Hosszú, forró nyár


Nagy Erika  2007.8.7. 13:59

Az élet kánikula idején sem áll meg.

Gyönyörű, igazi kánikulai napok köszöntöttek ránk. Nehezen viseljük, de az élet kánikula idején sem áll meg. A legtöbb ember negyven fokban is dolgozik. Nő, férfi egyaránt. A kánikulai helyzetek kezelésében viszont a férfiak leleményesebbek, többet megengednek, megengedhetnek maguknak, mint mi nők. Hogy mire gondolok? Elmesélem.

Adva van egy ötvenes, túlsúlyos, hatalmas pocakkal megáldott férfi, akinek dagadó méretű hurkák díszítik testét. Kövérsége miatt sokat szenved a hőségtől, patakokban folyik róla a verejték. A hőmérő higanyszála negyven fokot mutat. Kibírhatatlan állapot! Árnyékban is vagy harmincöt fok, így nem sokat gondolkodik, gyors mozdulattal megszabadul nadrágjától, s elégedetten, egy szál alsógatyában hadat üzen a nap sugarainak, majd folytatja tovább a megkezdett munkáját.

Pár nappal később, valamikor az esti órákban:
Az időjárás hasonló, bár kicsit elviselhetőbb. Fiatal, harmincas férfi a hőség miatt kései időpontot választ az elvállalt munkát elvégzésére. És elvégzi, szintén alsógatyában. Nincs szégyenérzet, nincs pironkodás, nincs aggályoskodás, hogy vajon mit szónak az emberek?

Gondolkodom, vajon napszúrást kaptak, vagy a férfiaknak mindent szabad? Tikkasztó hőség ide vagy oda, ez azért mégsem járja! Igaz, hogy a hőség módosítja az öltözködési kódexet, na de ennyire? Mert mi lenne akkor, ha például mi nők is hasonlóan cselekednénk? Ha mondjuk az elviselhetetlen hőségben csupán fehérneműben üldögélnénk az irodában, szerkesztőségben, vagy a pult mögött, ha például a kórházakban a nővérkék is megszabadulnának az egyenruhától, és úgy ápolnák a betegeket…

Nevetségesen hangzik, ugye?

Való igaz, aki nyaral, az örül a melegnek, akinek dolgozni kell a hőségben, az szenved.

A tartós kánikula mindenkit megvisel, nőket, férfiakat egyaránt. Míg a férfiak nyilvános helyen alsónadrágra vetkőznek, addig a nők a meleg elviselésére inkább a szellős, mint a hiányos öltözetet választják.

Irigylem a férfiakat. S még mondja valaki, hogy egyenjogúság van!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Családi nyaralásunk

Fülöp Éva

Úgy tűnik, nekünk nem kedveznek a csillagok a nyaraláshoz…

2007.8.30.   


Nyári délután

Vég Erzsébet

Akkor is lehet kellemes nyári élményünk, ha egy-egy órát, családmentes övezetben, a barátnőnkkel töltünk.

2007.8.22.   


Plázafaluban

Sábitz Katalin

Nem tudom, ki lehet-e nőni a plüssmacis korszakból -- én mindig örülök az efféle meglepetésnek.

2007.8.12.   


Nyár van

Kabók Zita

A hónap témáját manchesteri munkatársunk írása indítja.

2007.8.5.   

A rovat további cikkei