Nem mindegy hova és mit


Palkó Emese  2015.3.30. 9:05

Amit jó tudni, mielőtt a tetoválótű érintené a bőrünket.

Manapság egyáltalán nem meglepő, ha egy nő a tetoválás mellett dönt. Fiatalon vagy idősebben egyre megy. Ám ahhoz, hogy a későbbiekben ne bánjuk meg, hogy tetováltattunk magunkra, nem árt, ha végiggondolunk egy-két dolgot ezzel kapcsolatban. Jöjjön most néhány megszívlelendő tanács, mielőtt betérnénk egy tetováló szalonba!

Csak akkor tetováltassunk, ha pontosan tudjuk, mit akarunk!

Nem érdemes úgy varratni, hogy nem vagyunk tisztában azzal, mit is akarunk valójában. Ne egy kommersz minta legyen a bőrünkön, ha már tetováltatunk! Ne azért varrassunk magunkra, mert „hú, de menő!” vagy, mert „mindenkinek van”. Ha csak ennyi a motivációnk, akkor szinte biztos, hogy pár év múlva bánni fogjuk.

A tökéletes minta

Ha tudjuk, hogy mit szeretnénk, akkor inkább rajzoltassuk meg több emberrel. A több variációból ki tudjuk választani a megfelelőt, vagy alakíttathatunk rajta, ha szükséges. Kicsit időigényesebb, mint ha az első rajzra rábólintanánk, de érdemes várni az igazira.


Szövegellenőrzés!

MINDEN esetben ellenőrizzük a szöveget, mielőtt felvarratjuk a bőrünkre! Annál kínosabbat nem tudok elképzelni, mint amikor egy szép tetoválást elcsúfít egy helyesírási hibával megspékelt szöveg. Fokozottan igaz ez olyan esetekre, amikor idegen nyelvű feliratot szeretnénk.

A megfelelő szalon és tetováló művész kiválasztása

Tényleg érdemes körbenézni a szalonok között. Természetesen az árak teljesen eltérőek lehetnek, ahogyan a művészek stílusai is. Ahhoz, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbb stílusban mozgó tetováló művészt, több szalont is látogassunk meg!

Színes vagy fekete

A fekete tetoválásoknál viszonylag könnyebb helyzetben van a tetováltató, hiszen nem kell annyiszor „utógondozni” a mintát. A színes tetoválásoknál sokkal gyakrabban előfordul, hogy pár évente újra kell színezni bizonyos részeit, mert elkezdenek fakulni.

Egy minta – több alkalom

Nagyobb tetoválásoknál egyáltalán nem biztos, hogy egy alkalommal elkészül. Erre készülni kell, de a konzultáción hamar fény derül a részletekre. Arra is kell számítani, hogy esetleg az első alkalom után több festéket fog kidobni a bőrünk, mint kellene. Ilyenkor még egyszer átütik a tetoválást, hogy valóban szép és élénk színe legyen. Persze csak akkor, ha az első alkalom után már gyógyult a minta.

Nem mindegy hova

A tetoválását az ember mindig büszkén viseli. Ez így is van rendjén, hiszen ha már rászántuk magunkat, lássa mindenki! De tartsuk szem előtt, hogy olyan helyre tetessük, ahol mindenki látja, ha úgy akarjuk – ám alkalomadtán el is tudjuk takarni, ha szükséges. Ennek fényében mondani sem kell, hogy az arcra varratni mindig rossz ötlet.Hozzászólások

@


A rovat további cikkei

A tetoválás, mint művészet

Kozma Eszter

Ideje, hogy a tetoválásra művészetként tekintsünk, mert mára már fantasztikus tereket hódít.

2015.4.30.    11


Segítség: tetováltat a gyerek!

Palkó Emese

Nem ritka jelenség, hogy a kamaszodó gyerekek a legkülönbözőbb hajmeresztő ötletekkel állnak elő.

2015.4.24.    16


Tetoválás, egy emlék őrzője

Oriskó Renáta

Napjaink tetoválása egy művészi rajz. Egy fekete vagy színes, igényesen kidolgozott alkotás, már-már festmény. A vászon pedig a bőrünk.

2015.4.20.    12


Tetovált nők III.

Póda Erzsébet

Ankétunkban tetovált nőket kérdeztünk a miértekről.

2015.4.13.    9


Tetovált nők II.

Póda Erzsébet

Ankétunkban tetovált nőket kérdeztünk a miértekről.

2015.4.10.    22


Tetovált nők I.

Póda Erzsébet

Ankétunkban tetovált nőket kérdeztünk a miértekről.

2015.4.7.    45


Tetovált női arcok

Jády Mónika

Burmában a chin népcsoport idős nőtagjai pókhálószerű tetoválást viselnek az arcukon.

2015.4.2.    7


A gyógyászati tetoválás

Kulcsár Tímea Ágnes

Egy tű, nagy sebességgel, bele-beletép a bőrbe, miközben tintát juttat alá. A procedúra fájdalmas és többnyire örökre szól.

2015.3.24.    12


Életre szóló döntés

Kulcsár Tímea Ágnes

Hogy fog kinézni a tetoválásunk, ha megöregszünk?

2015.3.16.    19


Tetoválás pro és kontra II.

Nagy Erika

Bizonyára mindenkinek akad ismerőse, aki már tetováltatott magára valamilyen motívumot.

2015.3.13.    24


Tetoválás pro és kontra I.

Nagy Erika

Aktuális témánkról (a nő és a tetoválás) ezúttal az irodalom területén tevékenykedő nőket kérdeztük.

2015.3.9.    16