Se veled...


Dráfi Emese  2009.9.16. 6:30

Töredelmesen bevallom, tényleg nem tudunk szakítani. Vagy inkább nem akarunk?

De úgy is fogalmazhatok, az attól függ, kivel kell ezt a kellemetlen lépést megtennünk. Mert nem mindegy ám, hogy egy alig ismert férfitól kívánunk megszabadulni, vagy egy már majdnem (általunk azt gondolt) úgymond révbe ért kapcsolatból, vagy éppen egy jó pár éves együttélésből...

Nézzük csak az első alternatívát! Az a legegyszerűbb. Ott ripsz-ropsz el tudjuk intézni a dolgot, mivel érzelmi szálak meg nem fűznek az illetőhöz. Nem sokat gatyázunk hát, egykettőre útilaput kötünk a nem kívánt személy talpára.

A következő esetben kicsit nehezebb döntés, mivel már ragaszkodunk némiképp a másikhoz. Már tervezgetünk (öreg hiba), sokat tudunk a másikról, jó is volt vele, kellemes társaság. A helyzet az, hogy nincs kedvünk már tovább keresgélni. Az érzelmeink beindultak, vágyunk a másikra, nagyon tetszik, sőt már szerelmesek is vagyunk. Na, ez esetben már nem akarunk szakítani. Ezért húzzuk-halasszuk, mert még reménykedünk, hogy megváltozik a helyzet, sok esetben meg nem nagyon akarjuk beismerni, hogy megint nem jól választottunk.

A harmadik helyzet a legborzasztóbb és legkomplikáltabb. Hisz itt már összekötöttük a másikkal az életünket. Majdnem minden esetben gyermekek is vannak. Innen a kilépés a legnehezebb a nő számára, hisz itt már nemcsak róla szól a történet.

Rossz hírem is van, kedves férfiak. Önök sem tudnak ám szakítani! Hímeznek-hámoznak, vacillálnak, összevissza beszélnek. Mennének is, meg nem is. Tapasztalatom szerint, tehát a férfiak sem egy nagy szakítók. Na meg persze vannak profik is, akik képesek egyik percről a másikra úgy eltűnni, vagy kilépni a kapcsolatból, mint a kámfor!

A lényeg, hogy minket, nőket, az érzelem hajt, és persze az, hátha megtaláljuk végre az igazi férfit, akiből sajnos egyre kevesebb van a Föld nevű bolygón.Hozzászólások

@


Kapcsolódó cikkek

Penge vagy hal?

Madarász Ildikó

Te melyik vagy? Penge vagy hal?

2009.9.30.   


Kulturált szakítás

Fodor Tekla

Minden kapcsolat eleje rózsaszín, csodás és tökéletes.

2009.9.30.  1   


Határok nélkül

Varga Gréta

„Minden újabb lehetőséggel esélyt kapunk, hogy előre lépjünk a tervünkben.” (Neale Donald Walsch)

2009.9.30.   


Túl gyors iram

Nagy Erika

Sok mindent képes vagyok elviselni, de egyre gyakrabban kikészülök akkor, mikor azt a szót hallom, hogy álompár.

2009.9.29.   


Ideiglenes szakítás

Kabók Zita

Azt mondják, az ideiglenes szakítás ráébreszti az embert, hogy mit is veszített el, egyben lehetőséget ad arra, hogy újraértékelje az életét.

2009.9.28.   


Megint vége

Halász Kata

Végre elhatározásra jutottam. Megmondom neki, hogy vége. Végleg. Annyi tépelődés után. Annyi elvesztegetett hónap után.

2009.9.25.   

A rovat további cikkei

Vergődés

Póda Erzsébet

Évike kezdő kamaszkorától romantikus volt. Minden este alvás előtt elképzelte, ahogy a jóképű herceg érte jön, és magával viszi.

2009.9.21.   


Igen-nem

Jády Mónika

Egy kapcsolat vége egy nő és egy férfi szemszögéből.

2009.9.19.   


Szakítsunk! Szakítsunk?

Orbán Viktória

Egyik nap, mikor a munkaügyi hivatalban ültem, fültanúja voltam egy beszélgetésnek, amely két nő és egy férfi között zajlott.

2009.9.18.   


Szőnyeg alá?

Halász Kata

Szakítottam a csajommal. Vége. Ahogy kiböktem ezt a rövid, egyszerű, de legkeserűbb szót éreztem, végiggördült egy aprócska verejtékcsepp a halántékomon.

2009.9.14.   


Szakíts, ha bírsz!

Robert H.Raven

Férfikollégánk várva-várt gondolatai a hónap témájában...

2009.9.12.  10   


Szakításra képtelenül

Domán Jázmin

Két ember közti elmélyült, közeli kapcsolat egy olyan fonál, ami előtt képesek vagyunk órákig állni...

2009.9.10.  2