Ó, te romantikus technika!


Csepy Enikő  2010.9.28. 4:22

Egy közismert, jól berögzött mondat: a technika a férfiak világa.

És a nőké? Mit is mond az általános közvélemény? Hm, lássuk csak...! A nőké a lelkizés területe! Na nee...! Kezd már tele lenni a hócipőnk, nemdebár? Na ugye? Én is így gondoltam!

Mert nézzük csak: nem úgy rögződött be az emberek tudatába (tegyük hozzá: sajnos!), hogy a férfiaknak való a technika? Persze egy nő nem fog motorfűrésszel a kezében szaladgálni, vagy a legújabb PC technikákról pletyizni a fodrásznál, de attól még igenis érthetünk a férfinem által elbitorolt területhez.

A férfiak szerint pocsék sofőrök vagyunk, mért akarunk hát érteni a kisebb szerelésekhez a ház körül, minek nekünk a legmodernebb mobil vagy laptop, satöbbi, satöbbi...? Persze az ilyen megnyilvánulásokat mi, öntudatos nők, figyelembe sem vesszük. Tudjuk mi jár nekünk, és azt ki is követeljük. Inkább ezt a „hírhedt“ férfi világot változtathatnánk meg egy kicsit saját ízlésünk szerint. De mégis hogyan? Egy csipetnyi kis romantikával? Fűszerezzük meg a keserédes férfivilágot női bájjal!

Mert akármit is mondanak (hogy „ez meg az“ nem „női munka“), azért nem árt, ha cseppet mégis értünk ahhoz az „ez-meg-azhoz“. Hisz a független nők egyik alapelve, hogy mindent magunkért, nem? Ragadjuk meg bátran azt a csavarhúzót, javítsuk meg magunk azt a két hónapja csöpögő csapot, amit a „ház ura“ mióta nem képes megszerelni! A megszűnő csöpögés mellett az elképedt pillantások is eredménynek fognak számítani.

És amint elcsípnek bennünket a munkás szerkóban férfitársaink, talán ráeszmélnek, hogy milyen dögösen festünk csavarhúzóval a kis kacsónkban, s talán egyszer-kétszer még ránk is sózzák a „piszkos munkát“, hadd gyönyörködhessenek az ő észbontóan dögös vízvezeték-szerelőnőjükben...Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

A technika és a sztereotípiák

Kabók Zita

A tudomány és a technika manapság már mindannyiunkat érint.

2010.9.25.   


Fúrógép és fakanál

Nagy Erika

Állítom, úgy van rendjén, ha az „erősebb nem“ jobban ért a technikához, mint a „gyengébb”.

2010.9.23.    2


Égőcsere és blogírás

Dráfi Emese

Vajon miért kell nekünk, nőknek, állandóan bizonygatni, hogy igenis meg tudunk tanulni bármit, ami a technikával kapcsolatos.

2010.9.20.  3    2


Tipikus férfi/női szakma?

Jády Mónika

Miért ne lehetnének a lányok autószerelők, a fiúk pedig óvóbácsik?

2010.9.14.    1


Tűsarok vs. volán

Halász Kata

Ezúttal a nők és az autóvezetés a téma…

2010.9.9.   

A rovat további cikkei