Legyünk romantikusak!


Kovács Márta  2014.10.16. 2:41

A férfiak nem romantikusak, tartja a népítélet. Tévedés! Minden tévhit ellenére a férfiak igenis azok!

Sőt, a pasik egy része még gyakrabban vágyik a meghitt pillanatokra, mint a nők. Csak nem vallják be, mert félnek, hogy ettől puhánynak, gyengének hiszik őket. És az manapság nem annyira menő. Vagy mégis? Csak a nők sem merik bevallani, hogy romantikus, érzéki pasira vágynak. Olyanra, aki kitalálja legtitkosabb vágyukat, de a kevésbé titkosakat is, és a megbeszélt találkára virágcsokorral érkezik, romantikus, gyertyafényes vacsorákkal lepi meg kedvesét. Nem beszélve arról, hogy a vacsora utáni filmet mindig a legkörültekintőbben választja ki, hogy pontosan a hangulathoz illő legyen.

Nyilván minden életkorban mások a romantikus elvárások. Egy fiatal lány a romantikus, gyertyafényes vacsoránál nem biztos, hogy jól fogja magát érezni, de ugyan ez a szituáció tíz évvel később már nagyon imponáló lehet.

A valódi romantika értékes, igazi érzelmeket hordozó. Nem szabad összekeverni a cukormázas giccsparádéval. Nem az a lényeg, hogy ki más látja még azt a csokrot az utcán. Hanem az, hogy a szeretett másik kapja, a kapcsolat fontossága miatt. A régebbi korokban pontos koreográfiája és jelentése volt a virág átadásának, a kézcsóknak, a köszönésnek és egy szempillantásnak, ami egyrészt az ismerkedést, másrészt az érzelmek kimutatását könnyítette. Manapság inkább azt látjuk, hogy ezek a szituációk egyre ritkábbak: elrejtjük érzelmeinket, nehezen vállalunk fel nyílt és félre nem érthető helyzeteket, mert inkább a bizalmatlanság és a rejtőzködés nyújtja a biztonságot. Minden ember általában titokban vágyik arra, hogy örömöt éljen át és nyújtson a másiknak.


Íme néhány ötlet egy kis romantikázásra vagy kedveskedésre, amely nem kerül túl nagy erőfeszítésbe, és minden különösebb gond nélkül beépíthető a mindennapokba:

1. Hagyjuk a számítógépet és írjunk kézzel levelet! Az elektronikus úton küldött üzenetek gyakran nagyon személytelenül hatnak. Néha szánjunk rá időt és írjunk kézzel, ha nem is levelet, de egy rövid, kedves üzenetet, ezzel is kimutatva szeretetünket.

2. Fogjuk meg egymás kezét! Ne feledkezzünk meg az intimitás eme apró jeléről. Még akkor is, ha nem alkalmas az idő a kézen fogásra, egy egyszerű szorítás megmutatja, mennyire fontos nekünk a másik.

3. Mutassuk ki a törődésünket! Például azzal, hogy ne felejtsünk el bókolni. Dicsérjük meg gyakran a másikat.

4. Maradjunk otthon egyedül! Ez manapság a randizás új formája. Teremtsünk romantikus hangulatot néhány szál gyertyával, fogyasszunk el egy üveg bort együtt, esetleg fejezzük be a napot egy közös filmnézéssel.

5. Lepjük meg kedvesünket a kedvenceivel! Egy pohár finom bor, egy kedvenc könyv vagy magazin, vagy a kedvenc csokoládé igazi romantikát hozhat a mindennapokba!

Írásunk a internet cikke alapján készült.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Romantika és értelem

Póda Erzsébet

Vannak helyek, helyzetek, mikor mást sem hallani, csak azt, hogy a nők (kizárólag) érzelmi lények.

2014.10.28.    12


Romantikára fel!

Faar Ida

Mi nők szinte mindannyian vágyunk a romantikára. Arra, hogy megkülönböztetett figyelemben részesüljünk.

2014.10.21.    11


Romantikamentes övezet

Palkó Emese

Hol vannak azok a csudálatos idők, mikor még mosolyogva köszöntem meg egy szál virágot a férfitól?

2014.10.13.    27


Romantikus férfiak nyomában

Kiss Adrienn Éva

Az a szörnyű hír járja, hogy a romantikus férfiak kihalófélben vannak. Szerintem ez finoman fogalmazva is hatalmas túlzás.

2014.10.6.    22


Kínos romantika?

Nagy Erika

Manapság már csak a filmekben lehet látni gyertyafényes, romantikus vacsorát

2014.9.30.    10


Titok és valóság

Nagy Csivre Katalin

Az élet nem romantikus lányregény – ugye, hányszor, de hányszor hallottuk már!

2014.9.25.   

A rovat további cikkei

Feleségül mentem a pincérhez

Kabók Zita

A romantikára vágyó európai nők egyre többször és egyre többen utaznak a távol-keleti országokba.

2014.10.19.    4


Antik rom?

Oriskó Renáta

„Mára a romantika nem más, mint antik rom?”

2014.9.22.    1


Vajon romantikus lehet?

Rajkovics Péter

Sokan azt gondolják, hogy a férfi mindig másként látja az érzelmekkel kapcsolatos témákat. Pedig nincs ez így. A romantikával sem.

2014.9.19.    2


Romantika: álom vagy rémálom?

Kulcsár Tímea Ágnes

A romantika az irodalom és a filmművészet nyelve a szerelemre, egy elmélet, teória, hogy milyennek is kéne látnunk azt.

2014.9.15.