Szentlélek, mint nő


Nagy Erika  2010.6.18. 21:18

Jobb lenne, ha nő és férfi együtt alkotna, együtt döntene -- mindig közösen.

Emlékszem még arra, bár rég volt, hogy a nőgyógyászati rendelőben várva, egyre többször az jutott az eszembe, milyen jó lenne egy női kezelőorvos.
Imám egy szép napon meghallgatásra talált, ugyanis az egyik kórházi vizsgálat során egy doktornő invitált fel arra az általam oly gyűlölt kínzópadra. Végre! – gondoltam, de nem sok időnek kellett eltelni ahhoz, hogy azt mondjam, soha többé! Durva volt és nyers, kedves szava nem volt senkihez. Éreztette a hatalmát, s olyan lekezelően beszélt a várandós nőkkel, hogy az volt az első gondolatom: „Na, ennek biztos nincs gyermeke!“ S emlékszem arra is, amikor még a határátkelés maga volt a pokol. Főleg akkor, amikor nadrágba bújt női vámosok megmotozták az embert, kegyetlen durvasággal. A hatalomtól, ami a kezükben volt, bár nem volt nagy, de jót tudott durranni – elszállt az agyuk. De gyűlöltem őket!

Volt időszak, amikor elképzelhetetlen volt, hogy a nő hatalmat kapjon. Hogy milyen lett volna a világ, ha anno nem ragadják magukhoz a férfiak a hatalmat? Miként alakult volna a múltunk, ha nem a férfiak írják történelmet? Talány, melyre nehéz választ adni. Talán nem is kell. Azt azonban tudom, milyen fölényes tud lenni a férfi, amikor például egy nő véletlenül, alig láthatóan megkarcolja kedvenc járgányát, amellyel ott parkol, ahol nem kellene – vagyis a tilosban. Ajaj, sajnos ezt a saját bőrömön is megtapasztalhattam, és volt pillanat, amikor attól tartottam, hogy megüt…!

Nemrég, amikor Erdély nevezetességeit volt alkalmam megcsodálni, találtunk egy templomot, amelynek a falán lévő freskón a Szentlélek női arccal van feltüntetve. Ilyet még soha nem láttam, és nem is hallottam ilyenről. Bátor tett volt ez az ábrázolás, meglepő, szinte hihetetlen!

Volt az életben női főnököm is, és nem tagadom, szőrös szívű volt. Nem tudom, miért – talán, mert sokkal többet kellett bizonyítania, mint férfitársainak. Azt azonban tudom, hogy nekem az a jó, ha nők és férfiak békében haladnak együtt a hatalom útján, kéz a kézben…Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Versengés

Póda Erzsébet

Hogyan is lehetnének a nők szexi vadmacskák és tisztes családanyák egyben?

2010.7.1.  2   


Nőuralom? Nőuralom. Nőuralom!

Csepy Enikő

Gyökeresen megváltozna a világ, ha a nőuralmat felkiálltó jellel lehetne írni.

2010.6.30.    1


Boldogságtudatot a nőknek!

Csepy Enikő

Új időszak kezdődik mostantól. Lazárultak a problémák. Tiszta lapot nyitok.

2010.6.22.   


Itáliai dívák és házisárkányok

Kottra Éva

Az erősebb nem, vagyis a női nem tűrőképessége és akaratossága nem ismer határokat.

2010.6.21.   


Mire jó az erőszak?

Jády Mónika

Utolsó hosszabb autóutunk Bécsen keresztül vezetett. Végre kitört a jó idő.

2010.6.14.   


Amikor a királynő a főnök

Molnár Miriam

Nem először gondolkodom azon, hogyan is nézne ki a világ, ha a nőké lenne a döntő szó?

2010.6.11.   

A rovat további cikkei