Ennek is vége


Orbán Viktória  2008.9.4. 18:25

Mármint az idei nyárnak, és jön majd a ködős, esős, szeles, hűvös ősz.

Na, de ne bánkódjunk, hiszen szeptemberre még sok meleg várható – a meteorológusok szerint – és a nyáron átélt élmények, a napsütés feltöltöttek minket energiával a hidegebb napokra.

Hiszen ki hosszabb, ki rövidebb időre elutazott nyaralni: akár külföldre, akár belföldre. Igaz, biztos sokan akadnak olyanok is, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudtak idén pihenni, mint, ahogyan én sem, de biztos akadt más dolog, ami kellemessé tudta tenni számukra az idei nyarat.

Idén kevés szabadságom maradt, köszönhetően annak, hogy a főiskolai gyakorlatok, vizsgaidőszak, államvizsga ideje rengeteg napomat elvette. A kevéske maradék szabad napom pedig jól fog jönni karácsony táján és a két ünnep között.

Mivel tudtam, hogy az idei nyár ilyen lesz, próbáltam szervezni magamnak, magunknak pár programot, amivel azért kicsit kikapcsolódhatunk és élvezhetjük a meleget. Gyakran felkerestük például a Balatont, hiszen szerencsénkre csak huszonöt kilométer tőlünk a magyar tenger. Bicikliztünk, horgásztunk, vadásztunk, grilleztünk, buliztunk is és még egy hosszú hétvége is belefért. Örülök ezeknek a programoknak, mert mindegyik nagyon jól sikerült és pihentetett.

A legemlékezetesebb nyári élményem azonban mégis a diplomaosztóm marad! Annyi idegeskedés, dolgozatírás, tanulás, gyakorlat és néha sírás után végre eljött a nap, amikor kézhez kaptam jól megérdemelt diplomámat! Nagyon vártam azt a napot. Azóta egyfolytában örülök, és teljesen fel vagyok dobódva a gondolattól, hogy idén szeptembertől már nem kell házi dolgozatokat írnom, szakdolgozatot szerkesztenem, tanítási gyakorlatokra járnom... Igaz, újból tanulni fogok – hiszen jelentkeztem egy masszőr tanfolyamra – de ez már nem főiskola. Így most már várom az őszt is, telet is és főleg a karácsonyt, amikor végre stresszmentesen, nyugalomban süthetem a mézeskalácsot, csomagolhatom az ajándékokat, és akár minden nap délben kelhetek és kipihenhetem az egész éves munkahelyi és iskolai hajtást.

Ennél jobban már csak a jövő nyarat várom, amikor végre nyaralni megyek, amit már most tervezgetek!Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Gondtalan nyaralást!

Nagy Erika

Ülök a gépem előtt, gondolataimba mélyedve, közben pattog a tűz a kandallóban.

2008.9.24.   


Mosolyogni!

Juhos Katalin

Ilyenkor, mikor beköszönt az ősz, gyakran elgondolkodom a nyár eseményein, a szépen, a szomorún, a csodálatoson, s a hihetetlenen egyaránt.

2008.9.22.   


Prága üres, és nem álmodom!

Bíró Szabolcs

Több, mint nyári élménybeszámoló…

2008.9.16.   


Anya pihen

Madarász Ildikó

Idén nyaraltunk. Már alig vártam, hogy kipihenhessem magam.

2008.9.14.  9   


Óma megmondta

Póda Erzsébet

Avagy ne hagyjuk, hogy a férjünk nyáron is agyondolgozza magát...!

2008.9.10.  5   


Rémület

Vég Erzsébet

Párom is, én is jól úszunk, de az utóbbi időben nem sokat sportoltunk, így egy kicsit berozsdásodva érkeztünk nyaralásunk színhelyére.

2008.9.4.   

A rovat további cikkei