Önzőség a köbön


Nagy Erika  2013.5.24. 4:35

A napokban szörnyű felfedezést tettem.

Éppen a megelőző kivizsgáláson vettem részt az orvosomnál. Egy harmincas éveiben járó hölgyet, akarva-akaratlanul kihallgattam. Nem is lett volna más választásom, mivel a rendelő ajtaja nyitva volt.

Arról folyt az eszmecsere, hogy a páciens egy ideje már nem szedte a fogamzásgátló tablettákat, mivel az egekbe szökött tőle a vérnyomása. Most úgy látszik, hogy rendeződött, ismét a régi érték dominál.

Igen ám, de ez szemet szúrt a férjének, és felszólította a feleségét, hogy itt az ideje, hogy ismételten ő gondoskodjon arról, hogy ne csússzon be a nem kívánt terhesség.

Megdöbbentem. Mi ez? Egy nőnek nem lehet szabad akarata? Nem döntheti el, hogy ne tegyen olyat, ami könnyen az életébe kerülhet? S egy férj, aki egyben apa is, kockára teszi felesége egészségét, életét? Hogy lehet ilyet kérni valakitől, akit állítólag szeret? Mert gondolom, szerette, amikor az oltár elé vezette, s szereti ma is, mint társát, gyermekének édesanyját, hiszen az intim kapcsolat él közöttük...

Mi ez, ha nem önzőség a férjtől? S mi ez a nő részéről: behódolás, akarathiány? Vagy netán félelem? Rettegés a megtorlástól? Pusztán gyengeség? Felelőtlenség?

Csak abban bízom, hogy az ilyen eset ritka, mint a fehér holló. Meg abban, hogy ha véletlenül ismét felszökik a vérnyomása, a tablettákat úgy hajítja a kukába, hogy azok millió darabra hullnak szét.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Valamit valamiért

Kovács Márta

A kisgyerekek számára még nincsenek feltételek: ők még őszintén tudnak szeretni.

2013.6.24.   


Ki önző, ki önzetlen?

Bányai Ilona

A halál közelében az ember átértékeli az egész világot.

2013.6.10.    24


Hol a vészkijárat?

Nagy Csivre Katalin

Gondoljunk arra a pillanatra, amikor valami nagyon jót tettünk, amivel másnak örömet okoztunk, bármilyen módon, bármikor.

2013.5.31.    35


Kivételes emberek

Száz Ildikó

A szívességbankban napi szinten megfordulunk, egymásnak adjuk a kilincset.

2013.5.28.   


Sötét oldalunk

Bányai Ilona

Az önzetlenségről nem beszélhetünk anélkül, hogy az önzésről ne szólnánk.

2013.5.20.    51


Értékválság

Nagy Erika

Önzetlenség. Belülről jön, nem várunk viszonzást, nem érezzük magunkat mártírnak, ha segítünk.

2013.5.10.    9

A rovat további cikkei

Önző volt?

Halász Kata

Véletlenül láttam a tévében a hírt, hogy Erőss Zsolt tizedszerre is 8000 méter fölé jutott...

2013.5.24.