskülönben talán sose ismerte volna meg az ő gyönyörűséges Adoniszát, aki úgy tudott teljesíteni az ágyban, mint ahogy a férje a legjobb formájában sem.

Három hónapig bírta a titkolózást. Aztán úgy döntött, otthagy csapot-papot. Becsomagolt a legnagyobb utazótáskájába és az Adoniszához költözött. Azóta, míg a szerelem istennőjének hódol – ő így mondja –, addig férje neveli, gondozza, viszi-hozza az iskolába és óvodába az elanyátlanodott csemetéket..

Eközben Stefánia az enyhe hajnalokon mezítláb sétál az új pasija kertjének harmatos füvében. Élvezi a harmatból áradó ősi és tiszta életenergiát. Vagy a közeli erdő farönkjein üldögélve meditál. Derékig érő haja gondtalanul omlik a rönkre, és erről fotókat oszt meg a közösségi oldalakon, melyeken a jobb szemű ezoterikusok még Stefi és a csonka fa közös auráját is felfedezhetik. Akinek nincs ezoterikus meglátása, annak Stefi hozzászólásban hívja fel figyelmét erre a felfoghatatlan jelenségre.

Az utóbbi időben egyre többet beszél arról, hogy kapcsolatba került az igazi istennővel, a szerelem istennőjével, az igaz szenvedély teremtőjével. Aki őt papnőjévé nevezte ki, mivelhogy a nap bármely szakában tud vele kommunikálni. Sőt néha egyenesen tollba mondja neki (Stefinek) üzeneteit.

Addig is, amíg újra fel nem virradnak a harmatos füvű langyos hajnalok, amikor is mezítlábas sétáira indulhat majd, gyertyás-füstölőpálcikás előadásokat, beszélgető-esteket tart egzotikus selyempelerinbe öltözködve. Nagyon jól csinálja, mert az ismerős nők egyre nagyobb számban válnak a követőivé.

Stefánia könyvet is ír. Azt mondja, ez egy új biblia lesz: a szerelemről, a szexről, a szeretkezésről, a férfival való egyesülésről, s az így keletkező hatalmas energiáról és teljes egységről, valamint a szerelem istennőjével való kapcsolatáról. Mert – állítja – az élet kizárólag a szenvedélyről, az érzelmekről és az érzékiségről szól.

Bizony, az ő számára minden valószínűséggel...Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Kalitkába zár a házasság?

Huszár Ágnes

Az egyik legszebb népdalunk szövege olyan képet fest elénk, amely szerint a kismadár csapdába esett...

2012.4.27.   


Szeret engem (?)

Nagy Anna

Szerelem volt, vagy csak az újdonság varázsa? – forgatta magában a kérdést Kata, miközben legbensőbb lelki tusái közepette tudta a választ.

2012.4.20.   


Korai érzelmek

Nagy Erika

Sok mindenre jó a közösségi portál, bár néha olyan dolgokat kürtölnek világgá az emberek, amit inkább titkolni kellene.

2012.4.16.   


Nem mondja

Kabók Zita

„Nekem soha nem mondja el a férjem, hogyan érez.”

2012.4.10.   


A sárga démon

Csepy Enikő

Nincs olyan ember e kerek világon, akit nem kerített volna már hatalmába ez a bizonyos szörnyeteg, legalább egyszer.

2012.4.6.    6


Ez csak hiszti!

Halász Kata

Erőteljes hangulatingadozás? Alaptalan érzelemkitörés? Hisztéria. Meneküljön, aki tud!

2012.4.2.   

A rovat további cikkei

Fátyol és mosoly

Nagy Csivre Katalin

A nő maga az érzelem, s az érzelem maga a nő...

2012.3.30.    19


Bizalom

Száz Ildikó

Egy teaházi beszélgetés margójára.

2012.3.19.    46


Haszontalan csökevények?

Nagy Erika

Az érzelmek uralják életünket, hiszen tudunk szeretni, gyűlölni, tudunk hinni, féltékenykedni.

2012.3.9.    2